Ιουλίου 20, 2019

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ : “Όλοι μαζί αλλάζουμε την Κω και την κάνουμε πιο όμορφη. Η μετατροπή της Ακτής Κουντουριώτη σε δρόμο χωρίς αυτοκίνητα, είναι το πρώτο βήμα ενός μεγάλου σχεδίου./video”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ : “Όλοι μαζί αλλάζουμε την Κω και την κάνουμε πιο όμορφη. Η μετατροπή της Ακτής Κουντουριώτη σε δρόμο χωρίς αυτοκίνητα, είναι το πρώτο βήμα ενός μεγάλου σχεδίου.”

Ο Δήμαρχος Κω κ.Γιώργος Κυρίτσης, αναφερόμενος στην ενεργοποίηση της πιλοτικής εφαρμογής του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων στην Ακτή Κουντουριώτη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Η Κως γίνεται πιο όμορφη.

Δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να απολαύσουν αυτή την ομορφιά οι χιλιάδες επισκέπτες μας αλλά και να δουν μια άλλη εικόνα της οι πολίτες.

Το ιστορικό κέντρο της Κω πρέπει να ανήκει στους πεζούς και στο ποδήλατο, πρέπει να γίνει πόλος έλξης και ζωής.

Η υλοποίηση του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων στην Ακτή Κουντουριώτη, επιλέξαμε να γίνει στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου για να δούμε στην πράξη την εφαρμογή του και να προχωρήσουμε και σε άλλες βελτιωτικές παρεμβάσεις.

Αυτό που δεν έχουν καταλάβει ορισμένοι είναι ότι δεν πρόκειται για ένα αποσπασματικό μέτρο. Είναι το πρώτο βήμα για την Κω του 2023 και τη συνολική ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης.

Το σχέδιο μας περιλαμβάνει:

-Αναπλάσεις στο ιστορικό κέντρο που περιλαμβάνουν πεζοδρομήσεις αλλά και στοχευμένες αισθητικές παρεμβάσεις.

Ένα ιστορικό κέντρο με ξεχωριστή ταυτότητα, σημείο αναφοράς, φιλικό σε πεζούς και επισκέπτες.

-Δημιουργία δύο μεγάλων δωρεάν περιφερειακών parking στις παρυφές της πόλης που μπορεί να κατασκευάσει ο Δήμος χωρητικότητας 2.000 αυτοκινήτων. Από εκεί minibus της δημοτικής συγκοινωνίας με δρομολόγια ανά 10’-15’ την περίοδο αιχμής θα μεταφέρουν τους πολίτες στο κέντρο.

-Επιτάχυνση των διαδικασιών για τους δύο περιφερειακούς δρόμους. Υπενθυμίζουμε πως ότι έχει γίνει έως σήμερα στο ζήτημα του περιφερειακού δρόμου, έχει γίνει από τη δική μας Δημοτική Αρχή τόσο την περίοδο 2006-2010 όσο και από το 2014 έως σήμερα.

-Στο νέο ιστορικό κέντρο της Κω πρέπει να υπάρχουν τρεις διαδρομές:

α) Ο εμπορικός περίπατος.

β) Ο αρχαιολογικός περίπατος.

γ) Ο περίπατος της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης.

Για όλες τις διαδρομές πρέπει να υπάρχει ειδική χρωματική και αισθητική σήμανση που θα καθοδηγεί τον επισκέπτη.

-Η νέα εικόνα του Ιστορικού Κέντρου δημιουργεί τις προϋποθέσεις για αστικές επενδύσεις (αναπαλαίωση κτιρίων, βελτίωση κτιριακών υποδομών, δημιουργία μικρών BoutiqueHotels και ξενώνων, νέων και αναβαθμισμένων υπηρεσιών εστίασης).

Όλοι μαζί αλλάζουμε την Κω, την κάνουμε πιο όμορφη και περισσότερο ανθρώπινη.

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.