Αυγούστου 19, 2019

Σμαράγδη Παρισίδη, Λίτσα Πανηγυράκη & Καίτη Χόνδρου με Δύναμη Αλλαγής-Γ. ΚΥΡΙΤΣΗΣ Η Κως της συνεργασίας, η Κως που έχει σχέδιο για το αύριο, η Κως των νέων προσώπων είναι εδώ./VIDEO

Φεβρουαρίου 08, 2019 0

Κως, 8 Φεβρουαρίου 2019

Κυρίες και Κύριοι

Σας ευχαριστώ για την παρουσία σας.

Σήμερα είναι μια ακόμα ξεχωριστή ημέρα.

Παρουσιάζουμε νέα, όμορφα, χαμογελαστά πρόσωπα.

Αυτά είναι τα νέα πρόσωπα, οι τρεις γυναίκες που είναι δίπλα μου, τρεις άνθρωποι με γνώση, ικανότητες, ήθος, θετική σκέψη και διάθεση προσφοράς για το νησί μας.

Αυτά είναι τα νέα πρόσωπα και όχι τα πρόσωπα που έρχονται από τον κάδο της ανακύκλωσης, τα φθαρμένα πρόσωπα του παρελθόντος, αυτοί που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν.

Έχω δίπλα μου τρεις νέες υποψήφιες με τη Δύναμη Αλλαγής, τρεις ξεχωριστούς ανθρώπους που μπαίνουν στην αυτοδιοίκηση με πολλές ιδέες, μεγάλη όρεξη, θετική σκέψη και χαμόγελο.

Σε σημείο που είναι δύσκολο να κρίνεις ποια από τις τρεις κυρίες έχει το πιο όμορφο χαμόγελο.

Αυτό είναι και το μήνυμα: η Κως με χαμόγελο και αισιοδοξία. Γιατί αρκετά με τη μιζέρια, την εμπάθεια και το μίσος με το οποίο κάποιοι προσπαθούν να δηλητηριάσουν το νησί μας.

Η Κως της συνεργασίας, η Κως που έχει σχέδιο για το αύριο, η Κως των νέων προσώπων είναι εδώ.

Είναι η Κως του 2023, είναι η Δύναμη Αλλαγής. Η σημερινή και η αυριανή δημοτική αρχή με την ψήφο των πολιτών.

Γιατί με την ψήφο των πολιτών είμαστε εδώ, τους πολίτες της Κω εκπροσωπούμε, σε αυτούς απευθυνόμαστε.

Έχω τη μεγάλη τιμή και τη χαρά να σας παρουσιάσω σήμερα τρεις νέες υποψήφιες.

Είναι η ΣμαράγδηΠαρισίδη, ηοποίααποφοίτησε με τον πρώτο βαθμό στο έτος της και υποτροφία από την Α.Σ.Τ.Ε.Ρ Ρόδου.

Από το 1998 μέχρι σήμερα διευθύνει τα ξενοδοχεία «Ακτή Νηρηίδες» και «Σμαράγδη» στην Κω.

Διετέλεσε Γεν. Γραμματέας της Ένωσης ξενοδόχων Κω και Β΄ Αντιπρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Τουρισμού του Δήμου Κω.

Στην Αγγλία και Φινλανδία συμμετείχε σε μετεκπαιδευτικά προγράμματα διοίκησης οργανισμών και εκπαίδευσης ενηλίκων.

Δίδασκε από το 1999 ΤΟΥΡΙΣΜΟ και ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ σε σπουδαστές τουριστικής σχολής, με ιδιαίτερη έμφαση στο «θεματικό τουρισμό».

Επί σειρά ετών είναι ενεργό μέλος στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων με πλούσια προσφορά τόσο στις υποδομές των σχολείων, όσο και στην εφαρμογή των ηθών και εθίμων του νησιού.

Δραστηριοποιήθηκε σε κοινωνικούς και πολιτιστικούς συλλόγους από θέσεις ευθύνης.

Αγαπά την Ελληνική λογοτεχνία και επιμελήθηκε την έκδοση παραμυθιού για την οικονομική στήριξη των παιδικών σταθμών του Δήμου Κω.

Η Σμαράγδη είναι ένας δημιουργικός άνθρωπος με βαθιά γνώση του τουρισμού, με πολύπλευρη προσφορά στον τομέα του πολιτισμού. Η Σμαράγδη έχει ιδέες, έχει μια φρέσκια οπτική για το νησί μας και τις ανάγκες του, εκφράζει την Κω του 2023.

Η δεύτερη υποψήφια είναι η Καίτη Χόνδρου, ξεχωριστή παρουσία. Άνθρωπος με ικανότητες και πλούσια δραστηριότητα. Έχει σπουδάσει ψυχολογία και διαπολιτισμική εκπαίδευση είναι μέλος του Συλλόγου διαμεσολαβητών Ελλάδας. Σήμερα εργάζεται στο λογιστικό κλάδο. Ενεργή πολίτης που επιστρατεύει τη θετική σκέψη και το θετικό λόγο για ότι έχει σχέση με το νησί μας.

Η τρίτη υποψήφια είναι ένα νέο παιδί από την Καρδάμαινα, η Τριανταφυλλιά Πανηγυράκη, μια νέα επιστήμων.

Πτυχιούχος Διεθνών Σχέσεων και Οργανισμών από τη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών - Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Ασχολήθηκε ενεργά με το φοιτητικό συνδικαλισμό ως Γραμματέας της ΠΑΣΠ, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του τμήματός της και εκπρόσωπος των φοιτητών στη Γενική Συνέλευση τμήματος των καθηγητών.

Μέλος στα όργανα του ΠΑΣΟΚ και σήμερα μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής ΚΙΝΑΛ Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου.

Γραμματέας του πολιτιστικού Συλλόγου Καρδάμαινας“Η ΑΡΓΩ”

Αρθρογραφούσε στο σίτε “MILLENIALS” εμπνευσμένο από νέους επιστήμονες και φοιτητές με άρθρα κοινωνικοπολιτικού περιεχομένου.

Συμμετείχε ως Βουλευτής της “Σοσιαλιστικής Δύναμης”στο μοντέλο Βουλής των Ελλήνων Ε’ σύνοδος 2017.Η παράταξη μου βραβεύτηκε ως η Δημοκρατικότερη Κοινοβουλευτική Ομάδα στη Παλαιά Βουλή των Ελλήνων.

Φέρνει μαζί της την φρεσκάδα των νέων ιδεών, το δυναμισμό και τον ενθουσιασμό των νέων ανθρώπων, στοιχεία που πρέπει να κυριαρχήσουν στην Κω του 2023.

Όπως βλέπετε αυτή η παράταξη έχει τη δύναμη να ανανεώνεται όχι μόνο με νέα πρόσωπα αλλά και με νέες ιδέες και προγραμματικές προτάσεις.

Γιατί υπάρχουν και κάποιοι που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι το νέο ενώ στην ουσία είναι το παρελθόν, το απόλυτο παρελθόν, το γκρίζο παρελθόν.

Την Κυριακή γίνεται ο απολογισμός της δημοτικής αρχής, με στοιχεία, τεκμήρια και αριθμούς.

Θα συγκριθούμε με την προηγούμενη δημοτική αρχή και την παράταξη που την εκπροσωπεί και δεν εννοώ την παράταξη της κ.Ρούφα, την οποία φρόντισαν να την αποδυναμώσουν.

Το είχα προβλέψει όπως θυμάστε, αυτό που συνέβη όχι γιατί έχω μαντικές ικανότητες ή είχα κάτι εναντίον της κ.Ρούφα, αντίθετα θεωρώ ότι αυτό που της έκαναν είναι πολύ σκληρό, αλλά γιατί γνωρίζω ότι τα σύνδρομα ορισμένων είναι πολύ ισχυρά. Και το αντικυριτσικό σύνδρομο είναι η μόνη συγκολλητική ουσία που ενώνει κάποιους.

Από εκεί και πέρα όμως πρέπει να ανοίξει μια συζήτηση για την Κω του 2023.

Να αντιπαρατεθούν προγραμματικές προτάσεις, να ξέρουν οι πολίτες τι θα κάνουμε. Να υπενθυμίσω ότι στις προηγούμενες εκλογές η πρώην δημοτική αρχή είχε διεκδικήσει μια παγκόσμια πρωτοτυπία.

Ήταν η μοναδική δημοτική αρχή που δεν είχε παρουσιάσει πρόγραμμα στους πολίτες. Πολύ απλά γιατί δεν είχε και δεν έχει πρόγραμμα. Γιατί το παραμύθι για τον “κακό” Κυρίτση φαίνεται ότι είναι το μόνο πρόγραμμα που διαθέτουν κάποιοι που δεν έχουν να προτείνουν τίποτα για την Κω.

Πριν από ένα μήνα έδωσα συνέντευξη στην εφημερίδα Βήμα της Κω και πρότεινα να καταθέσουμε τις προγραμματικές μας ιδέες και προτάσεις σε ανοιχτές εκδηλώσεις σε κάθε δημοτική ενότητα και χωριό της Κω.

Μπροστά στους πολίτες και υπάρχει ο τρόπος να γίνει αυτό. Είμαστε λογικοί άνθρωποι, μπορούμε να εγγυηθούμε ότι αυτός ο διάλογος θα γίνει με ευπρέπεια. Και κυρίως να είναι ένας διάλογος μπροστά στους πολίτες, να καταθέσουμε εκεί τις προγραμματικές μας προτάσεις για την Κω.

Την πρόταση αυτή την καταθέτω και σήμερα δημόσια και ελπίζω κάποιοι να ακούν και όχι να κάνουν ότι δεν ακούν.

Ενδεχομένως είναι δύσκολο για κάποιους να δεχθούν τη σύγκριση του δικού τους έργου με το δικό μας.

Ενδεχομένως να τους είναι δύσκολο να διαμορφώσουν προγραμματικές προτάσεις. Γιατί δεν είναι προγραμματική πρόταση να φύγει ο Κυρίτσης και να έρθουν αυτοί που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν.

Εμείς είμαστε εδώ, θέλουμε το διάλογο, επιδιώκουμε το διάλογο.

Από τη Δευτέρα θα μιλάμε μόνο με προγραμματικές ιδέες και προτάσεις.

Το δικό μας πρόγραμμα είναι έτοιμο, θα ανακοινωθεί σε θεματικούς άξονες και τομείς.

Θα είναι το σχέδιο για την Κω του 2023, ένα σχέδιο που συνδέεται με μεγάλες αλλαγές και ανατροπές.

Και οι αλλαγές αυτές και ανατροπές έχουν ανάγκη νέους ανθρώπους, φρέσκιες ιδέες, ανθρώπους με θετική σκέψη όπως οι τρεις νέες υποψήφιες που παρουσιάσαμε σήμερα.

Θα επαναλάβω αυτό που είπα για τη θετική σκέψη, που είναι η πρώτη ύλη για να αναπτυχθεί η συνεργασία, η συνεννόηση και η συναίνεση ιδίως στα μεγάλα προβλήματα του νησιού μας.

Διάβασα τη συνέντευξη του Γιάννη Ζερβού, ενός νέου ανθρώπου που επιχείρησαν να τον περιθωριοποιήσουν και να τον διαλύσουν, πολιτικά, οι γνωστοί παράγοντες του παρασκηνίου.

Αυτοί που νομίζουν ότι κινούν τα νήματα αλλά δεν αντιλαμβάνονται ότι οι πολίτες της Κω είναι αυτοί που αποφασίζουν.

Ο λόγος του Γιάννη Ζερβού είναι ένας θετικός λόγος, αποτυπώνει την Κω του 2023, την Κω που πρέπει να δώσει βήμα και ρόλο στους νέους ανθρώπους. Και αποδείχθηκε έμπρακτα με τη θετική συμβολή του στην πρωτοβουλία να προχωρήσουμε σε μια αισθητική παρέμβαση στην Ακτή Κουντουριώτη με ξύλινο δάπεδο, αφού είναι άγνωστο πότε θα ξεκινήσουν τα έργα.

Το καταθέτω δημόσια και γνωρίζετε ότι με τον κ.Ζερβό δεν συμφωνούμε σε όλα. Πρέπει όμως άνθρωποι με θετική σκέψη να βρίσκονται στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και κυρίως νέοι άνθρωποι.

Δεν υπάρχει κάτι στο παρασκήνιο άλλωστε εμείς τις συνεργασίες μας τις κάνουμε στο φως αλλά κυρίως στη βάση προγραμματικών συμφωνιών και συγκλίσεων.

Σας ευχαριστώ και είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε στις ερωτήσεις σας και θεωρώ ότι οι τρεις νέες υποψήφιες θα είναι αυτές που θα πρέπει να μιλήσουν.

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.