Ιουνίου 24, 2019

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Άνιση αντιμετώπιση τέκνων πολύτεκνων οικογενειών στο διαγωνισμό για τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στα περιφερειακά αεροδρόμια»

Οκτωβρίου 10, 2018 0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    10Οκτωβρίου 2018

 

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Άνιση αντιμετώπιση τέκνων πολύτεκνων οικογενειών στο διαγωνισμό για τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στα περιφερειακά αεροδρόμια»

Το διαφορετικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τέκνα πολύτεκνων οικογενειών στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Συγκεκριμένα, με βάση την προκήρυξη 1Γ/2015 του ΑΣΕΠ, υπήρξαν επιτυχόντες για την κάλυψη των θέσεων ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας αλλά και επιλαχόντες για τις ειδικές θέσεις πολυτέκνων/τέκνων πολυτέκνων.

Στην αρχική προκήρυξη, όμως, δεν προβλέπονταν ειδικές θέσεις πολυτέκνων στους περιφερειακούς αερολιμένες.

Με τη μεταγενέστερη υπ’ αριθ. 6/2018 απόφαση της Ολομέλειας του ΑΣΕΠ της 03.10.2018, προέκυψε η ανάγκη για την πλήρωση σαράντα επτά (47) θέσεων του κλάδου ΠΕ2 Ελεγκτών  Εναέριας Κυκλοφορίας από επιλαχόντες της Προκήρυξης 1Γ/2015 και δόθηκε η δυνατότητα σε όσους είχαν δηλώσει τους κωδικούς αυτούς και είχαν τυχόν την ιδιότητα του πολυτέκνου/τέκνου πολυτέκνου ή τριτέκνου/τέκνου τριτέκνου, αλλά δεν είχαν προσκομίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, να τα προσκομίσουν τώρα ετεροχρονισμένα και να συμμετάσχουν στους ειδικούς πίνακες που θα δημιουργηθούν για τις θέσεις αυτές.

Δεν επιτρέπεται, όμως, σε τέκνα πολύτεκνων οικογενειών που δεν είχαν δηλώσει τους συγκεκριμένους κωδικούς θέσεων, να συμμετέχουν, εφ' όσον το επιθυμούν, στους νέους πίνακες που θα προκύψουν για τις νέες ειδικές θέσεις που θα δημιουργηθούν στους κωδικούς 103-106 των περιφερειακών αεροδρομίων.

Ο κ. Κόνσολας θεωρεί ότι αυτό συνιστά ανισότητα, αφού αντιμετωπίζονται διαφορετικά δύο παρόμοιες κατηγορίες διαγωνιζομένων, μπροστά σε ένα νέο ενδεχόμενο όπως αυτό της προκήρυξης ειδικών θέσεων  σε περιφερειακά αεροδρόμια, που δεν προβλέπονταν κατά την αρχική προκήρυξη.

Ο Βουλευτής ζητά από την Πολιτεία να επανεξετάσει το ζήτημα και να αποκαταστήσει αυτή την ανισότητα.

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.