Ιουλίου 21, 2019

ΟΡΑΜΑ: Ηττήθηκε κατά κράτος η αλαζονεία και η αμετροέπεια Κυρίτση στην υπόθεση της Ακτής Κουντουριώτη

Αυγούστου 09, 2018 0

 

 
   

 

Ηττήθηκε κατά κράτος η αλαζονεία και η αμετροέπεια Κυρίτση στην υπόθεση της Ακτής Κουντουριώτη

Όπως είχαμε δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή της ανερμάτιστης και ρουσφετολογικής εξαγγελίας Κυρίτση για το μερικό και επιλεκτικό κλείσιμο της Ακτής Κουντουριώτη και με όπλο μας τη νομιμότητα δεν επιτρέψαμε να προχωρήσει.

Χθες το πρωί η Επικεφαλής μας Ιωάννα Ρούφα, στις τηλεφωνικές συνεντεύξεις που έδωσε στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Ράδιο Πρώτο» και “City93” είχε προϊδεάσει για την εξέλιξη επισημαίνοντας ότι μέχρι τις 5 το απόγευμα, με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας, θα έχουν ολοκληρωθεί οι ενέργειές μας προς την κατεύθυνση της νομιμότητας. Έτσι και έγινε!!!

Δίνουμε στη δημοσιότητα την επιστολή που απευθύναμε, χθες 07.08.2018, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω και ταυτόχρονα κοινοποιήσαμε στο Υπουργείο Εσωτερικών, στον Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης, στον Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου, στη Β΄ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και στη Δημοτική Αστυνομία.

Τέλος καλούμε τον κύριο Κυρίτση στους λίγους μήνες θητείας που του έχουν απομείνει μέχρι την εκλογική συντριβή της 26ης Μαΐου 2019 να επιλύσει έστω και ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί και να σταματήσει να δημιουργεί νέα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΡΑΜΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΗΣΟΥ ΚΩ

 

Θέμα: «Αυθαίρετη διαδικασία μερικής και επιλεκτικής απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Οδό Ακτή Κουντουριώτη νήσου Κω» Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας ως προς την αποτροπή της αυθαίρετης και παράνομης διαδικασίας επιβολής μερικής και επιλεκτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην οδό Ακτή Κουντουριώτη του Δήμου Κω χωρίς τις απαιτούμενες εκ του νόμου αποφάσεις και εγκρίσεις παρά μόνο με προφορική εντολή του Δημάρχου Κω κου Κυρίτση. Με δεδομένο ότι: - η οδός Ακτή Κουντουριώτη της πόλεως Κω αποτελεί κεντρικό οδικό άξονα που συνδέει την ανατολική με τη δυτική πλευρά της πόλεως Κω - η οδός Ακτή Κουντουριώτη εφάπτεται και εξυπηρετεί τον επιβατηγό και εμπορικό λιμένα της νήσου Κω - δεν υφίσταται κυκλοφοριακή μελέτη με την σχετική πρόβλεψη ούτε και εισήγηση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου της Κω - το Δημοτικό Συμβούλιο Κω δεν έχει λάβει καμία σχετική απόφαση. Το θέμα ετέθη στο δημοτικό συμβούλιο της 6ης Ιουλίου και αποσύρθηκε. (επισυνάπτουμε την ημερήσια διάταξη) - οι γνωμοδοτικές αποφάσεις προς το Δημοτικό Συμβούλιο Κω που ελήφθησαν από το Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κω (χωρίς νόμιμη απαρτία) και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής δεν παράγουν κανένα έννομο αποτέλεσμα. Οι ίδιες αυτές γνωμοδοτικές αποφάσεις με ΑΔΑ: Ω78ΑΩΛΕ-Ι0Ε και 6Ο5ΞΩΛΕ-0Θ0 δηλώνουν στο
Κως, 07 Αυγούστου 2018
ΠΡΟΣ:
Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω
ΚΟΙΝ:
1. Υπουργείο Εσωτερικών
2. Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης
3. Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου
4. Γ.Π.Α.Δ. Νοτίου Αιγαίου
5. Β΄ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου
6. Δημοτική Αστυνομία Κω
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ
2
αποφασιστικό μέρος τους ότι παραπέμπουν την υπόθεση, ως οφείλουν, στο αποφασιστικό συλλογικό όργανο που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο Κω. - δεν υφίσταται, εκ του γεγονότος τη μη ύπαρξης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, εγκριτική απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και ως εκ τούτου δεν υφίσταται και σχετικό ΦΕΚ σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 109 του Νόμου 2696/1999. Για την πληρέστερη ενημέρωσή σας, κοινοποιούμε: α) δήλωση του Δημάρχου Κω που εμμέσως πλην σαφώς καθιστά υπεύθυνη του παράνομου εγχειρήματος την Ελληνική Αστυνομία. https://www.kosnews24.gr/politika/item/243051-g-kyritsis-eimaste-se-synennoisi-me-ton-astynomiko-diefthynti-elpizo-apo-tin-deftera-na-kleisei-i-akti-kountourioti β) την επιστολή που η παράταξή μας απέστειλε στον Αστυνομικό Διευθυντή ενόψει της συνάντησης που έλαβε χώρα στο δημαρχείο Κω στις 06/08/2018 με αντικείμενο συζήτησης τη μερική και επιλεκτική απαγόρευση της κυκλοφορίας στην οδό Ακτή Κουντουριώτη, επισημαίνοντας όσα προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία και συγκεκριμένα το άρθρο 52 του ν. 2696/1999 «Κύρωση Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας» (Α΄ 57), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 9 του αρθ. 48 του Ν. 4313/2014, ΦΕΚ-261 Α/17-12-14 και ισχύει. γ) ενδεικτικά το ΦΕΚ 1278 (τεύχος Β 12/4/2017) όπου στις εν λόγω δημοσιευμένες αποφάσεις κυκλοφοριακών ρυθμίσεων περιγράφεται με σαφήνεια η ορθή και νόμιμη διαδικασία. Η πρώτη απόφαση αφορά «Έγκριση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σύμφωνα με τις υπ’ αριθμ. 50/17 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων» και η δεύτερη «Έγκριση της υπ’ αριθμ. 113/2017 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κοζάνης αναφορικά με προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κατά τη διάρκεια της Εμποροπανήγυρης του «Αγίου Πνεύματος» επί δημοτικών οδών στην Τ.Κ. Δρέπανου Δήμου Κοζάνης στην Π.Ε Κοζάνης». δ) την σχετική με το θέμα απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας υπ’ αριθμ. 4176/2013. ε) το σχετικό με το θέμα έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου με αριθμ. πρωτ. οικ.33278/394/08.06.2015 και θέμα «Οδηγίες για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στοιχεία πληρότητας φακέλου της διαδικασίας έγκρισης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων σύμφωνα με το αρθ. 52 παρ. 1 και 3 του Ν.2696/99(ΦΕΚ-57 Α/23-3-1999) «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 9 του άρθ.48. του Ν. 4313/2014, ΦΕΚ-261 Α/17-12-2014)». Είναι δεδομένο εκ των ανωτέρω ότι η διαδικασία επιβολής της μερικής και επιλεκτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας στην Οδό Ακτή Κουντουριώτη νήσου Κω με προφορική
3
εντολή και μόνο του Δημάρχου Κω κου Κυρίτση στερείται κάθε νομιμότητας επισείοντας τις προβλεπόμενες από το άρθρο 292 του Ποινικού Κώδικα, περί παρακώλησης συγκοινωνιών, κυρώσεις. Το επείγον συνίσταται στο γεγονός ότι η αυθαίρετη και άνευ αποφάσεων και εγκρίσεων προσπάθεια μερικής και επιλεκτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας επιχειρείται να εφαρμοστεί από το σήμερα (07/08/2018) το απόγευμα στις 6μ.μ.
Με τιμή,
Ιωάννα Ρούφα
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.