Μαϊου 24, 2018
maria politou

maria politou

Γιάννης Φραγκούλης για Ακτή Κουντουριώτη:Σε λίγους μήνες το τιμόνι του νησιού αλλάζει χέρια. Έως τότε δεν θα επιτρέψουμε καμία σπασμωδική κίνηση που θα ευνοεί τους λίγους έναντι των πολλών.

Ο κος Κυρίτσης έχοντας απωλέσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας, έχοντας εξαντλήσει και τα τελευταία αποθέματα του πολιτικού κεφαλαίου των εκλογών του Μαΐου του 2014 αποφάσισε να επιστρέψει σε παλιές και γνώριμες πολιτικές πρακτικές.

Λίγο πριν την έξοδο παίζει το τελευταίο του χαρτί που δεν είναι άλλο από τον διχασμό και την πόλωση της κοινωνίας για να μπορέσει να ψαρέψει ψήφους και υποστηρικτές στα θολά νερά του φανατισμού.

Βάζει απέναντι την μία επαγγελματική ομάδα στην άλλη ώστε να μπορεί μετά να διαπραγματευτεί με τον καθένα ξεχωριστά και πάντα σε όρους προσωπικού συμφέροντος και πολιτικής δοσοληψίας.

Πως θα δικαιολογήσει, σε λίγους μήνες, το γεγονός ότι επί πέντε ολόκληρα χρόνια δεν έκανε απολύτως τίποτα. Ο μόνος τρόπος είναι ο διάλογος επιχειρημάτων, ιδεών, σχεδίου και μεθόδου να μετατραπεί σε διάλογο κραυγών, ύβρεων και φανατισμού.

Το ζήσαμε στην υπόθεση του μεταναστευτικού όπου αντί να λειτουργεί ως κυματοθραύστης και εγγυητής της ενότητας, λειτούργησε ως εμπρηστής θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την υπόσταση του νησιού για να κερδίσει 15 λεπτά δημοσιότητας και 10 ψήφους.

Ακριβώς με την ίδια λογική λειτουργεί και στην περίπτωση της Ακτής Κουντουριώτη. Δεν σέβεται ούτε εκτιμάει τους επαγγελματίες της περιοχής αλλά και του συνόλου του νησιού. Επιχειρεί να τους χρησιμοποιήσει και τους χρησιμοποιεί ευκαιριακά για να αλλάξει την πολιτική ατζέντα θεωρώντας ότι οι πολίτες θα εστιάσουν εκεί και θα αγνοήσουν το γεγονός ότι ολόκληρο το νησί βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο οδεύοντας προς τα βράχια.

Αν είχε τον παραμικρό σεβασμό προς τους επαγγελματίες δεν θα επέτρεπε τη διάλυσή τους το καλοκαίρι του 2015, δεν θα τους φόρτωνε κάθε χρόνο με επιπλέον τέλη και φόρους, δεν θα εξαφάνιζε κρουαζιερόπλοια και Ryanair, δεν θα τους κορόιδευε προεκλογικά τάζοντας 24ωρη δημοτική συγκοινωνία, δεν θα κοιτούσε απαθής επί 10 μήνες την κατάντια του λιμανιού μετά τον σεισμό χωρίς να πάρει ούτε μία πρωτοβουλία για την προσωρινή αποκατάσταση του.

Αίφνης, μεσούσης της τουριστικής περιόδου ανακοινώνει εν ήδη τετελεσμένου την απόφασή του να «κλείσει» την Ακτή Κουντουριώτη για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να προσεταιριστεί μία ομάδα επαγγελματιών.

Συγγνώμη αγαπητοί συνδημότες αλλά ποιος είναι ο κος Κυρίτσης που θα αποφασίσει μόνος του για το αν θα κλείσει ο βασικός οδικός άξονας της πόλης της Κω;Ποιον ρώτησε και ποιος δίνει το δικαίωμα στον κάθε απερχόμενο να αποφασίζει και να διατάζει;

Σε λίγους μήνες το τιμόνι του νησιού αλλάζει χέρια. Έως τότε δεν θα επιτρέψουμε καμία σπασμωδική κίνηση που θα επιφέρει ανυπολόγιστες συνέπειες για το νησί ή κινήσεις που θα ευνοούν λίγους έναντι των πολλών.

Η συζήτηση για το τι πρέπει να γίνει σε ολόκληρο το νησί είναι ανοιχτή. Ακούμε και σεβόμαστε τους πάντες όμως οι αποφάσεις θα παρθούν από κοινού.

Από κοινού θα αποφασίσουμε το σχέδιο, τις δράσεις και τον τρόπο υλοποίησης των παρεμβάσεων που εξυπηρετούν και την Ακτή Κουντουριώτη, και την Αβέρωφ, και την Κανάρη, και την Βασιλέως Γεωργίου, και την Πλατεία Διαγόρα, και την Ιπποκράτους, και την Πλατεία Κονίτσης, και την Παλιά Πόλη και όλες τις γειτονιές της πόλης της Κω είτε διαθέτουν είτε όχι πυρήνες επαγγελματικής δραστηριότητας.

Ταυτόχρονα, γιατί έχω την αίσθηση ότι ξαφνικά η Κως περιορίστηκε στα 100 τετραγωνικά του ιστορικού κέντρου, θα αποφασίσουμε από κοινού και τις δράσεις για την Κέφαλο, την Καρδάμαινα, την Αντιμάχεια, το Μαστιχάρι, τη Ζιά, το Τιγκάκι, το Πυλί, το Μαρμάρι…

Μοναδική προϋπόθεση είναι οι αποφάσεις που θα πάρουμε, όλοι μαζί και όχι κάθε ομάδα ξεχωριστά, να μην αδικούν ούτε έναν συνδημότη μας, επιχειρηματία ή μη.

Τα βασικά αίτια που προκαλούν ασφυξία στις τοπικές μας επιχειρήσεις δεν βρίσκονται, αγαπητοί συνδημότες, εκεί που τα ψάχνετε. Τα αίτια βρίσκονται πρωτίστως στον τρόπο που λειτουργούμεσυνολικά ως κοινωνία και δευτερεύοντος εκεί που εμείς ως κοινωνία δώσαμε το δικαίωμα να εκμεταλλεύονται κάποιοι το νησί μας χωρίς εμείς να έχουμε ούτε απολαβές αλλά ούτε καν το δικαίωμα να μιλήσουμε.

Μαγικές λύσεις και ραβδάκια, αγαπητοί συνδημότες, δεν υπάρχουν. ΜοναδιΚΩΣ τρόπος για να πάει το νησί έστω και ένα βήμα μπροστά είναι να το κάνουμε όλοι μαζί. Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει κατανοητό και αποδεκτό από όλους τότε λυπάμαι αλλά το «Ευρωπαϊκό Μέλλον» που σας τάζουν κάποιοι θα μετατραπεί σε «Ευρωπαϊκό Μελόδραμα».

Με τιμή,

Γιάννης Μ. Φραγκούλης

Δρ. Πολιτικής Επιστήμης Παν/μίου Κρήτης

Αν. Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

ΟΡΑΜΑ Κίνημα Πολιτών Νήσου Κω

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Κω                               Πορφυρίου  21 Κτίριο Εργατικού Κέντρου ΒΣΔ 2Ος  όροφος Τηλ 2242022394

                                                            ΚΑΛΕΣΜΑ

   Το σωματείο συνταξιούχων και βοηθηματούχων ΙΚΑ Κω καλεί τα μέλη και τους φίλους του σε σύσκεψη την Παρασκευή 25 Μαΐου και ώρα 7:00 στην αίθουσα του εργατικού κέντρου.

    Η σύσκεψη αφορά τη συμμετοχή μας στην Απεργία και συγκέντρωση που έχει προγραμματίσει το εργατικό κέντρο για τις 30 Μαΐου.

      Πρέπει να απαντήσουμε στην Κυβέρνηση και στους συνοδοιπόρους της εργοδότες και εργοδοτικό συνδικαλισμό που προπαγανδίζουν τη λεγόμενη δίκαιη ανάπτυξη, μεταμνημονική εποχή και κανονικότητα, ότι η πραγματικότητα είναι το τσάκισμα της ζωής μας με τις μειώσεις συντάξεων, αύξηση αφορολογήτου, πλειστηριασμοί και κατασχέσεις ακόμα και από τους Δήμους.

       Η πραγματικότητα είναι ότι ρημάζουν τον τόπο μας στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

              

Ο Πρόεδρος                                                                                     Ο Γραμματέας

Γιώτης Πέτρος                                                                              Γιάννης Χατζηδαυΐδ                                                                                        

Σελίδα στο Facebook απέκτησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου

Τη σελίδα διαχειρίζεται το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων, σύμφωνα με την πολιτική της Ελληνικής Αστυνομίας στα social media

 

«Ακολουθήστε μας για να μαθαίνετε άμεσα και έγκυρα, θέματα αστυνομικής επικαιρότητας, αλλά και χρήσιμες πληροφορίες για την καθημερινότητά σας»

Επίσημη σελίδα στο facebook απέκτησε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, επιδιώκοντας μέσα από μια εναλλακτική μορφή επικοινωνίας την αλληλεπίδραση με τις τοπικές κοινωνίες και την άμεση ενημέρωση των πολιτών για θέματα καθημερινής αστυνομικής επικαιρότητας.

Η σελίδα είναι δημόσια και μπορεί να αναζητηθεί από τους χρήστες του facebook ως «Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου» στον σύνδεσμο: https://www.facebook.com/gadpnaigaiou.

Καθημερινά δημοσιεύονται σύντομα κείμενα με αστυνομικό και ευρύτερο κοινωνικό ενδιαφέρον, χρηστικές πληροφορίες, τελευταία νέα, ανακοινώσεις, ενημέρωση για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και κοινωνικά μηνύματα, που κατά κανόνα, παραπέμπουν σε αντίστοιχο υλικό που βρίσκεται στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Οι αναρτήσεις συνοδεύονται από φωτογραφίες ή βίντεο και περιλαμβάνουν ειδήσεις, Δελτία Τύπου, χρήσιμες συμβουλές και αναφορές σε δράσεις των Αστυνομικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου.

Τη διαχείριση της σελίδας έχει αναλάβει το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου, σύμφωνα με την πολιτική της Ελληνικής Αστυνομίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media).

Σημειώνεται ότι, ο λογαριασμός δημιουργήθηκε για να ενημερώνει το κοινό σε πραγματικό χρόνο, ωστόσο δεν παρακολουθείται όλο το 24ωρο.

Παρακαλούνται οι πολίτες για θέματα επιχειρησιακής ανταπόκρισης και συμβάντα, που χρήζουν άμεσης αστυνομικής συνδρομής, να απευθύνονται στα τηλέφωνα επικοινωνίας της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδίως στον τριψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 100.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Ίρις διοργανώνει εσωτερικό τουρνουά Badminton την Κυριακή 27 Μαΐου 2018 και ώρα 09.00-15.00 στο Αθλητικό Πολύκεντρο Κω. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους. Το μόνο που χρειάζεται είναι αθλητική εμφάνιση και καλή διάθεση. Ο σύλλογος παρέχει τον απαραίτητο εξοπλισμό. Πάρτε τον φίλο ή την φίλη σας, τον/τη σύζυγο και τα παιδιά σας και ελάτε να διασκεδάσουμε, γνωρίζοντας το άθλημα του Badminton!

Σας περιμένουμε όλους!

Δηλώστε συμμετοχή μέχρι και 25/05 είτε τηλεφωνικά στο 6947902071 είτε με μέιλ στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δικαίωμα συμμετοχής: 6-12 + και ενήλικες (δεν είναι απαραίτητη προϋπόθεση να ξέρετε να παίζετε badminton)

Σελίδα 1 από 725
© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.