Ιουνίου 24, 2019

ΟΡΑΜΑ-Δεν υπάρχει πιο γελοία απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου από αυτή που έγραψε ο Κυρίτσης για τα 70 στρέμματα του ΝΟΚ

Οκτωβρίου 09, 2018 0
 
   

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δεν υπάρχει πιο γελοία απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου από αυτή που έγραψε ο Κυρίτσης για τα 70 στρέμματα του ΝΟΚ

Στο νομικό κομμάτι δεν υπάρχει μέλος του δημοτικού συμβουλίου που να μην έχει λόγο να προσφύγει κατά της νομιμότητας της απόφασης που επισυνάπτουμε για τα δικά σας συμπεράσματα.

Κυρίαρχα αυτοί που πρέπει να προσφύγουν είναι οι κύριοι και οι κυρίες της δημοτικής αρχής καθώς και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κος Καλούδης.

Άλλα τους έβαλε ο κύριος Κυρίτσης να ψηφίσουν και άλλα έγραψαν στην μνημειώδη απόφαση για την «παραχώρηση» των 70 στρεμμάτων του ΝΟΚ.

Υπάρχουν τα πρακτικά της συνεδρίασης, ο εκτρωματικός ΔΗΡΑΣ, το δελτίο τύπου του κου Χατζηκαλύμνιου για τη «μόνη ρεαλιστική πρόταση περί της παραχώρησης κατά χρήση» και το follow up του κου Σιφάκη. Υπάρχει και η κοινή λογική από την οποία αυτή η δημοτική αρχή απέχει έτη φωτός.

Ας αποπειραθούμε να ερμηνεύσουμε τι εγράφη στην εν λόγω απόφαση και τι ΔΕΝ θέλει να πει ο ποιητής...

1. Να ζητήσει από κοινού με τους φορείς, την παραχώρηση τμήματος ακινήτου της Κ.Μ. 2708 γαιών Κω εξοχής επιφανείας 70.000 τ.μ., με Α.Β.Κ. 963 δημοσίου ακινήτου, αρμοδιότητας της ΕΤΑΔ Α.Ε., προκειμένου να αξιοποιηθεί από το Δήμο Κω για την κατασκευή έργων ήπιας χρήσης.

Θα διεκδικήσουν λέει μαζί με τους φορείς... Ούτε το ΤΕΕ δεν τίμησαν ούτε τους φορείς. Απουσίασαν συνειδητά και απαξιωτικά από την συνάντηση που έλαβε χώρα στην αίθουσα του ΕΒΕΔ...

Δεν προσκάλεσαν κανέναν φορέα στο δημοτικό συμβούλιο... Ο πρόεδρος του ΤΕΕ και ο πρόεδρος του ΝΟΚ προσήλθαν αυτοβούλως αποδεικνύοντας το πραγματικό ενδιαφέρον τους.

Η πρόταση του ΤΕΕ ήταν ξεκάθαρη και διαφορετική από αυτήν του κου Κυρίτση.  Θυμίζουμε δε ότι ο κύριος Κυρίτσης απέστειλε την επομένη του δημοτικού συμβουλίου αίτημα στην ΕΤΑΔ Α.Ε. ερήμην των φορέων στο οποίο ως πειθήνιο όργανο θέτει ερωτήματα... αντί να διεκδικεί!!!

2. Να επικαιροποιηθεί η μελέτη του κολυμβητηρίου, από κοινού με το Τ.Ε.Ε., συνάπτοντας προγραμματική σύμβαση.

Δεν ειπώθηκε ποτέ κάτι τέτοιο στο δημοτικό συμβούλιο!  Ο κος Κυρίτσης έκανε αναφορά στην επικαιροποίηση της μελέτης αξιοποίησης των 70 στρεμμάτων του 1998 που αφορούσε και στην παραχώρηση της έκτασης και ΟΧΙ του κολυμβητηρίου! Για αυτήν επιφυλάχθηκε να απαντήσει ο πρόεδρος του ΤΕΕ.

3. Να κατατεθεί πρόταση μακροχρόνιας δωρεάν παραχώρησης της χρήσης του εν λόγω ακινήτου και αν χρειαστεί ακόμα και έναντι αντιτίμου, που θα προκύπτει από τυχόν έσοδα του δήμου…

Αυτή είναι η πρόταση του κου Κυρίτση «η μόνη ρεαλιστική την ώρα που το κράτος μας έχει απωλέσει την εθνική του κυριαρχία»!

Και βέβαια ούτε τα στοιχειώδη δεν ψέλλισαν για την ίδια τους την πρόταση... όπως για παράδειγμα για πόσα έτη αιτούνται την παραχώρηση κατά χρήση...

4. Να διεκδικηθεί ακόμη και η κυριότητα του εν λόγω ακινήτου από την ΕΤΑΔ Α.Ε., δωρεάν ή έναντι αντιτίμου, αν δεν δοθεί δωρεάν, που να μπορεί να συμβαδίζει με τις οικονομικές δυνάμεις του δήμου.  

Μιλάμε για την απόλυτη παράνοια. Επί 4 ώρες ο κος Κυρίτσης και τα εξαπτέρυγα του εξαρτημένα και ανεξάρτητα προσπαθούσαν να πείσουν τον Κωακό λαό ότι η πρόταση του ΤΕΕ για παραχώρηση κατά κυριότητα είναι ανεδαφική.

Έσυρε τους δημοτικούς του συμβούλους (ακολούθησε και ο κος Καλούδης) να ψηφίσουν την παραχώρηση κατά  χρήση... και στην απόφαση έγραψε το έξης τρομερό!

«Εμείς -βασικά- για κατά χρήση το θέλουμε αλλά αν δεν μας το δώσετε κατά χρήση δώστε μας το κατά κυριότητα και πείτε μας και ποιο θα είναι  το αντίτιμο και άμα μπορούμε θα το πληρώσουμε!»

Υπάρχει στα αλήθεια κανένας σοβαρός άνθρωπος που θα πάρει στα σοβαρά τον κύριο Κυρίτση; Ακόμα και οι λιγότερο σοβαροί που τον ακολουθούν τυφλά καταλήγουν με καταδίκες και εξαγοράσιμες ποινές!!!

Ποιο είναι λοιπόν το κύρος και ποια η νομιμότητα αυτής της απόφασης; Ακριβώς τα αντίστοιχα με αυτά που διαθέτει ο κος Κυρίτσης.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΡΑΜΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΗΣΟΥ ΚΩ

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.