Ιουλίου 17, 2018

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

Αυγούστου 07, 2017 0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ξεκίνησε η καταβολή της πρώτης δόσης των εγκεκριμένων αιτήσεων στήριξης οι οποίο εντάχθηκαν  στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020.

 

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Δωδεκανήσου ανακοινώνεται ότι  ξεκίνησε η καταβολή των ενισχύσεων στους 139 νέους  γεωργούς της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνολικού ύψους 2.025.100 ευρώ, οι οποίοι εντάχθηκαν στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014 – 2020.

Η πληρωμή αφορά την καταβολή της πρώτης δόσης, ήτοι το 70% του ποσού στήριξης,  με το συνολικό ποσό να ανέρχεται σε 2.893.000 ευρώ.

    Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που οι εκταμιεύσεις ξεκινούν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, από την απόφαση ένταξης των νέων γεωργών στο Πρόγραμμα, γεγονός που οφείλεται στις συνεχείς προσπάθειες και στην σχεδόν καθημερινή επικοινωνία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, των στελεχών της  Διεύθυνσης Αγροτικής  Οικονομίας Δωδεκανήσου, καθώς  και των πολιτικών προϊσταμένων της,  Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου και  Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα & Γαστρονομίας κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη. 

                                                                                                                     

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.