Ιουνίου 17, 2019

Εισήγηση της υποψήφιας Δημάρχου και επικεφαλής της Παράταξης "Όραμα & Δράση", Ιωάννας Ρούφα - Έψιμου, στην εκδήλωση ανοιχτού διαλόγου της Αντιμάχειας

Απριλίου 09, 2019 0

Συνδημότισσες, συνδημότες, η πεποίθηση που εκφράζει διαχρονικά την πολιτική μου διαδρομή είναι ότι η δημοκρατία δεν εξαντλείται την μέρα των εκλογών… ο πολίτης δεν είναι σημαντικός μόνο την παραμονή των εκλογών...

Τι από όσα υποσχέθηκαν οι δημοτικές αρχές που παρέλασαν έγινε; Χιλιάδες φυλλάδια, πεταμένα χρήματα, με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα.

Ποιο είναι το πρόγραμμά σου Ιωάννα με ρωτάτε; Τι θα κάνεις για την Αντιμάχεια;

Ο στόχος της παρουσίας μας εδώ δεν είναι η επίδειξη της ρητορικής μας ικανότητας και πειθούς. Δεν θα σας παρασύρω μέσα από συνθήματα, ατάκες και εύκολες υποσχέσεις.

Είμαι εδώ για να ζητήσω τη συμμετοχή σας στην επόμενη μέρα της Κω, στην επόμενη μέρα της Αντιμάχειας.

Όσοι έχουν παρακολουθήσει την πορεία μας και τις θέσεις μας ξέρουν τι σημαίνει για μένα πραγματικό έργο. Ξέρουν ποιες είναι οι ιδεολογικοπολιτικές μας διαφορές. Ξέρουν ότι στο επίκεντρο της πολιτικής μας είναι ο άνθρωπος.

Το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι η επόμενη μέρα της Κω και όχι η διατήρηση της καρέκλας ή η επανάκτηση της.

Στην Αντιμάχεια θα δοθεί η μάχη για τα αυτονόητα.

Βασική μας στόχευση ήταν και παραμένει η υπεράσπιση του δημόσιου συμφέροντος.

Βασική μας στόχευση ως επόμενη δημοτική αρχή είναι η αειφόρα ανάπτυξη της Κω με σεβασμό στο περιβάλλον, τον πολιτισμό και την τοπική οικονομία.

Βασική υποχρέωσή μας είναι να ιεραρχήσουμε από κοινού τα προβλήματα τις ανάγκες και να ανταποκριθούμε στα αυτονόητα.

Χάθηκε χρόνος, έγιναν συνειδητές πολιτικές επιλογές εις βάρος της Κω.

Πίσω από κάθε πολιτική απόφαση βρίσκεται μια ηθική απόφαση (αν βέβαια διαθέτεις ηθική)…

Χρειάζεται χώρο στάθμευσης η Αντιμάχεια; Ναι χρειάζεται. Αγοράστηκε οικόπεδο από πρώτου βαθμού συγγενή δημοτικού συμβούλου της δημοτικής αρχής, αλλά πάρκινγκ δεν έγινε ΠΟΤΕ.

Κραυγαλέα διαδικασία, απόλυτη κοροϊδία στο όνομα των Αντιμαχειτών.

Πόσες φορές άκουσαν οι Αντιμαχείτες περί νομιμοποίησης και χαρακτηρισμού του λιμανιού στο Μαστιχάρι;

Ποιος είναι ο ρόλος του δημοτικού λιμενικού ταμείου που θα μπορούσε να κάνει πραγματικό έργο και διαθέτει μερικά εκατομμύρια ευρώ που αυγατίζουν στις τράπεζες;

Θα προχωρήσουμε σε μελέτη διάβρωσης των ακτών από Μαστιχάρι έως Τιγκάκι και απομείωσης των φυκιών για οριστική λύση του προβλήματος;

Θα βάλουμε ως προμετωπίδα τα ζητήματα του χωροταξικού σχεδιασμού σε όλο το νησί και τη μεταγραφή στο κτηματολόγιο του σχεδίου πόλεως Μαστιχάρι;

Τι γίνεται με τις αναπλάσεις στο πυκνοδομημένο τμήμα του οικισμού Μαστιχαρίου;

Έγιναν κάποιες διανοίξεις και ασφαλτοστρώσεις δρόμων εντός του σχεδίου πόλεως Μαστιχαρίου αλλά οι πολίτες μιλάνε για φωτογραφικές επιλογές... και εγώ ρωτάω γιατί;

Υπάρχουν δικοί μας και δικοί σας; Υπάρχει μόνο η Κως, μόνο η Αντιμάχεια και η επόμενη μέρα για όλους.

Το έργο που αφορά στη διάνοιξη δρόμου από Super Market Konstantinos έως ξενοδοχείο Mastihari Bayκαι η σύνδεση με τον περιφερειακό δρόμο, με κατασκευή γεφυριού… Ακόμα πέντε χαμένα χρόνια. Πλήρης απραξία. Δεν προχώρησε τίποτα καμιά απαλλοτρίωση. Το έργο μπορεί να γίνει και μάλιστα υπάρχουν διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία.

Προτείνουμε την κατασκευή ποδηλατοδρόμου και ηλεκτροφωτισμού στην ανατολική πλευρά του οικισμού Μαστιχάρι, τουλάχιστον έως τα περιφερειακά ξενοδοχεία,

Έγιναν κάποιες αναπλάσεις όπως το «γυρούλι» της πλατείας.... Το αφήνω στη κρίση των πολιτών που αδυνατούν να καταλάβουν τι κόμισε λειτουργικά και αισθητικά.

Υπάρχουν γειτονιές στην Αντιμάχεια θεοσκότεινες και βρώμικες. Ο Δημοτικός φωτισμός σχεδόν σε όλους τους οικισμούς της Κοινότητας είναι ανύπαρκτος. Παρά την υπέρογκη αύξηση των τελών.

Θα σας ξαναπούν για τον Ηλεκτροφωτισμό του δρόμου «ΣΤΑΥΡΟΥ ΠΕΡΑΜΑ - ΜΑΣΤΙΧΑΡΙ». Μπορείτε να τους εμπιστευθείτε;

Για τις ασφαλτοστρώσεις οδών και αγροτικών δρόμων, με προτεραιότητα στην ασφαλτόστρωση του δρόμου «Μαστιχάρι – Εγκαταστάσεις καυσίμων ΕΚΟΤΑΚΩ – ΑΣΠΚΩ – Αντιμάχεια» που θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Για τη δε ποιότητα του νερού αλίμονο σε όποιον τολμήσει να διαμαρτυρηθεί. Μπορεί να περάσει και από ΕΔΕ.

Για τις ενδεχόμενες αφαλατώσεις έχετε ακούσει: Στην γειτονική μας Αστυπάλαια με διαδικασίες που δεν ξεπέρασαν το δίμηνο εγκαταστάθηκε στην Μαλτεζάνα σταθμός αφαλάτωσης.

Θα σας πουν για τις παρεμβάσεις στον υδατόπυργο, για το πρόγραμμα Φιλόδημος και για το μεγάλο κατόρθωμα τους.

Εσείς ξέρετε καλά ότι το πρόβλημα του νερού, του βασικού δημόσιου αγαθού, είναι είδος πολυτελείας για τους Αντιμαχείτες.

Εμείς μιλάμε και για υδατοδεξαμενή αλλά και για τη μελέτη που υλοποιήθηκε επι δήμου Ηρακλειδών και που εξασφάλιζε έως και 3000 κυβικά πόσιμου νερού.

Μιλάμε για τα αυτονόητα... για την αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων ύδρευσης, και την αποτύπωση όλου του δικτύου.

Θα έχετε ακούσει για το Δίκτυο αποχέτευσης και δίκτυο όμβριων υδάτων Αντιμάχειας-Μαστιχάρι.

Για τη διαχείριση αποβλήτων.

Για τη δημιουργία σταθμού μέτρησης ρύπων όλων των επιχειρήσεων – δράσεων της περιοχής μας.

Για την Επιβολή τέλους ρύπανσης σε όλες τις ρυπογόνες δράσεις της περιοχής για να χρυσώσουμε το χάπι μέχρι τις επόμενες εκλογές...

Το ερώτημα είναι θα επιβάλουμε τέλος ρύπανσης στη Fraport και στην κατ’ επίφαση δημόσια ΔΕΗ; Και πως αυτό το τέλος θα επιστρέψει στην ΑΝΤΙΜAΧΕΙΑ με μορφή έργων; Υπάρχει η πολιτική βούληση; έχει κανένας τα κότσια από αυτούς που σας απευθύνονται; Και ποιος ή ποια είναι αυτή;

Μιλάμε για την ανάδειξη και προστασία του δάσους της ΠΛΑΚΑΣ. Το ξέρετε ότι τόσα χρόνια δεν έχει λυθεί το ιδιοκτησιακό θέμα στην εν λόγω περιοχή; Με απόλυτο σεβασμό στη χλωρίδα και την πανίδα του δάσους μπορούν να δημιουργηθούν οικολογικά μονοπάτια, παρατηρητήρια, ήπιες παρεμβάσεις για την προστασία και την πυροπροστασία.

Μιλάμε για την κατασκευή σύγχρονου κτιριακού συγκροτήματος για την προσχολική και πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Υπάρχουν κοινόχρηστοι χώροι που μπορούν να μετατραπούν σε κοινωφελείς και να χωροθετήσουμε μια τέτοια αναγκαία υποδομή, όπως ο παιδικός σταθμός.

Για τη συντήρηση, προστασία και ανάδειξη του Κάστρου Αντιμάχειας.

Σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία για την ενίσχυση των τειχών και τη φωταγώγηση αυτού του σημαντικού και πλούσιου σε ιστορία χώρου. Δείτε τι έγινε στη Λίνδο…

Για το «ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ» και την ανάδειξη της Αντιμάχειας ως Λαογραφικό Κέντρο συνυπολογίζοντας το κεφάλαιο Καραμπεσίνη αντικείμενο μελέτης που εκπονήθηκε από την προηγούμενη δημοτική αρχή ερήμην των πολιτών και που δεν παρουσιάστηκε ποτέ στους Αντιμαχείτες.

Για την κατασκευή σύγχρονου αθλητικού πολύκεντρου – αίθουσας εκδηλώσεων και γραφείων που θα φιλοξενούν και τις αθλητικές και πολιτιστικές οργανώσεις οι οποίες μεγαλουργούν στην περιοχή…

Μιλάμε για την συντήρηση στις υπάρχουσες αθλητικές εγκαταστάσεις, (γήπεδο καλαθοσφαίρισης – γήπεδο 5Χ5 που θυμίζει λιβάδι).

Για τη δημιουργία χώρου για τους ανθρώπους μας της τρίτης ηλικίας.

Να κάνουμε λόγο για την τοπική οικονομία, για την απασχόληση για τον πρωτογενή τομέα;

Ποιο από τα τρομερά έργα της απερχόμενης δημοτικής αρχής άνοιξε έστω και μία θέση εργασίας;;

Στην περίπτωση του Κ.Υ. Αντιμάχειας μιλάμε για ένα έργο υποδομής στη δημόσια υγεία. Έχετε αναρωτηθεί γιατί επί 5 χρόνια το θέμα της πλήρους λειτουργίας του κέντρου δεν ήρθε ποτέ στο δημοτικό συμβούλιο; Ποια είναι άραγε η θέση της απερχόμενης δημοτικής αρχής, τι ενέργειες έκανε προς την κυβέρνηση για τη λειτουργία του και γιατί δεν το διεκδικεί αφού όπως προκύπτει από τα συμφωνηθέντα μπορεί να το κάνει;

Και εδώ μπαίνει η ξεκάθαρη γραμμή που διαχωρίζει τη δική μας πολιτική πρόταση. Ότι βρίσκεται στα όρια του νησιού και του Δήμου μας, αφορά την εκάστοτε Δημοτική αρχή.

Δεν υπάρχουν δικές μου και δικές σου αρμοδιότητες. Αν στο Κ.Υ. Αντιμάχειας πέραν της στελέχωσής του δεν δημιουργηθεί σταθμός ΕΚΑΒ που θα καλύψει τη δημοτική ενότητα Ηρακλειδών τότε δεν είμαστε άξιοι να ηγηθούμε αυτού του τόπου.

ΒΙΜΕΛ και ΑΝΕΜ. Όποιος στοιχημάτιζε ότι θα αποφύγω το θέμα της ΒΙΜΕΛ, έχασε. Άλλοι είναι αυτοί που κρύβονταν και κρύβονται.

Τι υποσχέθηκε ο κύριος Κυρίτσης για τη ΒΙΜΕΛ και ποια είναι τα έργα και οι ημέρες του για την ΑΝΕΜ;

Στήριξη και συνέχιση λειτουργίας της ΒΙΜΕΛ.

Πού βρίσκεται σήμερα ο εξοπλισμός της ΒΙΜΕΛ; Γιατί πρόεδρος παραμένει ο κύριος Κιλιμάτος; Γιατί έπρεπε εμείς να δώσουμε την έκθεση της ορκωτού στους μελισσοκόμους; Ποιον ή ποιους καλύπτει ο κύριος Κυρίτσης και η «δύναμη συναλλαγής»; Γιατί είπε ψέματα ότι οι επιταγές που δόθηκαν στους μελισσοκόμους ήταν ακάλυπτες; Γιατί πάνω στο κουφάρι της ΒΙΜΕΛ ασφάλιζε δύο εργαζόμενους και που ακριβώς δούλευαν αυτοί αφού η ΒΙΜΕΛ ήταν κλειστή; Αμέτρητα τα ερωτηματικά.

Η ΑΝΕΜ, με μια ανύπαρκτη διοίκηση, που αντί να αξιοποιήσει τη σύμπραξη με τον ιδιώτη κατάντησε εξαρτημένη από αυτόν. Ελήφθη μια απόφαση για αγορά πλοίου. Το είδατε; Η ΑΝΕΜ είναι ένα μεγάλο αναπτυξιακό εργαλείο, οι δυνατότητες της έχουν μπει στην κατάψυξη τα τελευταία 10 χρόνια. Ο ρόλος της στη συγκοινωνία και τη διανησιωτική επικοινωνία και ανταλλαγή τοπικών προϊόντων είναι σημαντικός

Πως αξιοποιήθηκε η περιουσία της Αντιμάχειας; Μήπως περιορίστηκε σε ανταλλαγές; Είναι αυτό πολιτική;

Αναδείξαμε τους τρεις ΧΑΔΑ που ζώνουν την Αντιμάχεια στην είσοδο του κύκλου, δίπλα στο γήπεδο και στο δρόμο προς ΔΕΗ. Αξίζει αυτή η εικόνα για την Αντιμάχεια;;; Θα πρέπει άμεσα να ενταχθούν σε πρόγραμμα αποκατάστασης με φύτευση ειδικών δέντρων που απορροφούν τα βαριά μέταλλα από τη χρόνια πλέον ανεξέλεγκτη ρίψη σκουπιδιών που μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα.

Είναι ορθολογική η στελέχωση των υπηρεσιών με ανθρώπινο δυναμικό που να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών;;;

Είναι αυτόνομο το εργοτάξιο της δημοτικής Ενότητας Ηρακλειδών για την άμεση αντιμετώπιση της καθημερινότητας;

Το εργοτάξιο της Αντιμάχειας είναι ίσως από άποψη θέσης και διαθέσιμου χώρου το πλέον ιδανικό και θα μπορούσε να είναι και πιο ασφαλέςγια τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Να δημιουργηθούν με νόμιμες διαδικασίες στέγαστρα που θα στεγάσουν τα απορριμματοφόρα και τα άλλα οχήματα του δήμου και να οργανωθεί σε αυτό ένα συνεργείο για τις τρέχουσες ανάγκες.

Όπως σας είπα και στην αρχή, εγώ δεν ήρθα εδώ για να ρητορεύσω. Ήρθα να σας πω την αλήθεια. Αυτήν που σας έλεγα και θα σας λέω πάντα. Γιατί η αλήθεια κερδίζει.

Γιατί η αλήθεια είναι ο πιο σύντομος δρόμος για την νίκη.

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.