Φεβρουαρίου 21, 2019

“Μια ανάσα από τη δημοπράτηση του έργου για την κατασκευή εξεδρών μέσα στη θάλασσα σε Τιγκάκι και Μαρμάρι- Εμείς απαντάμε με έργα”

ΘΕΜΑ: “Μια ανάσα από τη δημοπράτηση του έργου για την κατασκευή εξεδρών μέσα στη θάλασσα σε Τιγκάκι και Μαρμάρι- Εμείς απαντάμε με έργα”

Η έγκριση και η υπογραφή της χρηματοδότησης του έργου “Κατασκευή εξεδρών στο Μαρμάρι και στο Τιγκάκι” από τον αρμόδιο Αν.Υπουργό Οικονομίας κ.Χαρίτση, μας φέρνει μια ανάσα από την υλοποίηση του.

Αυτή τη στιγμή, ο Δήμος Κω αναμένει μόνο την έγκριση των περιβαλλοντικών μελετών, έχοντας ολοκληρώσει κάθε άλλη διαδικασία, προκειμένου να προχωρήσει στη δημοπράτηση του έργου.

Πρόκειται για δύο σημαντικά έργα, που περιλαμβάνουν κατασκευή εξεδρών μέσα στη θάλασσα σε Τιγκάκι και Μαρμάρι, με προϋπολογισμό 1.000.000 ευρώ.

Οι σκάλες θα κατασκευαστούν στις παλιές τους θέσεις, εκεί δηλαδή που υπήρχαν κατά το παρελθόν και εξυπηρετούσαν το εμπόριο ντόπιων γεωργικών προϊόντων με τα γειτονικά νησιά.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα έργο που μετατρέπεται σε ένα αόρατο νήμα που ενώνει εικόνες από το παρελθόν του νησιού και ζωντανές μνήμες με την προοπτική του αύριο.

Η πρώτη προσπάθεια για την υλοποίηση αυτών των έργων έγινε το 2010 από τη δημοτική αρχή του πρώην Δήμου Δικαίου με Δήμαρχο τον κ. Μιχάλη Χατζηκαλύμνιο.

Η προηγούμενη δημοτική αρχή του Οράματος αδιαφόρησε για την υλοποίηση του έργου.

Η Νέα Δημοτική Αρχή έθεσε ως στόχο από τους πρώτους μήνες την κατασκευή των δύο εξεδρών και μέσα στο 2016 προχώρησε τη σχετική μελέτη. Χωρίς αυτήν δεν θα μπορούσαν να χρηματοδοτηθούν τα δύο αυτά έργα.

Η εξέδρα της παραλίας Μαρμαρίου θα έχει μήκος 70 μέτρα και της παραλίας Τιγκακίου 120 μέτρα μέσα στη θάλασσα.

Τα έργα θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τις δύο περιοχές αποτελώντας άξονες γύρω από τους οποίους θα αναπτυχθούν ποικίλες δραστηριότητες αναψυχής, βελτιώνοντας με τον τρόπο αυτό σημαντικά την καθημερινή ζωή των κατοίκων, ενώ παράλληλα θα αποτελέσουν πόλο έλξης για τους επισκέπτες και τουρίστες του νησιού.

Εμείς απαντάμε με έργα.

Η Κως προχωρά μπροστά με έργα.”

 

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.