Αυγούστου 22, 2019

ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ- ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 10 ΝΕΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ/VIDEO

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τιμή, υπερηφάνεια και πίστη στις δυνάμεις μας υποδεχθήκαμε σήμερα (22.01.2019) δέκα συνδημότες και συνδημότισσές μας στον κοινό μας αγώνα για την επόμενη μέρα του νησιού μας.

Για την επομένη μέρα της Κω που μας ενώνει!!!

Τις δυνάμεις τους με τη δημοτική παράταξη ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ ενώνουν οι συνδημότες/σες:

  1.      Αλευροφάς Γιάννης, Ιατρός Ουρολόγος-Ανδρολόγος, με καταγωγή από την Κάλυμνο
  2.      Διαμαντής Μιχάλης, Επαγγελματίας Οδηγός, από το Πυλί
  3.      Κουμπαράς Γιάννης, Φύλακας Αρχαιολογικών Χώρων, από το Πυλί
  4.      Κουγιουμτζόγλου Κώστας, Διευθυντής Ξενοδοχείων & Τουριστικός Πράκτορας, από την Κω
  5.      Κρητικού Κατερίνα, Τοπογράφος Μηχανικός, από την Αντιμάχεια
  6.      Κρητικός Γιάννης, Επιχειρηματίας, από την Καρδάμαινα
  7.      Μπίλης Μανώλης, πρώην Διευθυντής Δήμου Ηρακλειδών, από την Κέφαλο
  8.      Τσατσαρώνης Χαράλαμπος, Ηλεκτρολόγος Μηχανολόγος, Διευθυντής ΔΗΡΑΣΚ, από την Κω
  9.      Τόππος Φραντζέσκος, Ιδ. Υπάλληλος, από το Πυλί
  10. Χατζηνικόλογλου Σταμάτης, Ελεύθερος Επαγγελματίας, από το Πυλί

Η υποψήφια Δήμαρχος Κω Ιωάννα Ρούφα-Έψιμου μετά την εισήγηση της σημερινής συνέντευξής τύπου (επισυνάπτεται) και τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ευχαρίστησε θερμά και καλωσόρισε τα νέα στελέχη στην οικογένεια της παράταξης ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ.

Με την ευκαιρία της πρώτης επίσημης εκδήλωσης με το νέο λογότυπο της παράταξης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον κο Εμμανουήλ Σμαλιό – OramaCreativeγια την ευγενική του προσφορά να φιλοτεχνήσει το νέο μας λογότυπο.

Ευχαριστούμε επίσης την Blue Lagoon Group και το κο Ζαχαριά για την άρτια φιλοξενία στις εγκαταστάσεις του Blue Lagoon City Hotel.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΡΑΜΑ & ΔΡΑΣΗ.

 

Εισήγηση της Υποψήφιας Δημάρχου Κω Ιωάννας Ρούφα-Έψιμου στη συνέντευξη τύπου της 22ας Ιανουαρίου 2019

Μετά το εκλογικό «Βατερλό» του 2014 ανασυγκροτήσαμε τις δυνάμεις μας. Λίγοι, μετρημένοι, αλλά δυνατοί και ανθεκτικοί.

Οφείλαμε, είχαμε ευθύνη και χρέος να υπερασπιστούμε τις αρχές και το έργο της παράταξης. Δεν προδώσαμε τους ανθρώπους που μας στήριξαν.

Ξέραμε καλά ποιος είναι ο αντίπαλος και τι εστί Κυρίτσης. Ξέραμε τι έμελλε να προκύψει στο νησί από την πενταετή παρουσία του. Διέλυσε και ξεπούλησε τα πάντα.

Ταχθήκαμε ξεκάθαρα απέναντι του.

Σεβαστήκαμε την εντολή του λαού της Κω.

Αποδείξαμε ότι είμαστε η μόνη αντιπολιτευτική δύναμη στο δημοτικό συμβούλιο που δεν άγεται και φέρεται από συμφέροντα.

Είμαστε η μόνη παράταξη που μιλά με τον πολίτη.

Που κατανοεί και γνωρίζει τα προβλήματα που αντιστέκεται στο ξεπούλημα της δημοτικής περιουσίας, στη διασπάθιση του δημοτικού χρήματος στη διάλυση υπηρεσιών και δομών.

Είμαστε η μόνη παράταξη που πηγάζει και καταλήγει στο λαό. Είμαστε ένας και μία από εσάς.

Σταθήκαμε όρθιοι απέναντι στη λάσπη στη δίωξη, στις ύβρεις.

Ήρθαν φορές που νιώσαμε μόνοι. Ήρθαν φορές που νιώσαμε προδομένοι. Ήρθαν φορές που πονέσαμε, που δακρύσαμε, που τσαλακωθήκαμε.

Ούτε μια στιγμή όμως δεν λυγίσαμε. Ούτε μια στιγμή όμως δεν εγκαταλείψαμε.

Πήραμε σκληρές αλλά καθαρές αποφάσεις απέναντι σε ανθρώπους που χρησιμοποίησαν την παράταξη για προσωπικές και ιδιοτελείς επιδιώξεις.

Δεν ενδώσαμε σε εκβιασμούς και ετσιθελισμούς. Δεν παρασυρθήκαμε από μικρότητες.

Δώσαμε ένα στίγμα καθαρό, ξεκάθαρο.

Επιδιώξαμε να μετατοπίσουμε τον πολιτικό λόγο και την εφαρμοσμένη πολιτική από το θυμικό στο πραγματικό. Κάθε δελτίο τύπου της παράταξης και των στελεχών μας είναι απόλυτα στοιχειθετημένο και απόλυτα σαφές.

Επιδιώξαμε την κατάθεση προτάσεων στο πλαίσιο μιας εποικοδομητικής πολιτικής στάσης.

Επιδιώξαμε να εγκαθιδρύσουμε μία καθαρή σχέση μεταξύ πολίτη και πολιτικής ηγεσίας που θα εδράζεται στην πραγματική έννοια των όρων «ανάπτυξη», «λογοδοσία», «διαφάνεια».

Γελάστηκαν όσοι πίστεψαν ότι έχουμε ημερομηνία λήξης. Γελάστηκαν όσοι πίστεψαν ότι μπορούν να μας φθείρουν. Όσοι πίστεψαν ότι μπορούν να μας νικήσουν. Απογοητεύτηκαν όσοι πίστεψαν καραδοκώντας στη γωνία, στο παρασκήνιο και εκ του ασφαλούς ότι θα τους στρώσουμε το κόκκινο χαλί…

Δεν υπολόγισαν καλά. Δεν υπολόγισαν τις αντοχές μας, τις δυνάμεις μας, τη συνοχή μας που δοκιμάστηκε και άντεξε.

Δεν υπολόγισαν την πίστη και την αγάπη που έχουμε γι’ αυτόν τον τόπο.

Στην ίδια τη δύναμη του λαού και προκάλεσαν το δημόσιο αίσθημα.

Σήμερα, πιο δυνατοί και πιο αποφασισμένοι από ποτέ σας καλούμε να δώσουμε έναν τίμιο και καθαρό αγώνα με σχέδιο, με πίστη και αγάπη για τον τόπο χωρίς προφάσεις και διάθεση πλειοδοσίας ή ψηφοθηρίας.

Έναν αγώνα για την τελική νίκη.

Ο κος Κυρίτσης έχει ξοφλήσει πολιτικά. Φεύγει αφήνοντας πίσω του συντρίμμια και παθογένειες.

Η ομάδα που του έχει απομείνει είναι προσκολλημένη και βαθιά εξαρτημένη από το δημοτικό χρήμα και τις παράπλευρες με αυτό δράσεις. Οι σχέσεις τους με το δήμο της Κω δεν είναι πολιτική είναι επαγγελματική και ιδιοτελής. Δίνουν και παίρνουν ανερυθρίαστα οι απευθείας αναθέσεις στην κυριολεξία μεταξύ τους.

Στις 26 Μαΐου η Κως έχει μια και μοναδική ευκαιρία να απαλλαγεί από το «κτηματομεσητικό» γραφείο του κυρίου Κυρίτση και να επανέλθει η πολιτική στον τόπο μας. Και αυτή δεν πρέπει να χαθεί.

Σπίτι – σπίτι, πόρτα – πόρτα καμιά ψήφος δεν πρέπει να χαθεί. Ούτε μια ψήφος σε αδίστακτους και επικίνδυνους ανθρώπους που σε λίγο θα ξεπουλήσουν και το ίδιο το δημαρχείο από την απληστία τους.

Η παράταξη μας ήταν και παραμένει ένα κίνημα πολιτών ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ και ΑΚΗΔΕΜΟΝΕΥΤΟ με καθαρά αυτοδιοικητικό και ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα.

Ανεξάρτητο, γιατί ενώ σέβεται το θεσμικό ρόλο των κομμάτων δεν επιδιώκει καμιά κομματική προστασία (ή δαχτυλίδια διαδοχής). Δεν επηρεάζεται από κομματικές ή άλλες συντεχνίες, από πολιτικάντικες μεθοδεύσεις και προσωπικούς μηχανισμούς. Δεν υποτάσσεται σε ιδιωτικά συμφέροντα και εξαρτήσεις.

Υπερβαίνει ιδεοληψίες και πρακτικές που συντελούν στην αποδοχή συντηρητικών, ακραίων και φασιστικών αντιλήψεων.

Το Κίνημα μας δεν προσφέρει έδαφος για την ανάπτυξη και την εκπλήρωση ιδιοτελών και ωφελιμιστικών λογικών, αντιλήψεων, στόχων.

Ανεξάρτητο πραγματικά και όχι υποκριτικά ή παρελκυστικά. Είμαστε ένα κίνημα που τολμά να κάνει τη ρήξη με ιδιωτικά συμφέροντα που λειτουργούν εις βάρος των πολιτών, του περιβάλλοντος και της τοπικής οικονομίας. Είμαστε ένα αυτοδιοικητικό κίνημα που αντιστέκεται και παλεύει για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας του θεσμού της αυτοδιοίκησης.

Που τάσσεται κατά του προσωποπαγούς δημαρχοκεντρικού χαρακτήρα και κατά της ξεπερασμένης πελατειακής λειτουργίας που στόχο έχει τη νομή της διαχείρισης των τοπικών θεμάτων και την ταυτόχρονη εξυπηρέτηση αντιλαϊκών κεντρικών επιλογών, συμβάλλοντας έτσι στην επιβίωση επαγγελματιών ή εντεταλμένων πολιτευτών.

Είμαστε ένα επαναλαμβάνω αυτοδιοικητικό κίνημα, όχι επαγγελματίες πολιτικοί. Είμαστε υπέρμαχοι μιας συλλογικής ηγεσίας και διοίκησης που διεκδικεί οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια και αυτονομία.

Κάθε πρόταση μας εκπορεύεται από αυτή τη θεώρηση, αντίληψη.

Είμαστε η παράταξη που διεκδικεί πόρους και αρμοδιότητες, μακριά από τη λογική μιας φοβικής και αλαζονικής διαχείρισης ξεπερασμένων, στοιχειωμένων επιλογών-εμμονών. Δεν παρακαλάμε. Αξιώνουμε όσα οι πολίτες δικαιούνται.

Ένα κίνημα που χτίζει και ενώνει στη βάση μια ισόρροπης, ολιστικής ανάπτυξης από την Κέφαλο μέχρι την Κω, μακριά από τοπικιστικές τάσεις και ρεβανσισμούς ή και αποκλεισμούς.

Ένα Κίνημα που ιεραρχεί και αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου τα οποία βρίσκονται εν υπνώσει και που η φοβερή δημοτική αρχή Κυρίτση ξεπουλά ή διαθέτει ως αντιπαροχή …

Που αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του παραγωγικού μας δυναμικού, που επενδύει στη γνώση και τους νέους του τόπου μας, που σέβεται και αναδεικνύει την ιστορία και τον πολιτισμό μας, που δημιουργεί προϋποθέσεις υγιούς ανταγωνισμού προασπίζοντας τα συμφέροντα των οικογενειακών επιχειρήσεων του τόπου μας, που καθιστά το δήμο βασικό πυλώνα της δημοκρατίας και της ανάπτυξης.

Παλεύουμε για ένα δήμο με σύγχρονο μοντέλο διοίκησης, άμεσο, αποτελεσματικό, που δίνει το χέρι στον πολίτη και του λέει την Αλήθεια. Όχι μισές αλήθειες, όχι λευκά ψέματα.

Είμαστε ένα κίνημα ανθρωποκεντρικό, ανοιχτό στην κοινωνία που επιδιώκει το συνεχή διάλογο, ακούει, αφουγκράζεται συνθέτει, διαβουλεύεται ανοιχτά, επενδύει στην αντιπαράθεση, σέβεται την άλλη άποψη, τη διαφορετικότητα. Ίσοι μεταξύ ίσων.

Υπερασπιζόμαστε τις αρχές της συμμετοχής και της διαφάνειας, εγκαθιδρύουμε ριζικά καινούργιους θεσμούς και λειτουργίες κυττάρων λαϊκής εξουσίας - ουσιαστικής συμμετοχής, έτσι ώστε ο έλεγχος να εκπορεύεται από το κοινωνικό σώμα προς το πολιτικό.

Αντιστεκόμαστε στο λαϊκισμό που προσδίδει δημοκρατικό περιτύλιγμα, άλλοθι για να υλοποιηθούν καταστροφικές για τον τόπο επιλογές και δηλητηριάζει τα πολιτικά ήθη.

Έχουμε το θάρρος της γνώμης, αγαπάμε τον τόπο, αγαπάμε τον άνθρωπο. Η αδιάλειπτη, πολύχρονη και συνεπής στάση μας το πιστοποιεί.

Επενδύουμε και εμπιστευόμαστε τις νέες και νέους του τόπου μας, στους οποίους δεσμευόμαστε να παραδώσουμε την πορεία του κινήματος υλοποιώντας μια ιστορική ευθύνη, συμβάλλοντας στην ανανέωση του πολιτικού δυναμικού της Κω και αποτρέποντας την χρησιμοποίησή ή την αδρανοποίησή τους (ενέχει ο κίνδυνος) από το τοπικό πολιτικό κατεστημένο.

Είμαστε ένα κίνημα με αρχές και αξίες στη βάση των οποίων, και χωρίς να παρεκκλίνουμε ούτε χιλιοστό, θα οικοδομήσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με τον πολίτη.

Δεν είμαστε, και δεν πρέπει να γίνουμε εκλογικός μηχανισμός. Δεν επιλέγουμε τα στελέχη μας με ψηφοθηρικά κριτήρια, αλλά με αμιγώς πολιτικά. Δηλώνουμε ανοιχτοί στην κριτική εκείνων που θα επιλέξουν να συστρατευθούν μαζί μας. Προτιμούμε τα δύσκολα ΝΑΙ ή ένα καθαρό ΟΧΙ.

Φίλες και φίλοι την αξία όλων των παραπάνω που ανέφερα δεν τη δίνουν οι λέξεις ούτε και τα μεγάλα λόγια, αλλά η ουσία, το περιεχόμενο, η πίστη σε αυτά και η ικανότητα της εφαρμογής εκείνων που σηματοδοτούν.

Καταθέτουμε σε διαβούλευση, με την τοπική κοινωνία, ένα σαφές πρόγραμμα το οποίο πέρα από το πολιτικό πλαίσιο επιδιώκει την άρτια επιστημονική κατάρτιση και στοιχειοθέτησή του με κοινωνικά, οικονομικά, αναπτυξιακά κριτήρια. Ένα πρόγραμμα ρεαλιστικά ανθρωποκεντρικό που θα προσεγγίζει τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις.

Ένα πρόγραμμα, εργαλείο δουλειάς και όχι μανιφέστο ή μια ακόμα υπόσχεση προεκλογική.

Ένα πρόγραμμα ανοιχτό και πρωτοπόρο στην υλοποίηση καινοτόμων ιδεών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, που πρεσβεύει την αειφόρο ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον, την οικολογία και στη φέρουσα ικανότητα του νησιού καθώς αυτή δεν είναι απεριόριστη και απειλείται.

Ήδη καταθέσαμε την ξεκάθαρη πολιτική πρόταση και το διεκδικητικό πλαίσιο της παράταξής μας, για την επόμενη μέρα της Κω και για όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων και των τομέων του δήμου στο Περιφερειακό Συνέδριο που διεξήχθη στις 16 & 17 Απριλίου 2018 στη Ρόδο.

Θεωρούμε την τακτοποίηση των πολεοδομικών ζητημάτων άμεση αναγκαιότητα. Αυτό θέσαμε και στη συνάντηση που είχαμε με την ΜΕ του ΤΕΕ Κω.

Ο πολεοδομικός σχεδιασμός είναι η βασική προϋπόθεση προσέλκυσης και διευκόλυνσης ντόπιων επιχειρηματικών δράσεων, για χρηστή, ήπια αξιοποίηση της γης μας σε μια πολυεπίπεδη βάση οικονομίας και όχι μονοπωλιακά τουριστική. Ο τόπος μας, οι άνθρωποι μας μπορούν να παράξουν, μπορούν να μεταποιήσουν ποιοτικά και επώνυμα προϊόντα.

H μονοσήμαντη παροχή υπηρεσιών είναι ευάλωτος και επικίνδυνος μονόδρομος που έχει συσσωρεύσει τον πλούτο στα χέρια λίγων και ξένων συμφερόντων.

Ο πρωτογενής, ο δευτερογενής τομέας, η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος, η ρεαλιστική ανασυγκρότηση της παραγωγικής διαδικασίας και της πραγματικής οικονομίας μπορεί να είναι ο Άλλος Δρόμος .

Ο άλλος δρόμος ενάντια στο ξεπούλημα δημόσιων και ιδιωτικών περιουσιών.

Μπορεί να αποτελέσει το αντίδοτο στη παθογένεια και στην επιδοτούμενη αδράνεια.

Αντιλαμβανόμαστε τον πολιτισμό, τον αθλητισμό την εκπαίδευση ως κοινωνικά αγαθά και μέσα χειραφέτησης και όχι ως εμπορεύματα ή ως μέσα χειραγώγησης.

Είμαστε υπέρ των διανησιωτικών συνεργασιών καθώς και της αγαστής συνεργασίας με το β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης, γιατί προσβλέπουμε σε ισότιμες σχέσεις που αποσκοπούν στην ανάπτυξη και στην πρόοδο της περιφερειακής μας ενότητας.

Κτίζουμε ένα δήμο-δίχτυ κοινωνικής προστασίας και πραγματικής αλληλεγγύης με σεβασμό στον ΑΝΘΡΩΠΟ και στο δικαίωμα μιας αξιοπρεπούς ζωής. Η πόρτα του δήμου θα είναι ανοιχτή. Κανένας άνθρωπος δεν θα είναι μόνος του.

Υπερασπιζόμαστε την πολυπολιτισμικότητα χωρίς φοβικά σύνδρομα.

Δεν θα υποκύψουμε στην αριθμολαγνεία. Για εμάς ΠΡΩΤΑ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Η ανθρωπογεωγραφία της παράταξής μας και η ανανεωτική τάση της κυοφορούν την ελπίδα, επιδιώκουν τη δημιουργία ενός πλειοψηφικού κοινωνικοπολιτικού ρεύματος και εγγυώνται μια δυναμική πορεία και τη νίκη στις επόμενες εκλογές.

Η αυτόνομη παρουσία και ο πολιτικός λόγος των γυναικών της παράταξης ενισχύουν τους θεσμούς, την ΙΣOΤΗΤΑ, την συνεργασία με γυναικείες, εθελοντικές οργανώσεις και άλλους θεσμοθετημένους φορείς των οποίων την προσφορά αλλά και την αυτονομία αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε.

Αγωνιζόμαστε όχι απλά για την επιβίωση ή τη διαχείρισή της αλλά για τη δημιουργία την αειφόρο ανάπτυξη και την πραγματική ευημερία! Για την κοινωνική συνοχή.

Το πεδίο δράσης μας είναι η ΚΩΣ!

Η Κως που μας ενώνει. Το Πυλί που μας ενώνει! Η Καρδάμαινα που μας ενώνει! Η Κέφαλος που μας ενώνει! Η Αντιμάχεια που μας ενώνει! Το Ασφενδιού που μας ενώνει! Μπορούμε, θέλουμε θα νικήσουμε!

Αυτός ο αγώνας αξίζει για τα παιδιά μας!

Για να γίνει το ΌΡΑΜΑ... ΖΩΗ. Για να γίνει το ΟΡΑΜΑ… ΔΡΑΣΗ

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.