Ιουνίου 17, 2019

: “ΣτηΔικαιοσύνη η υπόθεση της ΒΙΜΕΛ με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και τησύμφωνη γνώμη των μετόχων της εταιρείας. Οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν”Η εταιρεία οδηγείται σε εκκαθάριση./VIDEO

Προς:ΜέσαΜαζικής Ενημέρωσης

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ : “ΣτηΔικαιοσύνη η υπόθεση της ΒΙΜΕΛ με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και τησύμφωνη γνώμη των μετόχων της εταιρείας. Οι υπεύθυνοι  θα  λογοδοτήσουν”

Κόλαφος είναι η έκθεση του ορκωτούλογιστή για τη διαχείριση της ΒΙΜΕΛ της περιόδου 2011-2014, όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος Κω κ.Κυρίτσης στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στηνΑντιμάχεια με τους μετόχους της εταιρείας και τους μελισσοκόμους.

Ο Δήμαρχος Κω κ.Γιώργος Κυρίτσης επισήμανε ότι“Ο ΔήμοςΚω και η δημοτική αρχή που ανέδειξαν με την ψήφο τους οι πολίτες στις εκλογές, έχουν μια  σαφή και ξεκάθαρη εντολή στο θέμα της ΒΙΜΕΛ: να οδηγήσουν την υπόθεση μέχρι τέλους και αυτοί που έφεραν την εταιρεία σε αυτό το σημείο να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Από τηN έκθεση του Ορκωτού Λογιστή, η παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη καθίσταται μονόδρομος και ο Δήμαρχος θα αποστείλει την έκθεση σε όλους τους δημοτικούςσυμβούλους αλλά και τουςμετόχουςτης ΒΙΜΕΛ.

Όλα αυτά καθιστούν αδύνατη τη λειτουργία της ΒΙΜΕΛ, μια λειτουργία που υπονομεύθηκε από τη διαχείριση της προηγούμενηςδημοτικής αρχής. Η εταιρεία οδηγείται σε εκκαθάριση.

Πέρα από τις ποινικέςευθύνεςγια τις οποίες θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη, είναι δεδομένο ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, τις έχει η προηγούμενη δημοτική αρχή που είχε την ευθύνη διαχείρισης.

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.