Απριλίου 23, 2018
maria politou

maria politou

Σήμερα το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Τιμίου Σταυρού προεξάρχοντος του Σεβασμιότατου κ. κ. Ναθαναήλ, από κοινού με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύμης κ. κ. Χρυσόστομο και με συλλειτουργούς τον ιερέα π. Κωνσταντίνο και π. Αναστάσιο.

Στην συνέχεια ο κ.κ. Ναθαναήλ ευχαρίστησε το Εκκλησίασμα για την παρουσία του, το οποίο του απηύθυνε τις καθιερωμένες ευχές, ενώ δήλωσε και πάλιν συγκινημένος για την αγάπη του κλήρου και του ποιμνίου του προς το πρόσωπο του.

Ευχαρίστησε δε ιδιαίτερα τον Σεβ. Μητροπολίτη Σύμης -ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Λόγο για την ημέρα των Μυροφόρων- για την παρουσία και τα δώρα του. Έκανε μάλιστα και ένα αξιοπρόσεχτο λαογραφικό σχόλιο μιας και ο Άγιος Σύμης έφερε ως «κέρασμα» για τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου συμιακά «ακούμια». Ο Σεβασμιώτατος διηγήθηκε πως την συνταγή αυτή πήρε από μια συμιακιά μετανάστρια στην Αμερική ένας ζαχαροπλάστης κι έφτιαξε τα γνωστά σε όλο τον κόσμο σήμερα «ντόνατς».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύμης κ. Χρυσόστομος έδωσε τις ολόθερμες ευχές τους στον Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ και τον κάλεσε να παρευρεθεί στην μεγάλη εορτή για την Σύμη στις 2 Μαΐου που είναι ημέρα μνήμης της ανακομιδής των λειψάνων του εν Αγίοις Πατρός ημών Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Αλεξανδρείας.

Μετά το Αντίδωρο ο Σεβασμιώτατος μοίρασε μικρά αντίγραφα εικόνων του μαθητή του Χριστού – Απόστολου Ναθαναήλ και γλυκά (συμιακά «ακούμια») στους προσκυνητές.

 

Ευχές δέχθηκε στο Επισκοπείο ο Δεσπότης από τους ιερείς, τις στρατιωτικές και πολιτικές αρχές και πλήθος κόσμου με πλούσια κεράσματα από τις κυρίες της αγαθοεργού αδελφότητος. Μεταξύ των πολλών δώρων  που δέχθηκε ο Σεβασμιώτατος από απλούς πολίτες και τοπικές αρχές,  ιδιαίτερο συμβολισμό είχε το δώρο του Διοικητή της 80 ΑΔΤΕ, Ταξίαρχου Λάμπρου Ναζίφη με μια ξιφολόγχη στην οποία αναγράφεται ρήση του Παπαφλέσσα, καθώς και ένα στρατιωτικό τζάκετ με το όνομα «Ναθαναήλ» και τα διακριτικά του βαθμού του.

Η ημέρα όπου σύμφωνα με το Ιερό Ευαγγέλιο, ο Φίλιππος ο μαθητής κάλεσε τον Ναθαναήλ να γνωρίσει τον Ιησού τον Ναζαρινό, ήταν ξεχωριστή. Άλλος ένα πιστός υπηρέτης του Χριστού προστέθηκε στους Δώδεκα Μαθητές, όταν ο Φίλιππος βρήκε τον Ναθαναήλ.

Η ημέρα που το κατά κόσμο όνομα του Δεσπότη μας το Φίλιππος, συναντούσε το μοναχικό του Ναθαναήλ, ήταν πάλι ξεχωριστή για εκείνον, όπως και η χειροτονία του στο ύπατο αξίωμα της ιεροσύνης ως Μητροπολίτου. Δεν ήρθα για να διακονηθώ, αλλά για να διακονήσω μας είπε και εμείς του ευχόμαστε. Πολλά τα έτη σου Δέσποτα.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα το σεμινάριο αγροτικής επιχειρηματικότητας στο φιλόξενο χώρο του Οινοποιείου Τριανταφυλλοπούλου στην Κω από το ΚΕΚ Γεννηματάς και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο των δράσεων της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019.

Το εν λόγω σεμινάριο εντάσσεται στη δράση «Εργαλεία για την επιτυχία», με στόχο να βοηθήσει τους τοπικούς παραγωγούς να διευρύνουν τις γνώσεις τους, μέσα από τεχνικές μάρκετινγκ και προώθησης των προϊόντων τους με εισηγητή τον Νίκο Τζιώρα.

Πιο συγκεκριμένα, τα θέματα που βρέθηκαν στο επίκεντρο ήταν:

– Αγροτικό Μάρκετινγκ
– Βιωματικό Μάρκετινγκ
– Μεταποίηση και Τυποποίηση Αγροτικού Προϊόντος
– Συσκευασία Αγροτικών Προϊόντων
– Ταυτοποίηση (Branding )
– Ηλεκτρονικό Εμπόριο

στόχος του σεμιναρίου να βοηθηθούν οι αγρότες του νησιού αφού τα σεμινάρια είναι εντελώς δωρεάν για όσους  τα παρακολουθούν. Το στοίχημα της περιφέρειας ήταν η εξωστρέφεια κάτι το οποίο έγινε με επιτυχία όπως δήλωσε η Νάκη Ευρυδίκη εκ μέρους της περιφέρειας! Τα σεμινάρια και οι προσπάθειες θα συνεχιστούν  και στο μέλλον...

Σελίδα 1 από 649
© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.