Ιουνίου 17, 2019

Ηλίας Καματερός: «Παραπληροφόρηση ο εγκλωβισμός προσφύγων στα νησιά» /video

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ηλίας Καματερός: «Παραπληροφόρηση ο εγκλωβισμός προσφύγων στα νησιά»

Στην περιοδεία του Υφυπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Μπαξεβανάκη Δημήτρη στην Κάλυμνο συμμετείχε ο βουλευτής Δωδεκανήσου και υπεύθυνος Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός.

Επισκέφθηκαν το ΕΠΑ.Λ. Καλύμνου όπου έγινε ενημέρωση των εκπαιδευτικών, των γονέων και κηδεμόνων και της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τις εξελίξεις στο εκπαιδευτικό σύστημα.

Στη συνέχεια συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Καλύμνου, κ. Γιάννη Γαλουζή στο Δημοτικό Μέγαρο Καλύμνου και η επίσκεψή τους ολοκληρώθηκε με κεντρική εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Καλύμνου.

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους, ερωτηθείς μεταξύ άλλων για το μεταναστευτικό ο Ηλίας Καματερός τόνισε: «Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε τις προηγούμενες μέρες και αφορά στις διαδικασίες απόδοσης ασύλου και άλλες διατάξεις, έχει σαν στόχο την εύκολη μεταφορά των προσφύγων. Έγινε όμως παρεξήγηση, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι για όσους έχουν κάνει αίτηση για άσυλο και εκκρεμεί η αίτηση τους, θα πρέπει να τους χορηγείται άδεια για να φύγουν. Αυτό το κάναμε γιατί από την προηγούμενη πρακτική που ακολουθήθηκε ως τώρα, διαπιστώσαμε ότι δημιουργούνται προβλήματα. Οι άνθρωποι εγκλωβίζονται περιμένοντας να τους βγει η απόφαση, "χάνονται" αφού έχουν το ελεύθερο να κινούνται και όταν έρθει η ώρα να τους επιδοθεί η αρνητική απόφαση που σημαίνει ότι πρέπει να φύγουν από την χώρα, δεν βρίσκονται. Άρα θα έλεγα ότι είναι στην αντίθετη κατεύθυνση από ότι μας κατηγορούν δηλαδή δεν εγκλωβίζονται, αλλά αντίθετα διευκολύνονται για να μεταφέρονται πιο γρήγορα από τα νησιά».

 Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής υπογράμμισε επίσης ότι: «Το μεταναστευτικό είναι ένα πολύ μεγάλο ζήτημα, δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα και σ΄ αυτό δεν βοηθάει η μικροπολιτική. Ο κόσμος βέβαια ξέρει και ξεχωρίζει ποιοι είναι αυτοί που προσπαθούν να κάνουν μικροπολιτική πάνω στα τόσο σοβαρά ζητήματα που στο τέλος όμως αποβαίνει σε βάρος του τόπου. Νομίζετε ότι βοηθάει τις τουριστικές περιόδους μια τέτοια φιλολογία; Νομίζω ότι ο καθένας θα καταλάβει» τόνισε χαρακτηριστικά στο κλείσιμο της δήλωσής του ο Ηλίας Καματερός.

Γραφείο Τύπου

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.