Απριλίου 23, 2018

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ:ΘΕΤΙΚΗ Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΚΩ ΚΑΙ ΜΠΟΝΤΡΟΥΜ.ΣΥΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟΔΙΔΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.-δηλώσεις

Στην Αλικαρνασσό της Τουρκίας ολοκληρώνετε σήμερα το συμπόσιο της Σύμης και οι σύνεδροι αναχώρησαν  από το λιμάνι της Κω αργά το μεσημέρι.

Ο πρόεδρος Γ. Παπανδρέου λίγο πριν επιβιβαστεί σε δηλώσεις του στον ΔΗΡΑΣ, αναφέρθηκε στα θέματα που απασχόλησαν τους συνέδρους, όπως την προοπτική της ενωμένης Ευρώπης μετά και τις εξελίξεις του BREXIT,τους προβληματισμούς για τις κλιματικές αλλαγές στην Αφρική , καθώς και το ζήτημα του πολέμου στην Συρία, χαρακτηρίζοντας τους πρόσφυγες ως  τον δυναμικό καταλύτη των αλλαγών, ώστε στο μέλλον να εξελιχθεί με την συμβολή τους σε μια δημοκρατική, βιώσιμη και πολυπολιτισμική χώρα.

Σχολιάζοντας ως θετική την πρωτοβουλία των δημάρχων της Κω και του Μπόντρουμ να συνεργαστούν για να προστατέψουν την τουριστική τους οικονομία, δήλωσε ότι τα προβλήματα επιλύονται με τον καλύτερο τρόπο όταν βασίζονται στους πολίτες και τους ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης .

Για το θέμα των ελέγχων της ΣΕΝΓΚΕΝ και της VISA ο Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι από την εποχή που ήταν υπουργός εξωτερικών, είχε προτείνει στην Ευρωπαϊκή ένωση την κατάργησή της για τις ολιγοήμερες διακοπές των Τούρκων τουριστών, ενώ ξεκαθάρισε ότι υποστηρίζει στο θέμα της αναθεώρησης, την φιλελευθεροποίηση της διαδικασίας έκδοσης ώστε να αναπτυχθεί η συνεργασία στον τομέα του τουρισμού.

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.