Μαϊου 24, 2019

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ : ‘’ Να συσταθεί Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου με έδρα την Κω.- Η Κως και τα άλλα νησιά δεν μπορούν να εξυπηρετούνται από τη Ρόδο’’

Ιουνίου 12, 2018 0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ : ‘’ Να συσταθεί Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσου με έδρα την Κω.- Η Κως και τα άλλα νησιά δεν μπορούν να εξυπηρετούνται από τη Ρόδο’’

Την άμεση σύσταση αυτοτελούς τμήματος Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου με έδρα την Κω, όπως προβλέπεται και από το νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου Οικονομικών, ζητά ο Δήμαρχος Κω κ.Γιώργος Κυρίτσης με παρέμβασή του προς τον Υπουργό Οικονομικών, την οποία κοινοποιεί και στους Βουλευτές Δωδεκανήσου.

Ο Δήμαρχος τονίζει ότι 7 μήνες μετά την έγκριση του οργανογράμματος δεν έχει προχωρήσει η σύσταση και η λειτουργία του τμήματος της ΚΕΔ με έδρα την Κω, αναφέροντας ότι υπάρχουν αυξημένες ανάγκες στα νησιά Κως, Νίσυρος, Κάλυμνος, Λέρος, Πάτμος, Αστυπάλαια, Αγαθονήσι, Λειψοί, Αρκοί, Ψέριμος και Τέλενδος, που είναι δεδομένο ότι δεν μπορούν να καλυφθούν από το αυτοτελές τμήμα της Κτηματικής Υπηρεσίας, που έχει ως έδρα τη Ρόδο.

Η λειτουργία αυτοτελούς τμήματος της ΚΕΔ με έδρα την Κω είναι ζήτημα μείζονος σημασίας αφού υπάρχουν σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με τις αρμοδιότητες της Κτηματικής Υπηρεσίας όπως η παραχώρηση παραλιών, η καταγραφή, προστασία και αξιοποίηση της περιουσίας του Δημοσίου, η διενέργεια αυτοψιών και ελέγχων, η εισήγηση στην αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση για την έκδοση αποφάσεων παραχώρησης δημόσιων κτημάτων, η έκδοση τίτλων κυριότητας (παραχωρητήρια), οι απαλλοτριώσεις κ.α .

Ακολουθεί η παρέμβαση και το αίτημα του Δημάρχου προς τον Υπουργό Οικονομικών:

Προς

Κύριο Ευκλείδη Τσακαλώτο

Υπουργό Οικονομικών

Κοινοποίηση:

Βουλευτές Δωδεκανήσου

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Οι ιδιαιτερότητες της Δωδεκανήσου επέβαλλαν τον ανασχεδιασμό των δομών της Κτηματικής Υπηρεσίας.

Η τροποποίηση του οργανισμού του Υπουργείου Οικονομικών που έγινε με το Προεδρικό Διάταγμα υπ. αρ. 142  (ΦΕΚ Α 181/23.11.2017), συνδέθηκε και με τις αλλαγές στις δομές της Κτηματικής Υπηρεσίας.

Αναγνωρίστηκε ότι στα Δωδεκάνησα θα πρέπει να υπάρχουν δύο αυτοτελείς δομές, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες εξυπηρέτησης όλων των νησιών .

Συγκεκριμένα:

-Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσων Α΄, με έδρα τη Ρόδο και με χωρική αρμοδιότητα στις Περιφερειακές Ενότητες Ρόδου, Καρπάθου.
-Κτηματική Υπηρεσία Δωδεκανήσων Β’, με έδρα την Κω και με χωρική αρμοδιότητα τις Περιφερειακές Ενότητες Κω, Καλύμνου.

Εδώ και 7 μήνες εκκρεμεί η σύσταση και η λειτουργία της Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου με έδρα την Κω, χωρίς να έχει γίνει τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση.

Σας επισημαίνω ότι υπάρχουν αυξημένες ανάγκες στα νησιά Κως, Νίσυρος, Κάλυμνος, Λέρος,Πάτμος, Αστυπάλαια, Αγαθονήσι, Λειψοί, Αρκοί, Ψέριμος και Τέλενδος, που είναι δεδομένο ότι δεν μπορούν να καλυφθούν από το αυτοτελές τμήμα της Κτηματικής Υπηρεσίας, που έχει ως έδρα τη Ρόδο.

Κύριε Υπουργέ,

Ζητώ την προσωπική σας παρέμβαση προκειμένου να υλοποιηθεί άμεσα η σύσταση και η λειτουργία αυτοτελούς τμήματος της Κτηματικής Υπηρεσίας με έδρα την Κω , όπως προβλέπεται από το νέο Οργανόγραμμα.

Γιώργος Κυρίτσης

Δήμαρχος Κω.

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.