Αυγούστου 18, 2019

Καλλιρρόη Ροπόκη: Όχι άλλες υποσχέσεις… ΔΡΑΣΗ-ΠΡΑΞΗ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ… αυτό μας ζητάει η κοινωνία!!!

Νοεμβρίου 03, 2018 0

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ήμουν παρούσα.

Παρακολούθησα την τέχνη της υποκρισίας και διαπίστωσα την απουσία επιχειρημάτων από τη μεριά της δημοτικής αρχής.

Εστιάζω στην παρέμβαση του κου Λοΐζου ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα «περί Υγείας» θέματα…

Τόσο σημαντικά θεωρεί αυτά τα θέματα που πρώτη του προτεραιότητα ήταν να απαντήσει στην παρέμβαση μου για τις αποσπασματικές και επικοινωνιακού χαρακτήρα δηλώσεις του κου Κυρίτση αντί και ο ίδιος να τον εγκαλέσει για την προχειρότητα με την οποία προσεγγίζει τόσο σοβαρά ζητήματα.

Μάλιστα ο κος Λοΐζος μας κούνησε και το δάκτυλο! Μας είπε χαρακτηριστικά: «ότι καλό θα ήταν όσοι δεν γνωρίζουν και δεν έχουν σχέση με θέματα Υγείας να μην εμπλέκονται»!

Δυστυχώς εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να πάρω τον λόγο για να απαντήσω -διότι ως μη αιρετή δεν έχω δικαίωμα λόγου στο δημοτικό συμβούλιο – σε αυτόν τον δημοκράτη δημοτικό σύμβουλο

Ωστόσο αν δεχτούμε το άκρως δημοκρατικό σχόλιο του κου Λοΐζου τότε μήπως θα μπορούσε κάποιος να εξηγήσει στους δημότες γιατί πληρώνουν τον απόλυτα άσχετο με ναυτιλιακά θέματα, κο Λοΐζο, 1.000 ευρώ τον μήνα ως πρόεδρο της ΑΝΕΜ;

Για όσους δεν με γνωρίζουν είμαι απόφοιτη του Τμήματος Νοσηλευτικής του ΤΕΙ Κρήτης. Εργάζομαι ως Νοσηλεύτρια στο Νοσοκομείο Κω και είμαι μόνιμη υπάλληλος από τον Σεπτέμβρη του 2016.

Η εμπειρία μου είναι μικρή και προφανώς έχω πολύ δρόμο μπροστά μου να διανύσω και πολλά πράγματα ακόμα να μάθω σε επαγγελματικό επίπεδο.

Κανένας όμως δεν θα μου απαγορεύσει να εκφράζω την άποψη μου ως επιστήμονας και ως πολίτης αυτού τόπου.

Το σχόλιο του κυρίου Λοιζου είναι εντελώς άστοχο και δείχνει την ασέβεια του στην άλλη άποψη και την έλλειψη δημοκρατικής λειτουργίας που υπάρχει στην παράταξή του.

Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να εκφράσει την άποψη του επι του θέματος και ας μην είναι γιατρός ή νοσηλευτής ή οποιοσδήποτε επαγγελματίας στο χώρο της Υγείας.

Αφού ξεκαθαρίσαμε αυτό θα ήθελα να ξεκαθαρίσω και κάτι άλλο, γιατί ορισμένοι έσπευσαν να με κατηγορήσουν ότι δεν επιθυμώ ή δεν τάσσομαι υπέρ της δημιουργίας ακτινοθεραπευτικού εργαστήριου.

Τάσσομαι υπέρ κάθε σωστής απόφασης που αφορά στο κομμάτι της Δημόσιας Υγείας, πρώτα ως άνθρωπος και μετά ως επαγγελματίας Υγείας με την προϋπόθεση ωστόσο να μην εμπαίζονται και σε αυτό το κομμάτι οι δημότες.

Ας εξασφαλίσουμε, εν έτη 2018, τα αυτονόητα… δηλαδή να μην χάνονται ζωές γιατί δεν υπάρχει ασθενοφόρο στην Κέφαλο και μετά όλοι μαζί να διεκδικήσουμε και το ακτινοθεραπευτικό εργαστήριο και το νέο νοσοκομείο… και αφού κυρίες και κύριοι της δημοτικής αρχής το έχουμε κατορθώσει τότε να το ανακοινώνουμε στους πολίτες…

Μπορούμε να κάνουμε πράξεις και να σταματήσουμε τα λόγια… αυτό μας ζητάει η κοινωνία!!!

Ξέρω πλέον ότι θα βρεθούν πολλοί άνθρωποι στον δρόμο μου να με αποθαρρύνουν ή να με κατηγορήσουν ελαφρά τη καρδία για διάφορα θέματα, σας λέω λοιπόν ότι έχω το θάρρος και το θράσος της γνώμης μου και ότι αγαπώ τον τόπο μου και τη δουλειά μου και δεν θα σας κάνω τη χάρη να σιωπήσω…

H Ιωάννα μας δίδαξε με την στάση της ότι και ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει τη διαφορά και να ανατρέψει τα δεδομένα… φτάνει να πιστεύει.

Εγώ κυρίες και κύριοι της δημοτικής αρχής μπαίνω στην πολιτική ως Ροπόκη Καλλιρρόη και θα φύγω με το κεφάλι ψηλά! Εσάς αποκαλεί η κοινωνία «απευθείας αναθεσάκηδες» και “golden boys”…

Καλλιρρόη Ροπόκη

Νοσηλεύτρια

μέλος της Δημοτικής Παράταξης

ΟΡΑΜΑ Κίνημα Πολιτών Νήσου Κω

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.