Δεκεμβρίου 12, 2018

ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

Νοεμβρίου 11, 2017 0

Ως κεντρικοί ομιλητές στην ημερίδα για την ελληνική αλιεία που διοργάνωσε χθες (09/11) το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου και ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός.

Ο βουλευτής στην ομιλία του αναφέρθηκε στον σκοπό του θαλάσσιου χωροταξικού σχεδιασμού, δηλαδή στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης των θαλάσσιων περιοχών αλλά και στην αειφόρο χρήση των θαλάσσιων πόρων, στοιχεία που μπορούν να αποτελέσουν υπό τις παρούσες συνθήκες οικονομικής κρίσης, καταλύτη για την περιφερειακή και εθνική οικονομία.

Επίσης ο Ηλίας Καματερός τόνισε στην ομιλία του την ανάγκη διασύνδεσης του Γενικού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού με τον Θαλάσσιο Χωροταξικό Σχεδιασμό, αφού οι επίγειες δραστηριότητες έχουν άμεσες επιπτώσεις στις θαλάσσιες περιοχές και μπορούν να συνυπάρξουν πολλές δραστηριότητες των παράκτιων περιοχών με το θαλάσσιο χώρο (εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, δραστηριότητες θαλάσσιων μεταφορών και αλιείας, τουρισμός κ.ά.).

Τέλος, ο Δωδεκανήσιος βουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη να επισπευστεί η ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου για τον  θαλάσσιο χωροταξικό σχεδιασμό, και έως ότου γίνει αυτό να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για το μεταβατικό στάδιο, ώστε να μην παρατηρούνται συγκρούσεις δραστηριοτήτων όπως για παράδειγμα στην Κάλυμνο με τις ιχθυοκαλλιέργειες και τα θαλάσσια πάρκα κ.α.

Γραφείο Τύπου

 

 

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.