Δεκεμβρίου 17, 2018

Δημος Κω: “Η ΔΕΥΑΚ επισκευάζει τα αρδευτικά δίκτυα και τις παραδοσιακές κρήνες στα χωριά της Κω. Η αρχή έγινε από το Πυλί και συνεχίζουμε στο Ασφενδιού”

Δεκεμβρίου 20, 2017 0

ΘΕΜΑ : “Η ΔΕΥΑΚ επισκευάζει τα αρδευτικά δίκτυα και τις παραδοσιακές κρήνες στα χωριά της Κω. Η αρχή έγινε από το Πυλί και συνεχίζουμε στο Ασφενδιού”

Με μεγάλα έργα αλλά και μικρές, ουσιαστικές παρεμβάσεις η ΔΕΥΑΚ αποδεικνύει ότι επιτελεί ουσιαστικό κοινωνικό έργο και προσφέρει υπηρεσίες στους πολίτες του νησιού.

Όπως όλοι γνωρίζουν οι παραδοσιακές κρήνες που υπάρχουν στις κοινότητες και στην πόλη της Κω αποτελούν σημαντικό στοιχείο της παράδοσης και του πολιτισμού μας, όπως άλλωστε και τα παλαιά αρδευτικά δίκτυα.

Εδώ και καιρό βρίσκεται σε εξέλιξη από την ΔΕΥΑΚ, ένα εκτεταμένο πρόγραμμα συντήρησης και εξωραϊσμού των παραδοσιακών κρηνών και των αρδευτικών καναλιών σε όλο το νησί.

Η αρχή έγινε από την περιοχή της Λίμνης Πυλίου όπου επισκευάστηκαν τα αρδευτικά κανάλια και έγιναν εργασίες καθαρισμού.

Επίσης μέχρι τώρα έχουν επισκευαστεί και εξωραϊστεί 2 κρήνες στον οικισμό Πυλίου, μία στο κοιμητήριο Αγίου Νικολάου Πυλίου και μία στη γειτονιά ΤαπάχαναΠυλίου, όπου έγινε και μεταφορά νερού με νέο αγωγό από την πηγή του Πυλίου.

Το επόμενο βήμα είναι να γίνουν αντίστοιχες παρεμβάσεις σε δύο κρήνες στο ορεινό Ασφενδιού.

Όλοι μαζί, κάνουμε πιο όμορφη την Κω.

 

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.