Οκτωβρίου 16, 2018
Παπαζαχαρίου Μαρία

Παπαζαχαρίου Μαρία

Μετανάστευσης και Ένταξης
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης “Ανάπτυξη των παρεχόμενων υπηρεσιών στα Προ-Αναχωρησιακά Κέντρα Κράτησης Αλλοδαπών - (Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη, Ψυχολογική Υποστήριξη, Κοινωνική Υποστήριξη και Υπηρεσίες Διερμηνείας) με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5010510” του Ταμείου Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης 2014-2020» η Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας, προκηρύσσει την πρόσληψη 29 ατόμων για το Έργο 1 «Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη» και 13 ατόμων για το Έργο 4 «Υπηρεσίες Διερμηνείας».
Αναλυτικά οι ειδικότητες:
- Γενικής Ιατρικής ή Παθολογίας (ελλείψει των εν λόγω ειδικοτήτων, οι θέσεις θα καλυφθούν από ιατρούς άλλων ειδικοτήτων ή ελλείψει αυτών από ιατρούς άνευ ειδικότητας) (8 άτομα)
- ΠΕ Ψυχιατρικής (7 άτομα)
- ΠΕ Νοσηλευτικής (ελλείψει αυτών οι θέσεις θα καλυφθούν από ΤΕ Νοσηλευτικής
ή ελλείψει αυτών από ΔΕ Βοηθών Νοσηλευτικής) (9 άτομα)
- ΤΕ Επισκεπτών Υγείας (5 άτομα)
- Διερμηνείς για τις γλώσσες Αραβικά, Παστούν, Ντάρι, Φαρσί και Ουρντού
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν την αίτησή τους στην Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε. μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την τεκμηρίωση των τυπικών και πρόσθετα συνεκτιμώμενων προσόντων της ειδικότητας που αιτούνται σε κλειστό φάκελο στο χρονικό διάστημα από 10/10/2018 έως και 23/10/2018, ώρα 14.00.
Για περισσότερες πληροφορίες όλοι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν ηλεκτρονικά στο site της ΑΕΜΥ http://www.aemy.gr/el/ (Νέα και Ανακοινώσεις) ή τηλεφωνικά στο 210.24.47.698.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καματερός σε Υφυπουργό παιδείας κα Τζούφη Μερόπη: "Να γίνουν τμήματα Ιστορικού Αρχείου του Κράτους στις 4 περιφερειακές ενότητες της Δωδεκανήσου και όχι μόνο 2".

Σύσκεψη έγινε σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με την Υφυπουργό κα Μερόπη Τζούφη για την αναβάθμιση του Γραφείου του Ιστορικού Αρχείου που λειτουργεί στην Λέρο.

Στην σύσκεψη που είχε ζητήσει ο Δήμαρχος Λέρου κος Μιχάλης Κόλιας που ήταν παρών μαζί με τον υπεύθυνο του Αρχείου κο Γεώργιο Τραμπούλη παραβρέθηκε και ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός.

Η κα Υφυπουργός δεσμεύτηκε για την αναβάθμιση του Γραφείου της Λέρου σε τμήμα που θα καλύπτει την περιφερειακή ενότητα Καλύμνου.

Ο βουλευτής Ηλίας Καματερός ζήτησε να ιδρυθούν Γραφεία στις 4 περιφερειακές ενότητες της Δωδεκανήσου.

Δηλαδή πέραν της Ρόδου και της Λέρου (που καλύπτει την περιφερειακή ενότητα Καλύμνου) να λειτουργήσουν τμήματα και στην Κω και Κάρπαθο τονίζοντας την ανάγκη διάσωσης και ανάδειξης του πλούσιου ιστορικού αρχειακού υλικού που δεν προστατεύεται και καταστρέφεται.

Ιδιαίτερα τώρα που το Υπουργείο προγραμματίζει την έναρξη της διδασκαλίας της τοπικής ιστορίας στα προγράμματα σχολείων.

Το θέμα θα συζητηθεί στην διαβούλευση που θα προηγηθεί του σχετικού νομοσχεδίου

Γραφείο Τύπου

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση - Πρόσκληση συμμετοχής στην περιβαλλοντική δράση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου “KeepAegeanBlue

 

Η παρούσα επιστολή έχει ως σκοπό την ενημέρωση σας σχετικά με την περιβαλλοντική δράση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου “KeepAegeanBlue”. Η πρωτοβουλία αυτή θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τον οργανισμό για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος “AllForBlue”, ο οποίος ιδρύθηκε στην Ελλάδα από την εκπαιδεύτρια ελεύθερης κατάδυσης και παγκόσμια πρωταθλήτρια υποβρύχιας σκοποβολής, Κατερίνα Τοπούζογλου. Στόχος της περιβαλλοντικής δράσης είναι η ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς ως προς την προστασία του απέραντου γαλάζιου που περιβάλλει τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, με δεδομένο τον καταλυτικό ρόλο που αυτό συνεπάγεται για την βιώσιμη ανάπτυξη της μεγαλύτερης τουριστικής Περιφέρειας της χώρας.

Το πρόγραμμα των δράσεων της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας θα ξεκινήσει από τα Δωδεκάνησα και θα επεκταθεί στα νησιά των Κυκλάδων. Αρχικά το πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάρια σε σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα νησιά της Δωδεκανήσου, με πιστοποίηση για εκείνους που θα τα παρακολουθήσουν, καθώς και βιωματικές δράσεις που θα αφορούν όχι μόνο τον καθαρισμό των ακτών, αλλά και του βυθού, από τους δύτες της “All For Blue”.

 

Η περιβαλλοντική δράση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου KeepAegeanBlueπεριλαμβάνει:

α) Εκπαιδευτικά σεμινάρια, διάρκειας 90 λεπτών, για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, τις λύσεις για περιβαλλοντικά θέματα και πληροφορίες για τη συμπεριφορά των θαλάσσιων θηλαστικών και ψαριών σε 14 σχολικές μονάδες της Ρόδου, Κω, Πάτμου, Λέρου, Καλύμνου, μετά από συνεννόηση με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και β) δράσεις παράκτιου και υποβρύχιου καθαρισμού θαλασσών σε 9 παραλίες των νησιών που προαναφέρθηκαν, οι οποίες θα διεξαχθούν με απόλυτη ασφάλεια. Στον  καθαρισμό των ακτών που θα γίνει παρουσία ειδικών εκπαιδευτών, θα λάβουν μέρος μαθητές, συνοδοί καθηγητές, γονείς και εθελοντικές ομάδες, ενώ ο καθαρισμός του βυθού θα γίνει μόνο από εκπαιδευτές αυτόνομης και ελεύθερης κατάδυσης.

  

Σας παραθέτουμε το πρόγραμμα των δράσεων στο νησί της Κω:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

ΝΗΣΙ

ΣΧΟΛΕΙΟ

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

ΤΟΠΟΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

18/10/2018

ΚΩΣ

2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΩ

  1. 30

2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΩ

ΑΚΤΗ ΜΙΑΟΥΛΗ- ΕΠΑΡΧΕΙΟ

19/10/2018

ΚΩΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ

  1. 30

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ

ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ

Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής αυτής δράσης, καλούνται όσοι πολίτες επιθυμούν να λάβουν μέρος στον καθαρισμό των ακτών, να παρευρίσκονται στις 12.45 μ.μ στις ανωτέρω παραλίες καθαρισμού.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Χαλκιδιός

Έπαρχος ΠΕ Κω

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

-------------------

Εορτασμού της 78ηςΕθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

 

       Με τον  εορτασμό  της 78ης εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, τιμούμε τους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικού λαού, που υπερασπιζόμενος τη γη των πατέρων του, την ελευθερία, τη δημοκρατία, τις αξίες και τα ιδανικά του, αντιστάθηκε σθεναρά ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό και για μια ακόμη φορά πρόσθεσε λαμπρές σελίδες δόξας και τιμής στην μακραίωνη ιστορία του.

          Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 78ης  Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στο νησί της Κω περιλαμβάνουν:

ΓΕΝΙΚΟ ΣΗΜΑΙΟΣΤΟΛΙΣΜΟ - ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ

1.Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης πρωινής ώρας της 26ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2018, όλων των καταστημάτων, δημοσίων ,δημοτικών, Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ, των τραπεζών, των ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών, καθώς και των πλοίων που  θα ναυλοχούν στο λιμάνι.

2.Φωταγώγηση όλων των δημοσίων, δημοτικών και κοινοτικών καταστημάτων, των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου 2018.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Εκδηλώσεις σε όλα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ομιλίες σε ειδικές συγκεντρώσεις  στα σχολεία , τις δημόσιες υπηρεσίες, τα Ν.Π.Δ.Δ. κλπ.

1)Ώρα12.30:Προσκύνημα από αντιπροσωπείες μαθητών τηςΠρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σχολείων της πόλης, Προσκόπων και Οδηγών στο Μνημείο των Ηρώων.

Επιμνημόσυνη δέηση από το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ και τον Ιερό Κλήρο.

Κατάθεση στεφάνων από Μαθητές, Προσκόπους, Οδηγούς, Λύκειο Ελληνίδων, Ιδρύματα, Σωματεία, Συλλόγους της πόλης με τη παρουσία των Τοπικών Αρχών και των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων.

2)Ώρα 12.45: Προσκύνημα αντιπροσωπειών μαθητών στο Μνημείο των Αρχιερέων  και κατάθεση στεφάνων.

3)Ώρα 13.00: Κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Ριμινιτών Ιερολοχιτών Εθελοντών Κώων Παλαιών Πολεμιστών από εκπρόσωπο της Ταξιαρχίας, του Δήμου Κω, του Επαρχείου Κω και εκπρόσωπο των Εθελοντών Κώων Παλαιών Πολεμιστών.

 

 

 

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Ώρα 8.00:Επίσημη έπαρση της Σημαίας στο Διοικητήριο με τη συμμετοχή τιμητικού αποσπάσματος της 80 ΑΔΤΕ και της Φιλαρμονικής της.

Ώρα 8.30: H Φιλαρμονική της 80 ΑΔΤΕ θα περιέλθει τους κεντρικούς δρόμους της πόλης παιανίζοντας θούρια και εμβατήρια.

Ώρα 11.00.: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Αρρεναγωγείου.

Θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος  Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ με τον Ιερό Κλήρο της πόλης των Τοπικών Αρχών, των Μαζικών Φορέων και του Λαού.

Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η κ.Χατζηνικολάου Σταματία ΠΕ 04, Διευθύντρια Εσπερινού Γυμνασίου με Λυκειακές τάξεις της Πόλεως Κω.

Τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονική της 80 ΑΔΤΕ.

Ώρα 11.30.:Ακολουθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο. Τιμές κατά τις καταθέσεις στεφάνων θα αποδώσουν: άγημα της 80 ΑΔΤΕ και η Φιλαρμονική του Δήμου Κω.Για τη σειρά προβαδίσματος και κατάθεσης στεφάνου τηρούνται τα προβλεπόμενα στη με αριθ.52749/28-09-2006 (ΦΕΚ 1488/Β΄/06-10-2006) υπουργική απόφαση.

Ώρα 12.00: Παρέλαση με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου Κω, του Ε.Ε.Σ Περιφερειακό Τμήμα Κω, των Εφεδροπολεμιστικών Οργανώσεων, των μαθητών της Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Οδηγών, του Παραρτήματος του Λυκείου Ελληνίδων Κω , την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και λοιπών Συλλόγων.

Kλείνει η Φιλαρμονική της 80 ΑΔΤΕ, επικεφαλής των μηχανοκίνητων  τμημάτων του Λιμενικού Σώματος, επικεφαλής των οχημάτων της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω και των πεζοπόρων τμημάτων της 80 ΑΔΤΕ.

                   Ώρα 13.00.: Παρουσίαση Εθνικών Τοπικών  χορών  στην Πλατεία Ελευθερίας από τα Λύκεια και Γυμνάσια της πόλης Κω και το Παράρτημα του Λυκείου Ελληνίδων.

Ώρα 17.30.: Επίσημη υποστολή της Εθνικής Σημαίας στο Διοικητήριο με τη συμμετοχή τιμητικού αποσπάσματος της 80 ΑΔΤΕ και της Φιλαρμονικής της.

Για την απονομή των τιμών, την τήρηση της τάξης στα Μνημεία των Ηρώων και Αρχιερέων, μέσα και έξω από το Ναό, στο χώρο της παρέλασης και των χορών, το σημαιοστολισμό και τη φωταγώγηση της πόλης, θα φροντίσουν ο Δήμος και η Αστυνομική Αρχή.

Τελετάρχη ορίζουμε: Την κα. Γιάχου Δήμητρα, Προϊσταμένη του τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Κω.

Υπεύθυνο της παρέλασης και των χορών, ορίζουμε: τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής του 1ου Γυμνασίου Κω κ. Ιωάννη Τρικοίλη.

Σημείωση:  Προσέλευση των επισήμων στον Ιερό Ναό 10.45π.μ., στο Ηρώο 11:25π.μ., στο χώρο παρέλασης 11.55π.μ.,στην Πλατεία Ελευθερίας στις 12.55π.μ.

Το παρόν έχει θέση πρόσκλησης.                        

 Ο ΕΠΑΡΧΟΣ ΚΩ   

  

                                                              ΧΑΛΚΙΔΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Σελίδα 1 από 1981
© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.