Ιουνίου 25, 2019

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ :“Η παρέμβαση του ΓιάννηΖερβού είναι θετική και ρεαλιστική. Ο Δήμος και το Λιμενικό Ταμείο προχωρούν σε αισθητικές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών στο εσωτερικό λιμάνι.”/video

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ :“Η παρέμβαση του ΓιάννηΖερβού είναι θετική και ρεαλιστική. Ο Δήμος και το Λιμενικό Ταμείο προχωρούν σε αισθητικές παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών στο εσωτερικό λιμάνι.”

Ο Δήμαρχος Κω κ.Γιώργος Κυρίτσης, αναφερόμενος στην ανακοίνωση του επικεφαλής της ΔΙΕΣΗΣ κ.Γιάννη Ζερβού για την καθυστέρηση των έργων αποκατάστασης στολιμάνι, έκανε την ακόλουθηδήλωση:

“Η παρέμβαση του ΓιάννηΖερβού είναι ρεαλιστική, αποτυπώνει την πραγματικότητα και έχει θετικό πρόσημο.

Έχουν περάσει 18 μήνες από το σεισμό του Ιουλίου του 2017 και δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα τα έργα στο λιμάνι που έχει αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών. Η προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, περιπλέκει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Υπενθυμίζω τις επανειλημμένες εκκλήσεις μας στηνΚυβέρνηση για ορισμό χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του έργου καθώς και ότι στις 13 Μαρτίου του 2018, με επιστολή μου στον Υπουργό Υποδομών κ.Σπίρτζη και με την ένδειξη ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ είχα προτείνει να αναλάβει ο Δήμος Κω την ανακατασκευή και αποκατάσταση του παραλιακού μετώπου του λιμανιού, στην Ακτή Κουντουριώτη, που έχει υποστεί ζημιές από το σεισμό.

Είχα επισημάνει μάλιστα ότι αν μας δοθείτο“πράσινο φως” από την πλευρά του Υπουργείου, που έχει αναλάβει την ευθύνη και την αρμοδιότητα υλοποίησης των έργων αποκατάστασης, ο ΔήμοςΚω θα προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση του έργου.

Την πρόταση αυτή την επανέλαβα από το βήμα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου που έγινε στη Ρόδο στις 17 Απριλίου και ζήτησα να υπογραφεί προγραμματική σύμβαση ανάμεσα στο Λιμενικό Ταμείο και το Υπουργείο Υποδομών για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε στα έργα στο εσωτερικό λιμάνι, με δική μας χρηματοδότηση και με βάση τη μελέτη που έχει ετοιμάσει η κυβέρνηση.

Επισυνάπτω τα σχετικά αντίγραφα, που αποδεικνύουντην αλήθεια των όσων λέω.

Απάντηση, δυστυχώςδεν πήραμε, παράτογεγονόςότι ο Υπουργόςέδειξε, αρχικά, να συζητάτην πρόταση μας.

Είναι σαφέςότι αν είχεγίνει αποδεκτή η πρόταση τουΔήμου, αυτήτηστιγμή τα έργα αποκατάστασης στηνΑκτήΚουντουριώτη θα βρίσκονταν σεεξέλιξη. Άλλωστε ο ΔήμοςΚω απέδειξετι μπορεί να κάνειμε τα έργα στα σχολεία.

Αυτό που προέχει σε αυτή τη φάση δεν είναι το παιχνίδι καταλογισμού ευθυνών, αυτό είναι κάτι που δεν ενδιαφέρει κανέναν.

Η πρόταση του κ.ΓιάννηΖερβού είναι προςτησωστή κατεύθυνση, αφούδιαπιστώνει και ο ίδιοςότι ο Δήμος και τοΛιμενικό Ταμείοείναι οιμοναδικοί που μπορούν να δώσουνλύση.

Ο ΔήμοςΚωδεν μπορεί να περιμένειάλλο. Άμεσα τοΛιμενικό Ταμείο θα προχωρήσεισε προσωρινή παρέμβαση αποκατάστασης τωνζημιώνστηχερσαία ζώνητουλιμανιού στηνΑκτήΚουντουριώτη. Παρέμβαση πουδενέγινεμέχριτωρα αφούοιδιαβεβαιώσεις όλων προςτοΔήμοήταν ότιτοέργο από μέρα σεμέρα θα ξεκινούσε....

Άμεσα θα συγκληθείσύσκεψηστογραφείο μουμετοΛιμενικό Ταμείογια να δρομολογήσουμετιςδιαδικασίες μιας αισθητικής παρέμβασης για την προσωρινή αποκατάσταση τηςχερσαίας ζώνηςτουλιμανιού. Στησύσκεψη θα κληθεί ο κ.ΓιάννηςΖερβός, όπως και οιεπικεφαλής τωνδημοτικών παρατάξεων.

 

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.