Δεκεμβρίου 17, 2018

ΚΙΝΗΜΑ ΑΡΔΗΝ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑ "Πέραν της Αριστεράς και της Δεξιάς Η Υπέρβαση"/video

Με ιδιαίτερο ανδιαφέρον πραγμτοποιήθηκε απόψε στο ξεν. Κως, από το κίνημα ΑΡΔΗΝ, η εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίο του Γιώργου Καραμπελιά «Πέραν της Αριστεράς και της Δεξιάς:  Η Υπέρβαση», που κυκλοφορεί από τις Εναλλακτικές Εκδόσεις.

Την εκδήλωση προλόγισαν ο ιατρός Δημήτρης Γερούκαλης και ο καθηγητής Θανάσης Μουστάκης.

Ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία- συζήτηση με τον συγγραφέα, Γιώργο Καραμπελιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Δυο λόγια για το βιβλίο:

Ο πολιτικός και οικονομικός φιλελευθερισμός έχει ως αναγκαίο συμπλήρωμά του τον πολιτισμικό φιλελευθερισμό. Νεοφιλελεύθερη Δεξιά και εθνομηδενιστική/πολυπολιτισμική Αριστερά αποτελούν τα δίδυμα αδελφάκια της παγκόσμιας <<Νέας Τάξης Πραγμάτων>>. Η Αριστερά την ιδεολογική προετοιμασία, η Δεξιά την υλοποίηση! Σήμερα, στην Ελλάδα, μετά την άνοδο του Σύριζα στην εξουσία, π Αριστερά ανέλαβε και τα δύο «καθήκοντα»: Παράλληλα με τον πολιτισμικό φιλελευθερισμό -μεταναστευτικός πολυπολιτισμός, κατεδάφιση της εθνικής ταυτότητας στην εκπαίδευση, κ.λπ.-, ολοκληρώνει την εκχώρηση της εθνικής οικονομίας, την αποσύνθεση των εργασιακών δικαιωμάτων, τη μεταβολή της χώρας σε αποικία. Γι’ αυτό και εξαντλείται τελεσίδικα και στην Ελλάδα -όπως είχε ήδη εξαντληθεί οραματικά και πρακτικά κατά τη διάρκεια ταυ 20ού αιώνα- ο ιστορικός ρόλος της Αριστεράς. Για να επιβιώσουμε σε μια περίοδο παγκόσμιας μετάβασης, όπου Ανατολή και Δύση συγκρούονται και να μη μεταβληθούμε σε έναν απλό συνοριακό σταθμό, στα σύνορα των δύο κόσμων, πρωταρχικός στόχος είναι να αντισταθούμε. Βρισκόμαστε μεταξύ Ανατολής και Δύσης και η πνευματική μας παράδοση είναι συνθετική, με την καρδιά και με τα νου ταυτόχρονα, ενώ η ανατολική οπτική εκφυλίζεται στον τζιχαντισμό, η δε δυτική σε μια γενικευμένη απώλεια νοήματος… Για να αντισταθείς τελεσφόρα πρέπει να διαθέτεις ένα όραμα πέρα από την απλή επιβίωση! Εμείς έχουμε αυτή τη συνθετική οπτική και θα πρέπει να την κάνουμε μια πρόταση οικουμενικών διαστάσεων… Πέραν λοιπόν της Αριστεράς και της Δεξιάς για μια πρόταση που θα απορρίπτει τον παρασιτικό εκσυγχρονισμό και δεν θα εγκλωβίζει την παράδοση στα παρελθόν, επιτέλους για έναν εκσυγχρονισμό βασισμένο στη δική μας παράδοση.

«Όταν το σύστημα-μεταπολίτευση εισήλθε στην τελική κρίση του ανέδειξε ως έσχατη κυβερνητική εκδοχή τους ιδεολογικούς εκφραστές της Μεταπολίτευσης, τον χώρο της παλιάς ΚΝΕ, του ΚΚΕ εσωτερικού, και τον περιρρέοντα χώρο, μαζί με ένα τμήμα των Εξαρχείων. Ο ιστορικός κύκλος της Μεταπολίτευσης κλείνει με την Αριστερά». Σε αυτό καταλήγει ο Γιώργος Καραμπελιάς αναφερόμενος στον ιστορικό κύκλο της Μεταπολίτευσης

ΠΗΓΗ: AEGEANEWS

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.