Αυγούστου 22, 2019

ΚΟΒ Κω του ΚΚΕ: Για τα προβλήματα Υγείας στην Κω

Απριλίου 18, 2019 0

Δελτίο Τύπου

Για τα προβλήματα Υγείας στην Κω

Ένα από τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της Κω του Ιπποκράτη(!) είναι αυτό των παροχών και δομών Υγείας!

Τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύονται ανακοινώσεις ή καταγγελίες στηλιτεύοντας και αυτήν που επικρατεί στο Κέντρο Υγείας της Αντιμάχειας. Είναι χαρακτηριστική η αναφορά πως «πρόκειται για ακόμα ένα νοσοκομείο – φάντασμα, γυμνό από προσωπικό, εξοπλισμό και υποδομές». Ο κατάλογος των ελλείψεων είναι μακρύς, με προεξέχουσα την απουσία καρδιολόγου, με τα περιστατικά να αντιμετωπίζονται από ιδιώτη ιατρό, όταν και εάν αυτός μπορεί να βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ της Κω, επανειλημμένα έχουν αναδείξει τη τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο τομέας της υγείας στο νησί μας, με ευθύνη των κυβερνήσεων αλλά και της τοπικής διοίκησης. Φαίνεται ότι όσες φιέστες και αν διοργανώσει η κυβέρνηση, όπως την τελευταία με την επίσκεψη του υπουργού υγείας και τα εγκαίνια της τοπικής μονάδας υγείας, δεν μπορεί να κρύψει τη σκληρή πραγματικότητα.

Τις ελλείψεις, δηλαδή, σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, σε σύγχρονα μηχανήματα, σε υποδομές.

Θα μπορούσε άραγε τα πράγματα να είναι διαφορετικά σε ένα σύστημα στο οποίο τα πάντα υποτάσσονται στο κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων, στο οποίο και η υγεία θεωρείται εμπόρευμα, και μάλιστα πανάκριβο; Οι διορισμοί ιατρών και νοσηλευτών, η στελέχωση των μονάδων με επαρκές προσωπικό, η επένδυση στην έρευνα, δεν αποτελούν προτεραιότητες των κυβερνήσεων. Με βάση το πλαίσιο που θέτει η ΕΕ, και το οποίο έρχονται να υπηρετήσουν πιστά οι ντόπιοι εκφραστές της, όλα μετριούνται με το δείκτη κόστους – οφέλους, και με βάση αυτό καθορίζονται και οι κεντρικές πολιτικές αποφάσεις και κατευθύνσεις. Για αυτό οι προσλήψεις γίνονται με προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας με προγράμματα και συμβάσεις που μπορεί να έχουν διάρκεια μηνών ή 2 - 3 χρόνων.

Οι ανάγκες όμως των κατοίκων της Κω είναι διαφορετικές, δεν μπορούν να χωρέσουν στα όρια που θέτουν οι εμπνευστές και οι εφαρμοστές των αντιλαϊκών νόμων! Είναι ρεαλιστική η ανάγκη για ένα νέο σύγχρονο Νοσοκομεία, ενταγμένο σε ένα αποκλειστικά κρατικό σύστημα υγείας, σύγχρονο, πλήρως στελεχωμένο με υγειονομικούς όλων των ειδικοτήτων, με απολύτως δωρεάν εξετάσεις, νοσηλεία και φάρμακα, χωρίς πλαφόν και περικοπές, με κατάργηση των εισφορών στον κλάδο Υγείας και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Ο λαός της περιοχής έχει πείρα, μπορεί να την αξιοποιήσει, να βγάλει συμπεράσματα.

Να ξεχωρίσει και να θυμηθεί ποιοι βρέθηκαν δίπλα του, από κυβέρνηση  - δημάρχους και περιφερειάρχες, στους αγώνες και τις διεκδικήσεις για την υγειά του και ποιοι στάθηκαν απέναντι, προσπάθησαν να τον καθησυχάσουν και να τον παραμυθιάσουν με ψεύτικες υποσχέσεις.

Στις εκλογές της 26ης Μάη να εμπιστευθεί το ΚΚΕ, που αποκαλύπτει την αλήθεια και δείχνει τον πραγματικό ένοχο, να τιμωρήσει τις δυνάμεις που ευθύνονται για την κατάσταση που ζούμε, η οποία όμως μπορεί και πρέπει να αλλάξει!

Ψήφος ισχυροποίησης του ΚΚΕ παντού!

Και στις ευρωεκλογές και στις δημοτικές και περιφερειακές και στις βουλευτικές εκλογές.

ΚΟΒ Κω του ΚΚΕ

17/4/19

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.