Νοεμβρίου 16, 2018
maria politou

maria politou

Τον Καθηγητή Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτριο Θ. Κρεμαστινό τίμησαν φέτος τα καρδιολογικά τμήματα του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας και Πειραιά "Αγ. Παντελεήμων", για το συνολικό του έργο σε νοσοκομεία της Περιφέρειας Υγείας Πειραιώς και Αιγαίου στο πλαίσιο της Ημερίδας «Λήψη Κλινικών Αποφάσεων στις Καρδιαγγειακές Παθήσεις (Θρόμβωση στο Καρδιαγγειακό Σύστημα)». Ο Καθηγητής Κρεμαστινός του οποίου η πολυετής ιατρική σταδιοδρομία συνδέθηκε με τις σημαντικότερες καρδιολογικές κλινικές όπως στο Γενικό Νοσοκομείο Αθήνας "Γεώργιος Γεννηματάς", στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο και στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο "Αττικόν" τις οποίες οργάνωσε εκ του μηδενός.

Η βράβευση έγινε παρουσία των συνεργατών του Καθηγητή Κρεμαστινού οι περισσότεροι εκ των οποίων σήμερα είναι καθηγητές Καρδιολογίας και διευθυντές σε μεγάλα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Ειδικότερες επιστημονικές εισηγήσεις έκαναν οι καθηγητές Ευστάθιος Ηλιοδρομίτης και Ιωάννης Λεκάκης. Της βράβευσης προέδρευσε ο Ομ. Καθηγητής Γεώργιος Παρχαρίδης.

Μετά την βράβευση του από τον Καθηγητή Γεώργιο Παρχαρίδη, ο Καθηγητής Καρδιολογίας και πρώην υπουργός Υγείας Δημήτριος Κρεμαστινός, μίλησε στο κοινό για το πως κατόρθωσε να συνδυάσει την ιατρική του ιδιότητα με την πολιτική, χωρίς να επηρεαστεί αρνητικά, δίνοντας ουσιαστικά συμβουλές αξιοκρατίας στους νέους γιατρούς. Στην ομιλία του ανέφερε χαρακτηριστικά: "Το να ασχολείται ένας μη πολιτικός με την πολιτική είναι σωστό, το να πηγαίνει ένας στην πολιτική για να γίνει γνωστός είναι λάθος και ο τόπος καταστρέφεται από αυτή την κατηγορία των πολιτικών". Πρόσθεσε επίσης ότι χαίρεται ιδιαιτέρως γιατί οι συνεργάτες του διαχρονικά αναγνωρίζουν ότι τους προώθησε όλους - πάντα αξιοκρατικά- περισσότερο από τις πρακτικές των άλλων καθηγητών έχοντας ως βάση την επιστημονική τους απόδοση.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ν. Σαντορινιός από την Κάρπαθο: Οι θετικές νησιωτικές πολιτικές που έχει εφαρμόσει η Κυβέρνηση είναι πλέον ορατές στην καθημερινότητα του νησιώτη, δίνοντας ώθηση στην ανάπτυξη των νησιών μας»

  Στο πλαίσιο της σημερινής επίσκεψής του στην Κάρπαθο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, συμμετείχε σε σειρά συναντήσεων με τοπικούς φορείς του νησιού καθώς και με τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνική Ακτοφυλακής τα οποία στελεχώνουν το Λιμεναρχείο Καρπάθου.

  Αρχικά, ο Αναπληρωτής Υπουργός, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Καρπάθου, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τη Λιμενάρχη, Υποπλοίαρχο Κασωτάκη Ευανθία αλλά και με τα στελέχη που αποτελούν την οργανική δύναμη του Λιμεναρχείου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ζητήματα στελέχωσης της δομής αλλά και στην επιχειρησιακή δυνατότητα που έχει η μονάδα. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός ευχαρίστησε τους άνδρες και τις γυναίκες του Λ.Σ. για τις προσπάθειες που καταβάλουν για να φυλούν και να προστατεύουν τα θαλάσσια σύνορα της χώρας, εμπεδώνοντας το αίσθημα ασφάλειας στους νησιώτες.

  Στη συνέχεια, ευρεία σύσκεψη έλαβε χώρα, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και με τη συμμετοχή του Δημάρχου Καρπάθου, Ηλία Λάμπρου, του Επάρχου Καρπάθου - Κάσου Γιάννη Μηνατσή, τουπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γιώργου Νισύριου καθώς των Προέδρων Τοπικών Κοινοτήτων και Δημοτικών Συμβούλων του νησιού.

  Κύριο θέμα συζήτησης είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νησί αναφορικά με την ύδρευση. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός, αναγνωρίζοντας τις συγκεκριμένες ανάγκες, αναφέρθηκε στην πρόσφατη έγκριση, από το Πρόγραμμα Φιλόδημος, χρηματοδότησης έργου για την βελτίωση της ποιότητας του υδρευτικού δικτύου της Καρπάθου, ύψους 3,3εκ €, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στην πιθανότητα χρηματοδότησης εγκατάστασης μονάδας αφαλάτωσης στο νησί, δυναμικότητας 1000 κ.μ. νερού.

  Αναλυτικά, ακόμη, παρουσιάστηκαν τα λειτουργικά προβλήματα του λιμανιού και συζητήθηκε η επικείμενη εισαγωγή του θέματος στην Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων, του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Μνεία επίσης έγινε για τη στελέχωση του Νοσοκομείου Καρπάθου αλλά και για ζητήματα που αφορούν την βελτίωση των ακτοπλοϊκών γραμμών του νησιού

  Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, απευθυνόμενος στους φορείς της Τ.Α. του νησιού υπογράμμισε:

«Οι θετικές νησιωτικές πολιτικές που έχει εφαρμόσει η Κυβέρνηση είναι πλέον ορατές στην καθημερινότητα του νησιώτη, δημιουργώντας τις βάσεις για την επανέναρξη της ανάπτυξης των νησιωτικών τόπων. Οι υποδομές αλλά και οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις των νησιών είναι στο επίκεντρο του πολιτικού σχεδιασμού μας έχοντας σαν σκοπό την τουριστική τόνωσή τους αλλά και την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Εργατικό Κέντρο Β.Συγκ/τος Δωδ/σου καλεί τους εργαζόμενους  χωρίς καμία καθυστέρηση και αναμονή  να απαντήσουν  στην κοροϊδία της κυβέρνησης:

 "Ως εδώ! Μπροστά οι δικές μας ανάγκες".

Η απόφαση  που πήρε μαζί με άλλες οργανώσεις για απεργία τον Νοέμβρη, με περιεχόμενο ενάντια στο  νέο γύρο επίθεσης που ετοιμάζουν εργοδοσία - κυβέρνηση - ΕΕ,   με επιδίωξη την ενότητα δράσης της εργατικής τάξης.

Τελευταία ο εργοδοτικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός βλέποντας πως η δράση του ταξικού κινήματος δημιουργεί προϋποθέσεις  ανασύνταξης και αμφισβήτησής τους, έπαιξαν ένα βρώμικο παιχνίδι με μεταφερόμενες ημερομηνίες ,υπονόμευσης της σημασίας της απεργίας ως όπλο στα χέρια των εργατών.

Δεν μπόρεσαν όμως  κάτω από την πίεση  των εκατοντάδων αποφάσεων από συνδικαλιστικές οργανώσεις- δευτεροβάθμιες και πρωτοβάθμιες -να αποφύγουν να κηρύξουν Πανεργατική Απεργιακή κινητοποίηση στις 28 Νοέμβρη, εμπλουτίζοντας την μάλιστα με κάμποση λάσπη και δηλητήριο ενάντια στο ΠΑΜΕ ,με πλαίσιο μακριά από τις αγωνίες των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Το Εργατικό Κέντρο στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα για τις 14 Νοέμβρη  και  τις κλαδικές απεργίες που κήρυξαν ομοσπονδίες, όπως η Ομοσπονδία Οικοδόμων.

Καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να δώσουν μαζικό παρών στην Απεργία στις 28 Νοέμβρη και να διεκδικήσουν:

 •         Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
 •         Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους.
 •         Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
 •         Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
 •         Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.
 •         Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!
 •         Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
 •         Απαιτούμε υποδομές εδώ και τώρα, αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης για να μην πνιγόμαστε με την πρώτη βροχή, να μην καιγόμαστε το καλοκαίρι.
 •         Άμεση αποκατάσταση των ζημιών στα σεισμόπληκτα σχολειά. Ανέγερση νέου σύγχρονου συγκροτήματος
 •         Στελέχωση με όλες τις ιατρικές ειδικότητες των νοσοκομείων. Προσλήψεις μόνιμου νοσηλευτικού-διοικητικού προσωπικού.
 •         Καθολικά Δημόσιο Δωρεάν σύστημα Υγείας και Παιδείας με απαγόρευση κάθε επιχ/κης δραστηριότητας.
 •         Όχι στην κατάργηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ .Επαναφορά του σε όλα τα νησιά.
 •         Να κλείσουν όλα τα hot spots. Μεταφορά και  κατάθεση αιτημάτων προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα και μετακίνηση στις χώρες επιλογής και προορισμού τους. Μέχρι τότε, να εξασφαλιστούν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης
 •         Να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι των «hot spots» ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους και Περιφέρειες, με βάση και τον τόπο κατοικίας τους.
 •         Να δοθούν αποζημιώσεις σε όσους έχουν υποστεί ζημιές γύρω από τα «hot spots».
 •         Να απομονωθούν ρατσιστικές κι ακροδεξιές φωνές που μόνο «αίτημα» έχουν το μίσος και τον διχασμό και στην ουσία την διαιώνιση της παρούσας κατάστασης
 •         Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Δεν ανεχόμαστε να γίνει η χώρα μας αεροπλανοφόρο για επεμβάσεις. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γείτονες λαούς. Έχουμε τα ίδια προβλήματα, τις ίδιες ανησυχίες, τις ίδιες ανάγκες.

12/11/2018

Σελίδα 1 από 842
© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.