Αυγούστου 19, 2019

Ημερίδα επαγγελματικού προσανατολισμού στο 2ο ΓΕΛ Κω - Δευτέρα 20/5 και ώρα 19:00.

Μάθετε τα πάντα για όλες τις νέες αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο σύστημα εισαγωγής, για όλα τα νέα δεδομένα αναφορικά με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις αλλά και τη νέα κατανομή των σχολών στα 4 επιστημονικά πεδία, βοηθώντας στην έξυπνη επιλογή ομάδας προσανατολισμού. 

 

Δευτέρα, 20 Μαΐου και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου ΓΕΛ Κω.

 

Διοργανωτής Σύλλογος Γονέων 2ου ΓΕΛ Κω

 

Είσοδος Ελεύθερη.

 

Πρόσκληση προς τους Μαθητές & τους Γονείς

των σχολείων της Κω

 

Αγαπητοί Γονείς και Μαθητές,

Μετά την ανακοίνωση των αλλαγών στο σύστημα εισαγωγής αλλά και στις Πανελλήνιες Εξετάσεις προκύπτουν νέα δεδομένα στον ακαδημαϊκό χάρτη και μετά την αναβάθμιση πολλών τμημάτων ΤΕΙ της χώρας σε Πανεπιστήμια, δημιουργώντας έντονη ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και στους γονείς και τους μαθητές. Δέσμευση αλλά και προτεραιότητα μας πέρα από το διδακτικό μας έργο, είναι να προσπαθούμε διαρκώς να είμαστε δίπλα στις ανησυχίες και τις ανάγκες σας για πλήρη και ολοκληρωμένη ενημέρωση, τόσο σε θέματα που αφορούν το Εξεταστικό Σύστημα όσο και στο γενικότερο πλαίσιο του επαγγελματικού προσανατολισμού και της σωστής επιλογής σπουδών. Για το λόγο αυτό, συνεργαζόμαστε με την κορυφαία, στο πεδίο του επαγγελματικού προσανατολισμού, επιστημονική ομάδα του εκπαιδευτικού ομίλου EMPLOY.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, σας προσκαλούμε στην ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού «Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα» με προσκεκλημένο ομιλητή τον κ. Γεώργιο Γατούδη, σύμβουλο σταδιοδρομίας και μέλος της συγγραφικής ομάδας της ομότιτλης σειράς οδηγών Σπουδών «ΕΠΙΛΕΓΩ Σπουδές & Επάγγελμα» από τις εκδόσεις Πατάκη.

Ο κ. Γατούδης θα παρέχει αναλυτική ενημέρωση για τις νέες αλλαγές και όλες τις τροποποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα επιστημονικά πεδία, με πλήρη αναφορά στη νέα κατανομή των τμημάτων. Επιπλέον, μέσα από πρωτοποριακές έρευνες της επιστημονικής ομάδας της EMPLOY, οι μαθητές και οι γονείς τους θα ενημερωθούν για όλα τα στοιχεία που αφορούν την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια και τα Τ.Ε.Ι. αλλά και γενικότερα τις σπουδές και τα επαγγέλματα. Παράλληλα, θα αναλυθούν όλα εκείνα τα σημεία που θα πρέπει να γνωρίζει τόσο ο μαθητής της Α΄- Β’  τάξης όσο και ο υποψήφιος της Γ΄ Λυκείου σε θέματα όπως:

 •         Όλες οι νέες αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα
 •         Η έξυπνη επιλογή ομάδας Προσανατολισμού μετά τις αλλαγές στο σύστημα εισαγωγής
 •         Πλήρης ανάλυση των νέων τμημάτων μετά την αναβάθμιση των ΤΕΙ σε Πανεπιστήμια (π.χ. Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Νέο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων)
 •         Επαγγέλματα του Μέλλοντος και σύγχρονες εξειδικεύσεις
 •         Η νέα πραγματικότητα στην αγορά εργασίας του μέλλοντος
 •         Καινοτόμες ειδικότητες για την ελληνική αγορά εργασίας
 •         Νέες έρευνες για τους αποφοίτους των τμημάτων και την αγορά εργασίας           
 •         Νέες αλλαγές στο μηχανογραφικό δελτίο
 •         Σχολές Γρίφοι σε κάθε Επιστημονικό Πεδίο
 •         Ειδικές Κατηγορίες Υποψηφίων (Υποψήφιοι 10%, Μαθητές με Παθήσεις, Αθλητές κ.ά.)
 •         Τα τμήματα του μηχανογραφικού και οι προοπτικές των αποφοίτων
 •         Στρατιωτικές – Αστυνομικές Σχολές, Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, Πυροσβεστική Ακαδημία, Λιμενικό Σώμα
 •         Το Μηχανογραφικό Κύπρου (πλεονεκτήματα και ευκαιρίες σπουδών)
 •         Έξυπνες Εναλλακτικές Διέξοδοι μέσω μεταπτυχιακών προγραμμάτων.

Τέλος ο Σύμβουλος θα απαντήσει στις δικές σας ερωτήσεις και τους προβληματισμούς σας αναφορικά με τις Πανελλήνιες, τις σχολές και τα επαγγέλματα. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέραστις 20 Μαΐου 2019στην αίθουσα εκδηλώσεων του 2ου ΓΕΛ Κω στις 19.00 μ.μ. Θεωρούμε πως η παρουσία σας σε μια τέτοια ομιλία κρίνεται απαραίτητη και θα περιμένουμε με χαρά να σας υποδεχτούμε.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων του 2ου ΓΕΛ Κ

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.