Ιουνίου 17, 2019

Ηλίας Καματερός στη βουλή: «Μεταφορικό ισοδύναμο για όλους και όλα και πάγια χρηματοδότηση»

 Στην Υποεπιτροπή Νησιωτικής Πολιτικής της βουλής συζητήθηκε στις 10-05-2018 η εφαρμογή του "Μεταφορικού Ισοδύναμου" πιλοτικά αρχικά από Ιούλιο (2018), σε 40 νησιά και για όλα τα νησιά στην συνέχεια από 01-01-2019.

Στην τοποθέτηση του ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός επεσήμανε τρεις βασικές παραμέτρους για την επιτυχία του Μεταφορικού Ισοδύναμου:

  1.     Είναι ένα πρώτο βήμα που πρέπει όμως να οδηγεί σε μια καθολική εφαρμογή και Θα ισχύει για όλους τους επιβάτες και τα εμπορεύματα.
  2.     Πρέπει να εξευρεθεί πάγια χρηματοδότηση ώστε να μην εξαρτάται κάθε φορά από την δυνατότητα που θα προκύπτει με βάση τα δημοσιονομικά της χώρας.
  3.     Αφορά μόνο την κάλυψη της διαφοράς κόστους μετακίνησης ανθρώπων και εμπορευμάτων από και προς τα νησιά, άρα πρέπει να συνδυαστεί με την εφαρμογή μέτρων συνολικής νησιωτικής πολιτικής, ιδιαίτερα με την βελτίωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών τόσο σε επίπεδο πυκνότητας όσο και ποιότητας καθώς και τις συνδυασμένες μεταφορές.

Απαιτείται γι’ αυτά ένα συνολικό σχέδιο το οποίο θα εξυπηρετούν κάθε φορά τα βήματα προς την ολοκληρωμένη νησιωτική πολιτική.

Ο Δωδεκανήσιος βουλευτής ζήτησε επίσης την διάκριση των ορεινών από τις νησιωτικές περιοχές, αναγνωρίζοντας τις ιδιαιτερότητες τους. Τις ομοιότητες αλλά και τις διαφορές, που απαιτούν διαφορετικές εξειδικευμένες πολιτικές.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.