Φεβρουαρίου 20, 2018
maria politou

maria politou

ΘΕΜΑ: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από 20-02-18 έως 22-02-18.


Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω ανακοινώνει επιδείνωση του καιρού σε
όλη σχεδόν τη χώρα από σήμερα 20-02-2018 έως και την Πέμπτη 22-02-2018.
Συγκεκριμένα, στην περιοχή μας από σήμερα 20-02-2018 έως και μεθαύριο 22-02-2018
αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Παρακαλούνται οι εμπλεκόμενοι φορείς να έχουν ετοιμότητα αντιμετώπισης τυχόν
δυσμενούς καταστάσεως στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους.


Ο Υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας
Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος

Σεβαστιανός Μαραγκός
Κως, 20 Φεβρουαρίου 2018

Αυξημένη ζήτηση από τη Σκανδιναβία για τους προορισμούς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου 

-Ξεχώρισαν τα Δωδεκάνησα και οι Κυκλάδες στην διεθνή τουριστική έκθεση “PanoramaWorld Festival” στη Στοκχόλμη

Δυναμική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Panorama World Festival” στη Στοκχόλμη (16-18/2/2018), φιλοξενώντας στο περίπτερό της  14 διαφορετικούς προορισμούς των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου. Για μία ακόμη φορά, το Νότιο Αιγαίο κέρδισε τις εντυπώσεις παρουσιάζοντας την ευρεία γκάμα τουριστικών προϊόντων και των ασύγκριτων ομορφιών που διαθέτει.

Η έκθεση Panorama World Festival προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες. Έλαβε χώρα σε μία περίοδο που οι Σκανδιναβοί προγραμματίζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Η Ρόδος, η Πάτμος, η Κάρπαθος, η Λέρος, η Κάλυμνος, η Μήλος, η Πάρος, η Σέριφος, η Ίος, η Αμοργός, η Κύθνος, η Αντίπαρος, η Τήνος και η Φολέγανδρος πήραν μέρος στην έκθεση μέσω της ΠΝΑΙ, έχοντας τη δυνατότητα να ενδυναμώσουν τη θέση τους σε μία από τις σημαντικότερες τουριστικές αγορές!

 «Η αγορά της Σουηδίας όπως και κάθε αγορά της Σκανδιναβίας αποτελεί ένα από τους κύριους “αιμοδότες” της εγχώριας και τοπικής τουριστικής βιομηχανίας. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σταθερά προσανατολισμένη στη στρατηγική της εξωστρέφειας, προσέφερε την ευκαιρία σε όλα τα νησιά να αντλήσουν από αυτή τη δεξαμενή το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό τουριστών.

Τα νησιά μας έχουν μεγάλη απήχηση στις παραδοσιακές αγορές της Σκανδιναβίας ‘Όπως διαπιστώθηκε και στην Panorama World Festival, τη φετινή σεζόν θα κινηθούν ανοδικά οι αφίξεις Σκανδιναβών στην περιοχή μας», δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Αθλητισμού & Πολιτισμού, Μαριέτα Παπαβασιλείου.

Σημειώνεται ότι το κοινό της Panorama World Festival περίμενε ένα ξεχωριστό καλωσόρισμα από το Νότιο Αιγαίο. Στην είσοδο του εκθεσιακού χώρου διανεμόταν ειδικό έντυπο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στους προσερχόμενους επισκέπτες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίκαιρη ερώτηση του Δημήτρη Γάκη στη Βουλή για την ερασιτεχνική αλιεία

 

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης, φέρνει το θέμα των αδειών ερασιτεχνικής αλιείας στη Βουλή με επίκαιρη ερώτησή του που κατέθεσε σήμερα, 20 Φεβρουαρίου.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Δωδεκανήσου προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για το παραπάνω θέμα, προγραμματίζεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου.

***

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης του Δημήτρη Γάκη:

***

Αθήνα, 20 Φεβρουαρίου 2018

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣH

Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: Σε αχαρτογράφητα νερά η ερασιτεχνική αλιεία στην χώρα μας

Η αλιεία αποτελεί για τη νησιωτική μας χώρα, εκτός από σημαντική οικονομική δραστηριότητα, αναπόσπαστο μέρος της πολιτισμικής παράδοσης του τόπου. Τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο όσο και σε ερασιτεχνικό επίπεδο.  Ενώ για την επαγγελματική αλιεία έχουν θεσπιστεί κανόνες τόσο σε εθνικό όσο και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την Κοινή Αλιευτική Πολιτική, δεν υπάρχει κανένας – ουσιαστικά - έλεγχος για την ερασιτεχνική αλιεία, αφού μετά από την κατάργηση των ερασιτεχνικών αδειών το 2014 από την Κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δεν υπάρχει καμιά καταγραφή της ερασιτεχνικής αλιείας, που να αποτυπώνει την τρέχουσα κατάσταση. Σημειώνεται, ότι πλέον, η καταγραφή της ερασιτεχνικής αλιείας αποτελεί και Κοινοτική υποχρέωση. Παράλληλα εξαιτίας της κρίσης έχει παρατηρηθεί η έξαρση του φαινομένου μερίδας επονομαζόμενων «ερασιτεχνών» αλιέων να πουλάνε παράνομα αλιεύματα, δημιουργώντας τόσο αθέμιτο ανταγωνισμό όσο και μεγάλη καταστροφή στα ιχθυοαποθέματα.

Με τη δεδομένη κατάσταση, που σημειωτέον απασχολεί τους φορείς των επαγγελματιών αλιέων, τους ερασιτέχνες αλιείς, αλλά ευρύτερα τις τοπικές νησιωτικές κοινωνίες, με έκπληξη είδαμε στα τηλεοπτικά και ιντερνετικά ΜΜΕ, ότι έχετε ετοιμάσει νομοσχέδιο για την ερασιτεχνική αλιεία το οποίο δεν έχετε θέσει στη διαβούλευση ούτε με τους επαγγελματίες αλιείς αλλά ούτε και με τους άμεσα ενδιαφερόμενους ερασιτέχνες αλιείς. Μάλιστα, ορισμένα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι περιορίζεται η ερασιτεχνική αλιεία σε τρεις (3) ημέρες την εβδομάδα!

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί για την εκ νέου θεσμοθέτηση της ερασιτεχνικής αλιείας και σε περίπτωση που ισχύουν τα δημοσιεύματα για το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου για την ερασιτεχνική αλιεία, για ποιο λόγο  δεν έχει προχωρήσει στη διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς;

- Τι μέτρα σκοπεύει να  λάβει για την πάταξη της παράνομης αλιείας και πώλησης αλιευμάτων από μερίδα «επαγγελματιών – ερασιτεχνών» αλιέων;

Ο ερωτών βουλευτής

Γάκης Δημήτριος

***

Το ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

-.-

Σελίδα 1 από 536
© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.