Φεβρουαρίου 21, 2019

ΔΗΜΟΣ ΚΩ-“Από την κ.Ρούφα και τα υπολείμματα του Οράματος, το μόνο που μπορεί να περιμένει κανείς είναι αθλιότητες, ύβρεις και ψέματα.

Ιουλίου 05, 2018 0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Κω, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

“Από την κ.Ρούφα και τα υπολείμματα του Οράματος, το μόνο που μπορεί να περιμένει κανείς είναι αθλιότητες, ύβρεις και ψέματα.

Επανειλημμένα έχουμε πει να μην απαντούμε στις αθλιότητες, όμως κάθε φορά ξεπερνούν τα εσκαμμένα….

Αυτή τη φορά αφήνουν άθλια υπονοούμενα για την τύχη της προκαταβολής των 50.000 για το έργο του “προπονητηρίου” που ήταν μόνο στα χαρτιά και κυριολεκτικά στον αέρα, όταν το συγκεκριμένο ποσό έχει επιστραφεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης, όπως άλλωστε προβλεπόταν.

Ανακινούν το ζήτημα ενός έργου που οι ίδιοι φρόντισαν να μην γίνει αφού γνώριζαν ότι:

-Υπήρχε πρόβλημα στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου στο οποίο υποτίθεται ότι θα κατασκευαζόταν το προπονητήριο. Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2013 δεν είχε γίνει η μεταγραφή των συμβολαίων στο Κτηματολόγιο Κω – Λέρου της ΚΜ 981 Κω Εξοχής αφού υπήρχε μεγάλο μέρος ιδιωτικής έκτασης που δεν περιήλθε ποτέ στο δήμο.

-Δεν είχε εγκριθεί η μελέτη από το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής, που αποτελεί προϋπόθεση για να διαβιβαστεί ο φάκελος μελέτης στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής ομόφωνα απέρριψε τη μελέτη, διότι ο προτεινόμενος χώρος δεν ήταν ενδεδειγμένος αφού προστίθεται κτιριακός όγκος σε επαφή με υφιστάμενες κερκίδες και δεν εναρμονίζεται με τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις, τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά.

-Εξ’ αρχής υπήρχε όρος ότι η χρηματοδότηση έπρεπε να απορροφηθεί σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα διαφορετικά θα επέστρεφε στο Υπουργείο, όπως και έγινε στις 31-12-14 αυτόματα από την Τράπεζα της Ελλάδος στην οποία είχαν κατατεθεί τα 50.000€


Η νέα δημοτική αρχή, όταν είδε ότι δεν μπορούσε να γίνει το έργο, προσπάθησε να αξιοποιήσει την προκαταβολή των 50.000 ευρώ, στο χρόνο που διέθετε, για να χρηματοδοτηθεί η μελέτη για το κλειστό γήπεδο στη Δ.Ε Δικαίου αλλά το αίτημα δεν έγινε δεκτό από το Υπουργείο.

Χρειάζεται πολύ θράσος λοιπόν για να εγκαλούν τη Δημοτική Αρχή, αυτοί που τότε προεκλογικά κορόιδευαν τον κόσμο, αυτοί που βαρύνονται με τη διαχείριση ζητημάτων για τα οποία έχει επιληφθεί η Δικαιοσύνη.

Αυτοί που έδιναν ακίνητα του Δήμου σε ψηφοφόρους τους, χωρίς αντίτιμο και χωρίς διαγωνισμό.

Χρειάζεται περίσσευμα αθλιότητας για να αφήνει η κ.Ρούφα άθλια υπονοούμενα εναντίον του κ.Χατζηκαλύμνιου, από τη στιγμή που γνωρίζει ότι τα χρήματα της προκαταβολής από τη στιγμή που δεν διατέθηκαν, επέστρεψαν στο Υπουργείο ειδικά όταν την περίοδο της χρηματοδότησης ήταν κορυφαίο στέλεχος της τότε δημοτικής αρχής.

Προφανώς νομίζει ότι είμαστε όλοι ίδιοι.

Δεν είμαστε όμως.

 

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.