Ιουνίου 18, 2018

Πρόεδρος πανελ/νιου ιατρικού συλλόγου Μ. Βλασταράκος: η τελετή ορκωμοσίας των πρωτευσάντων φοιτητών της ιατρικής στον όρκο του Ιπποκράτη αναδεικνύει τον θεσμό της αριστείας./δηλώσεις-video

Σεπτεμβρίου 13, 2017 0

Η ορκωμοσία των νέων ιατρών από τις 7 πανεπιστημιακές σχολές της χώρας  στο Ασκληπιείο της Κω το Σάββατο, πραγματοποιείτε για Τρίτη συνεχή χρονιά αναδεικνύοντας με τον καλύτερο τρόπο τον θεσμό της Αριστείας.

Ο πρόεδρος του πανελληνίου ιατρικού συλλόγου Μιχάλης Βλασταράκος σε τηλεφωνική του συνέντευξη στον ΔΗΡΑΣ, αναδεικνύει την σπουδαιότητα που έχει κατακτήσει ο θεσμός στις διοικήσεις των ιατρικών σχολών και την αξία του όρκου στον Ιπποκράτη  για τους φοιτητές, καλώντας όλους τους Κώους γιατρούς να παρακολουθήσουν την τελετή.

Ο κ. Βλασταράκος αναφέρετε επίσης και στα θέματα που θα συζητηθούν στην σύσκεψη των προέδρων των ιατρικών συλλόγων , με κυρίαρχο αυτό της υπολειτουργίας των δομών υγείας της νησιωτικής Ελλάδας , σχολιάζοντας και το ζήτημα των προσλήψεων σε οργανικές θέσεις ιατρών ,οι οποίοι μετατίθενται άμεσα και δεν υπηρετούν τελικά στις μονάδες υγείας όπου προσελήφθησαν, κάνοντας λόγο για κίνητρα που πρέπει να θεσπίσει η πολιτεία και οι τοπικές κοινωνίες, καθώς και για πάταξη του φαινομένου της πελατειακής διαχείρισης στις προσλήψεις στην υγεία.

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.