Ιανουαρίου 19, 2019

“Πιάνει δουλειά η επιτροπή για την επανακοστολόγηση τελών και υπηρεσιών του Δήμου- Στόχος η κοινωνική δικαιοσύνη και ο ορθολογισμός.”

Φεβρουαρίου 11, 2018 0

ΘΕΜΑ : “Πιάνει δουλειά η επιτροπή για την επανακοστολόγηση τελών και υπηρεσιών του Δήμου- Στόχος η κοινωνική δικαιοσύνη και ο ορθολογισμός.”

Τη σύσταση επιτροπής, που θα καταθέσει πρόταση για τον επαναϋπολογισμό των δημοτικών τελών, ανακοίνωσε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Κω κ.Γιώργος Κυρίτσης.

Η πρόταση του Δημάρχου ψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο.

Όπως επισήμανε ο Δήμαρχος κ.Κυρίτσης “Ο Δήμος Κω σήμερα είναι ένας πλεονασματικός δήμος, κυρίως είναι ένας οικονομικά ισχυρός και αυτοδύναμος δήμος, κάτι που είναι πολύ σπάνιο στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης. Με τη βελτίωση όλων των οικονομικών δεικτών, μας δίνεται η δυνατότητα να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της προγραμματικής μας δέσμευσης για την αναδιάρθρωση του μοντέλου υπολογισμού των τελών αλλά και της σχέσης τους με τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Είναι δεδομένο ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία, θα υπάρξει μείωση τελών εκεί που πρέπει, θα επανακοστολογηθούν υπηρεσίες που προσφέρει ο Δήμος, θα αποκτήσουμε ένα δικαιότερο πλαίσιο σε ότι αφορά στα δημοτικά τέλη, τις χρεώσεις και τις υπηρεσίες.”

Στην Επιτροπή θα συμμετέχουν η Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ.Παπαχρήστου, ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Μυλωνάς, εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων, όπως και των ανεξαρτήτων δημοτικών συμβούλων (από τον δήμαρχο προτάθηκε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος κ.Καλούδης), η Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ.Σβύνου, ο κ. Αντ. Καρυδάκης ως εκπρόσωπος του ΣΕΠΕ, ο κ. Αντώνης Χατζημιχαήλ ως εκπρόσωπος της Ενωσης Επαγγελματιών και Παραγωγών αλλά και εκπρόσωποι που θα οριστούν από το Οικονομικό Επιμελητήριο, το ΕΒΕΔ, τον Εμπορικό Σύλλογο, το ΤΕΕ, το Δικηγορικό και τον Ιατρικό Σύλλογο. Στην Επιτροπή συμμετέχουν και τα στελέχη της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Ι.Πέτσαλη και Ν.Φερρού.

Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής θα προσδιοριστεί για την ερχόμενη εβδομάδα.

Η επιτροπή θα πρέπει να έχει παρουσιάσει την αναλυτική της πρόταση την 1η Ιουνίου, θα ακολουθήσει διαβούλευση και η τελική πρόταση θα έρθει προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο το φθινόπωρο.

Η πρόθεση της δημοτικής αρχής, όπως τόνισε ο Δήμαρχος, είναι να επιδιωχθεί η μέγιστη δυνατή συμφωνία και συναίνεση.

 

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.