Ιουνίου 24, 2019

ΔΗΜΟΣ ΚΩ “Ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στο Πυλί και προσφυγή στη Δικαιοσύνη από το Δήμο αν υπάρξουν ακραίες ενέργειες ή κίνδυνοι.”

Οκτωβρίου 10, 2018 0

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ: “Ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων στο Πυλί και προσφυγή στη Δικαιοσύνη από το Δήμο αν υπάρξουν ακραίες ενέργειες ή κίνδυνοι.”

Η Λαϊκή Συνέλευση των πολιτών στο Πυλί, αποτύπωσε την αγωνία και την ανησυχία των πολιτών της περιοχής, την οποία οφείλουν όλοι να σεβαστούν.

Η λειτουργία του hotspot ποτέ δεν θα νομιμοποιηθεί και δεν θα γίνει αποδεκτή. Ο στόχος του Δήμου Κω και της συντριπτικής πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας είναι να κλείσει αυτή η δομή.

Για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί ο Δήμος ζήτησε από τον Αστυνομικό Διευθυντή την ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης και παρουσίας στο Πυλί, κάτι που έγινε ήδη αποδεκτό και θα εφαρμοστεί τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Κω κ.Κυρίτσης απηύθυνε σαφή προειδοποίηση για προσφυγή του Δήμου Κω στη Δικαιοσύνη σε περίπτωση που διαπιστωθούν κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία, παραβατικές συμπεριφορές αλλά και μεταφορά παράνομων μεταναστών από άλλες περιοχές της χώρας στο Πυλί.

Ο Δήμαρχος Κω κ.Κυρίτσης επισήμανε επίσης ότι δεν γίνονται επαναπροωθήσεις με το ρυθμό που πρέπει προς την Τουρκία, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει αποσυμφόρηση του hotspot.

Ο Δήμος θα ζητήσει, εντός της ημέρας, αναλυτικά στοιχεία από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για τον ακριβή αριθμό των επαναπροωθήσεων παράνομων μεταναστών που έχουν γίνει προς την Τουρκία από την ημέρα ενεργοποίησης της σχετικής συμφωνίας.

 

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.