Ιουλίου 16, 2018

ΝΟΔΕ Δωδ/σου: Απροετοίμαστη και με άδεια χέρια η κυρία Κονιόρδου

Αυγούστου 10, 2017 0

Από την «πολυδιαφημισμένη» επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού στα Δωδεκάνησα, δεν προέκυψε κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, αφού η κυρία Λυδία Κονιόρδου ήρθε με άδεια χέρια και απροετοίμαστη όπως αποδείχθηκε, για να κάνει ένα ταξίδι-αστραπή σε μια περιοχή που είναι συνυφασμένη με τον πολιτισμό και την ιστορία.

Αντί να έρθει με έτοιμες προτάσεις για την αποκατάσταση των μνημείων στην Κω, για τη συνέχιση των εργασιών στο Εθνικό Θέατρο της Ρόδου, για την απεμπλοκή της τεράστιας επένδυσης στο Γκολφ Αφάντου, η κυρία Κονιόρδου ήρθε στα Δωδεκάνησα για να κάνει συσκέψεις και να μας ανακοινώσει απλώς τη συγκρότηση ομάδας εργασίας για την ανάδειξη και προστασία της Μεσαιωνικής πόλης, χωρίς καν να θέσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την σύναψη της προγραμματικής σύμβασης!

Δεν χρειαζόταν να μπει σε τόσο κόπο για να κάνει αυτή την εξαγγελία η κυρία υπουργός, μπορούσε να την κάνει και από το γραφείο της. Είναι να απορεί κανείς, σε τι τελικά εξυπηρέτησε η επίσκεψη της υπουργού Πολιτισμού στη Ρόδο και στην Κω, αφού δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά με τα ανοικτά θέματα της αρμοδιότητάς της.

Οι πολίτες της Κω περίμεναν συγκεκριμένες ανακοινώσεις για την αποκατάσταση των μνημείων που επλήγησαν από τον σεισμό. Οι πολίτες της Ρόδου ήθελαν να ακούσουν για την συνέχιση των εργασιών στο «λαβωμένο» Εθνικό Θέατρο από το οποίο η κ. υπουργός πέρασε βιαστικά και έριξε μια πρόχειρη ματιά για να μας πει αυτό που ξέρουμε, ότι δηλαδή πρέπει να προχωρήσει το έργο, χωρίς να αναλάβει απολύτως καμία δέσμευση!

Για την τεράστια επένδυση στο Γκολφ Αφάντου που «πάγωσε» έπειτα από τους λανθασμένους χειρισμούς του προκατόχου της, η κυρία Κονιόρδου δεν είπε κουβέντα γιατί «ο σκοπός της επίσκεψής της ήταν άλλος και δεν είχε προετοιμαστεί για να ασχοληθεί με άλλα θέματα», γκάφα που προσπάθησε ανεπιτυχώς να καλύψει ο βουλευτής Δημήτρης Γάκης! Εν ολίγοις η υπουργός δεν έχει ιδέα για την πορεία της επένδυσης που αφορά ένα τόσο ζωτικής σημασίας έργο, η ολοκλήρωση του οποίου θα συμβάλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη όλου του νησιού.

Αυτό που ήρθε τελικά να μας πει η υπουργός είναι ότι ΘΑ συσταθεί ομάδα εργασίας που ΘΑ απαρτίζεται από στελέχη του υπουργείου Πολιτισμού και της τοπικής αυτοδιοίκησης και ΘΑ καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάδειξη της Μεσαιωνικής Πόλης. Πολύ κακό για το τίποτα.

«Η επίσκεψη αυτή, που συνιστά προσβολή για όλους εμάς τους Δωδεκανήσιους, αναδεικνύει την προχειρότητα με την οποία ασκεί πολιτική η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την ρηχότητα με την οποία αντιμετωπίζει τα θέματα που δεν προσφέρονται για τη δημιουργία εντυπώσεων. Τέτοιου είδους επισκέψεις είναι άσκοπες και περιττές. Η υπουργός μπορεί να ολοκλήρωσε την επίσκεψή της στα Δωδεκάνησα αλλά είναι υποχρεωμένη να δώσει απαντήσεις για τα σημαντικά θέματα της αρμοδιότητάς της. Τις περιμένουμε και μας τις οφείλει».

Παύλος Εμμ. Μπακίρης

Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.