Μαρτίου 23, 2019

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Τεράστια ερωτηματικά από την άρνηση της κυβέρνησης να δώσει στοιχεία για την απόδοση του μέτρου κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά»

Μαρτίου 10, 2018 0

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Τεράστια ερωτηματικά από την άρνηση της κυβέρνησης να δώσει στοιχεία για την απόδοση του μέτρου κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά»

Κανένα στοιχείο δεν δίνει η απάντηση του Υπουργείου Οικονομικών και της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων προς τον Τομεάρχη Τουρισμού και Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, σχετικά με την απόδοση του μέτρου της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου.

Ο κ. Κόνσολας είχε καταθέσει σχετική Ερώτηση στη Βουλή, ζητώντας από το Υπουργείο Οικονομικών ακριβή στοιχεία για τις επιπτώσεις και την απόδοση του μέτρου της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, ως προς:

α) το δημοσιονομικό αποτέλεσμα, δηλαδή, πόσο αυξήθηκαν τα δημόσια έσοδα από το ΦΠΑ στα νησιά που καταργήθηκαν οι μειωμένοι συντελεστές.

β) τα έσοδα από το φόρο εισοδήματος στα νησιά που καταργήθηκαν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Στην απάντηση που έλαβε, δεν δόθηκαν αυτά τα στοιχεία, γεγονός που προκαλεί τεράστια ερωτηματικά.

Σε δήλωσή του, ο κ. Μάνος Κόνσολας τονίζει:

«Έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα, τα οποία το Υπουργείο Οικονομικών αρνείται ή δεν θέλει να απαντήσει.

Είναι ξεκάθαρα ερωτήματα για να μάθουν όλοι οι Έλληνες πολίτες και ιδιαίτερα οι πολίτες των νησιών, ποιες ήταν οι επιπτώσεις στα δημόσια έσοδα από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά που έχουν ήδη καταργηθεί εδώ και καιρό.

Όταν λέμε δημόσια έσοδα, δεν εννοούμε μόνο τα έσοδα από το ΦΠΑ αλλά και από το φόρο εισοδήματος στις συγκεκριμένες περιοχές.

Προφανώς, τα στοιχεία αυτά, για να αποφεύγει η κυβέρνηση να τα δώσει στη δημοσιότητα, αποκαλύπτουν τις αρνητικές επιπτώσεις εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου, τόσο στα δημόσια έσοδα όσο και στις τοπικές οικονομίες».

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.