Φεβρουαρίου 21, 2019

Σύσκεψη φορέων και σωματείων στο Εργατικό Κέντρο με θέμα την οργάνωση της 24ωρης απεργίας που έχει προκηρυχτεί για 30 Μάη

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

Έδρα : Κως Πορφυρίου 21 Τ.Κ. 85300 Τηλ.Φαξ.22420-22394 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στην περιοχή μας ξεκίνησε η τουριστική περίοδος και ενώ τα ξενοδοχεία   πλημμυρίζουν από κόσμο, οι εργαζόμενοι ζουν στο πετσί μας τη «δίκαιη ανάπτυξη». Οι χώροι δουλείας έχουν μετατραπεί σε γαλέρες με τους εργαζόμενους να δουλεύουν χωρίς ωράριο, με απλήρωτες υπερωρίες, χωρίς δικαιώματα και μισθούς των 586€. Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο ,μεταφορές, κατασκευές και αλλού ακολουθούν στους ίδιους "ξέφρενους" αναπτυξιακούς ρυθμούς του τουρισμού με παρόμοιες τριτοκοσμικές καταστάσεις..

Τα μικρομάγαζα στο νησί αναστενάζουν από την αναδουλειά και οι αυτοαπασχολούμενοι με τα βίας καταφέρνουν να βγάλουν τις υποχρεώσεις τους, με τη φορολογία και τους λογαριασμούς να καταναλώνουν τα όποια έσοδά τους.

Η μεταμνημομιακή περίοδος θα συνεχίσει την αντεργατική και αντιλαϊκή λαίλαπα και θα συνεχίσει να τσακίζει τις ζωές των εργαζομένων και των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων. Από κοινού κυβέρνηση, κόμματα του μνημονίου, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, επιμελητήρια μαζί με τον ΣΕΒ, τους τραπεζίτες, είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου με οποιοδήποτε τρόπο.

Το Εργατικό Κέντρο είναι  απέναντι σε όλα αυτά και παλεύει με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ που αναδεικνύει τα συμφέροντα των εργαζομένων και τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Η ανάπτυξή σας τσακίζει τη ζωή μας! Αγώνας, οργάνωση και αντεπίθεση η επιλογή μας!

 

Το Εργατικό Κέντρο καλεί συλλόγους,  σωματεία και τους εργαζόμενους της περιοχής τη Δευτέρα 14 Μάη κα ώρα 18:30 ,στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου σε σύσκεψη με θέμα:

Την καλύτερη οργάνωση, της 24ωρης απεργία, που έχει προκηρυχτεί για  την Τετάρτη 30 του  Μάη.

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.