Οκτωβρίου 20, 2018

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ : “Δυναμική αντίδραση της Κω για τους συντελεστές ΦΠΑ και το νέο φόρο διανυκτέρευσης. Μονοθεματική συνεδρίαση του Δημ.Συμβουλίου και πρόταση για κινητοποιήσεις.”

Νοεμβρίου 29, 2017 0

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Αντώνης Κρητικός, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

“Από την πρώτη στιγμή, ο Δήμαρχος Κω με παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες του σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο έθεσε το ζήτημα της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, στα οποία κάποιοι φόρτωσαν το βάρος του μεταναστευτικού προβλήματος.

Ιδιαίτερα στο νησί μας, που δεν υπέφερε μόνο από αυτή την καταστροφική επιλογή αλλά και από τον ισχυρό σεισμό της 21ης Ιουλίου που προκάλεσε μεγάλα προβλήματα στις υποδομές του νησιού, σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Ο Δήμαρχος Κω μαζί με την Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων, εκφράζοντας τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, έθεσαν και το θέμα της απαλλαγής της Κω από την επιβολή του νέου φόρου διανυκτέρευσης σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, προτείνοντας μάλιστα και ισοδύναμα μέτρα.

Σε συνεννόηση με το Δήμαρχο κ. Γιώργο Κυρίτση, θα προσδιοριστεί τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ., πριν την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για τον προϋπολογισμό και αμέσως μετά την ολοκλήρωση του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, που θα περιλαμβάνει το θέμα της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και της απαλλαγής της Κω από το φόρο διανυκτέρευσης.

Στο Συνέδριο της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Κω, σε συνεννόηση με τους άλλους δημάρχους θα θέσουν το ζήτημα της διατήρησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, προκειμένου να υπάρξει απόφαση της ΚΕΔΕ.

Είναι σαφές ότι όπως οι πρωτοβουλίες του Δημάρχου συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση, έτσι και το Δημοτικό Συμβούλιο δεν πρόκειται να αρκεστεί σε μία και μοναδική συνεδρίαση για “την τιμή των όπλων”, χωρίς ουσία και περιεχόμενο.

Αντίθετα, καλούμε όλους τους φορείς και τους πολίτες να συμμετέχουν.

Παράλληλα θα τεθεί προς συζήτηση και ψήφιση πρόταση για την προκήρυξη απεργίας σε όλη την Κω με κλείσιμο του Δήμου και των καταστημάτων την ημέρα έναρξης της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στην Ολομέλεια της Βουλής, που έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου.”

 

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.