Ιουλίου 21, 2019

Δ.Γερασκλής: Ολοκληρώθηκαν οι προσυμβατικοί έλεγχοι για το έργο του τοιχίου της Β.Γεωργίου και για το ρυμοτομικό Μαστιχαρίου. Έργα μεγάλης σημασίας για την τοπική κοινωνία./video

Ολοκληρώθηκαν οι προσυμβατικοί έλεγχοι για  την επισκευή του  τοιχίου της Β.Γεωργίου και του ρυμοτομικού Μαστιχαρίου. 

Η σύμβαση για το  έργο του τοιχίου της Β.Γεωργίου, θα υπογραφεί μέσα στην εβδομάδα. Μόλις τελειώσει το τοιχίο ξεκινά η ανάπλαση της παραλίας της συγκεκριμένης περιοχής. Σήμερα ψηφίζεται στο δημοτικό συμβούλιο  η μελέτη για ανάπλαση της παραλίας-μέσω ΕΣΠΑ- με ήπιες μεθόδους προϋπολογισμού 1 εκατ. ευρώ.  Το έργο αυτό θα  ενταχθεί μέσα στον Μάιο  και η δημοπράτηση μέχρι τέλος Ιουλίου για τον ανάδοχο του έργου. Υπολογίζεται πως το έργο θα ξεκινήσει τέλος 2018 το αργότερο αρχές 2019 .

Ολοκληρώθηκε επίσης και ο προσυμβατικός έλεγχος της β΄φάσης του ρυμοτομικού Μαστιχαρίου προϋπολογισμού 600 χιλ. ευρώ Την επόμενη εβδομάδα υπογράφεται η σύμβαση.

Επίσης ο κ.Γερασκλής, δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τους ρυθμούς αποκατάστασης των 3 σχολικών κτιρίων  αφού  οι εργασίες αποκατάστασης βρίσκονται σε πολύ καλό σημείο ενώ δηλώνει αισιόδοξος πως τα 2 από τα 3 σχολεία θα είναι έτοιμα  να παραδοθούν στην κοινωνία μας. 

Και τα δυο αυτά έργα αποτελούν πολύ σημαντικά έργα  για την τοπική κοινωνία .

Υπάρχουν πολλά υποστηρικτικά έργα σε όλο το νησί και ο προγραμματισμός είναι πολύ δύσκολος  και πρέπει να υπάρχει κατανόηση από τους πολίτες και να είναι συγκαταβατικοί . Η Κως έχει μείνει πίσω σε έργα υποδομής και πρέπει ο δήμος να "τρέξει" για να βελτιωθεί η εικόνα και οι υποδομές του νησιού

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.