Φεβρουαρίου 21, 2019

Όραμα: Καρδάμαινα…ένα ακατέργαστο, αναξιοποίητο και εγκαταλελειμμένο διαμάντι

Καρδάμαινα…ένα ακατέργαστο, αναξιοποίητο και εγκαταλελειμμένο διαμάντι

Δεν χρειάζεται να είναι κανείς έμπειρος πολιτικός ή εμπνευσμένος επιχειρηματίας για να καταλάβει ότι η Καρδάμαινα όπως και οι άλλες κοινότητες του νησιού μας αν αξιοποιηθούν σωστά μπορούν να αποδώσουν στην τοπική οικονομία μεγέθη αντίστοιχα με αυτά της πόλης της Κω.

Επίσης δεδομένη είναι και η μη ισόρροπη ανάπτυξη του νησιού μας τα τελευταία 45 χρόνια με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί και να χάνονται τεράστιες ευκαιρίες.

Με αυτές τις δύο παραδοχές επιλέξαμε χθες 25 Απριλίου 2018 να επισκεφθούμε την Κοινότητα της «Τουριστικής» Καρδάμαινας.

Δυστυχώς η εικόνα της κοινότητας δικαιολογεί απόλυτα την οργή και τα παράπονα  των συνδημοτών μας. 

Δεκάδες είναι τα τηλέφωνα που έχουμε δεχθεί όπως και οι φωτογραφίες που μας έχουν στείλει οι συνδημότες μας που ζουν όλο αυτό το σκηνικό.

Σημεία που θυμίζουν εγκαταλελειμμένο εργοτάξιο. Οι περισσότερες επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές ενώ δεκάδες είναι τα ανοίκιαστα καταστήματα. Δείγμα της ψυχολογίας και της οικονομικής κατάπτωσης που επικρατεί.

Κάποιοι επιχειρηματίες το παλεύουν μόνοι τους ξοδεύοντας χρήμα, χρόνο και εργασία. Λίγο πιο πέρα σωροί από μπάζα...

Κάνουν λόγω για αδράνεια ,εγκατάλειψη, απουσία της δημοτικής αρχής. 

Κάποιοι είπαν πως και εμείς αργήσαμε... πως θέλουν στήριξη γιατί φοβούνται… να μιλήσουν!

Ρωτάνε επίμονα... Που είναι η Ryanair και όλες αυτές οι υποσχέσεις;

Γιατί έφεραν στο λιμάνι μας τα κατασχεμένα πλοία και τα παράτησαν μπροστά από τις επιχειρήσεις μας; Που είναι η συγκοινωνία; Γιατί δεν πεζοδρομούν τα στενά εσωτερικά δρομάκια αλλά επιμένουν να τα χρησιμοποιούν ως δρόμους; Πότε θα φύγουν τα αυτοκίνητα από την παραλία; Πως και γιατί να βγουν από τα μεγάλα allinclusive οι τουρίστες;

Ποιος σχεδίασε αυτό το έκτρωμα στην πλατεία; Άλλοι το είπαν ποτίστρες, άλλοι μαζαούρες, άλλοι γούρνες... Κάποιοι μάλιστα αξίωσαν άμεση απάντηση και από την επικεφαλής μας… «Θα το ξηλώσετε κυρία Ρούφα όταν με το καλό εκλεγείτε Δήμαρχος;»

Εισπράξαμε καθολική αντίδραση για το «έργο» της πλατείας και για το έλλειμμα διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία που νιώθει εξαπατημένη.

Διαπιστώσαμε την ανάγκη της τοπικής κοινωνίας να εκφραστεί αλλά και να προφυλαχτεί από την απούσα αλλά και εκδικητική δημοτική αρχή Κυρίτση.

Επωμιστήκαμε τη δική μας ευθύνη.

Στην Καρδάμαινα είναι πολλά εκείνα που πρέπει να γίνουν... αλλά περισσότερα είναι εκείνα που πρέπει να αλλάξουν… ήταν η ξεκάθαρη δήλωση της Ιωάννας. 

Για να αλλάξουν στρεβλές αντιλήψεις και πρακτικές χρειάζεται γενναία αναθεώρηση και συναίνεση της ίδιας της κοινωνίας που οφείλει να δει ποιο είναι το πραγματικό συμφέρον και το μέλλον της Καρδάμαινας…

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη… από την επόμενη της ανάληψης των καθηκόντων μας ως Δημοτική Αρχή κάθε κοινότητα θα κληθεί να σχεδιάσει με λεπτομέρεια και ξεκάθαρο χρονοδιάγραμμα το μέλλον της. Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο θα είναι κτήμα του κάθε δημότη και θα ξεπερνάει δημοτικές αρχές, κυβερνήσεις πρόσωπα και συμφέροντα.

Βασικό εργαλείο για την επίτευξη των στόχων μας, η δέσμευσή μας για το Ενιαίο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του νησιού που θα εξασφαλίζει ισόνομη και ισόρροπη ανάπτυξη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΡΑΜΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΗΣΟΥ ΚΩ

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.