Οκτωβρίου 18, 2017
maria politou

maria politou

                                        

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Χωρίς βενζίνη και ακινητοποιημένα τα περιπολικά της ΕΛ.ΑΣ στη Ρόδο...Έτσι βγάζει πλεόνασμα η κυβέρνηση»

Το πρόβλημα της ακινητοποίησης της μεγάλης πλειοψηφίας των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ στη Ρόδο, λόγω της έλλειψης καυσίμων και των ανεξόφλητων οφειλών που υπάρχουν προς τον προμηθευτή, αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Τομεάρχης Τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής επισημαίνει ότι όταν τα περιπολικά και τα οχήματα της Α΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου δεν μπορούν να κινηθούν λόγω έλλειψης καυσίμων, τότε προκύπτει μέγα θέμα για τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία του Κράτους.

Ο κ. Κόνσολας επισημαίνει ότι το Υπουργείο είχε ειδοποιηθεί εγκαίρως για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί, το οποίο συνιστά όνειδος, προκαλεί δυσμενή και αρνητικά σχόλια  για τη χώρα και κλονίζει το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη.

Θέτει ζήτημα ευθυνών για το γεγονός ότι δεν υπήρξε έγκαιρη εξόφληση των οφειλών προς τον πρατηριούχο, ώστε να μην ακινητοποιηθεί η πλειοψηφία των οχημάτων της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου και ζητά να υπάρξει άμεση εξόφληση των οφειλομένων.

Παράλληλα, αναδεικνύει το πρόβλημα της παλαιότητας του στόλου οχημάτων της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, τα οποία όταν δεν είναι ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης βενζίνης, ακινητοποιούνται λόγω των συχνών βλαβών που παρουσιάζουν.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κόνσολας  επισημαίνει:

«Πρόκειται για μία πρωτοφανή και απαράδεκτη κατάσταση.

Τα πρωτογενή πλεονάσματα που παρουσιάζει η κυβέρνηση, συνδέονται με τη στάση πληρωμών που έχει κάνει όπως στη προκειμένη περίπτωση. Μόνο που αυτή η στάση πληρωμών οδηγεί στην ακινητοποίηση των περιπολικών της ΕΛ.ΑΣ στη Ρόδο λόγω έλλειψης καυσίμων και σε έλλειμμα ασφαλείας».

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

 

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Ακινητοποίηση της μεγάλης πλειοψηφίας των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ στη Ρόδο λόγω έλλειψης καυσίμων»

Κύριε Υπουργέ,

Το ζήτημα της ασφάλειας του πολίτη σε ένα νησί, όπως η Ρόδος, που αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό με χιλιάδες επισκέπτες ακόμα και σήμερα, είναι μείζονος σημασίας.

Όταν, όμως, τα περιπολικά και τα οχήματα της Α΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου δεν μπορούν να κινηθούν λόγω έλλειψης καυσίμων, τότε προκύπτει μέγα θέμα για τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία του Κράτους.

Το πρόβλημα έχει ανακύψει λόγω των οφειλών που υπάρχουν προς το πρατήριο που έχει αναλάβει την προμήθεια καυσίμων στην Ελληνική Αστυνομία στη Ρόδο.

Αυτή τη στιγμή, κυκλοφορούν μόνο τα πετρελαιοκίνητα οχήματα της ΕΛ.ΑΣ που εφοδιάζονται από το στρατό.

Το ζήτημα είναι ότι υπήρξε έγκαιρη ενημέρωση προς το Υπουργείο τόσο από την Α’ Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου όσο και από τον Πρόεδρο των Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου, που ενημέρωσε εγγράφως την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

Είναι σαφές ότι ο παροπλισμός των οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ, λόγω έλλειψης καυσίμων, δημιουργεί έλλειμμα ασφάλειας και περιορίζει τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Αστυνομίας.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα νησί 120.000 μόνιμων κατοίκων στο οποίο υπάρχει και διπλάσιος αριθμός τουριστών.

Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί συνιστά όνειδος, προκαλεί δυσμενή και αρνητικά σχόλια  για τη χώρα και κλονίζει το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη.

Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να αναδειχθεί και το πρόβλημα της παλαιότητας του στόλου οχημάτων της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου. Έτσι όταν τα οχήματα δεν είναι ακινητοποιημένα λόγω έλλειψης βενζίνης, ακινητοποιούνται λόγω των συχνών βλαβών που παρουσιάζουν.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν γνωρίζει το πρόβλημα και ποιος ευθύνεται για το γεγονός ότι δεν υπήρξε έγκαιρη εξόφληση των οφειλών προς τον πρατηριούχο, ώστε να μην ακινητοποιηθεί η πλειοψηφία των οχημάτων της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου.

2. Πότε προβλέπεται να γίνει η εξόφληση των οφειλομένων.

3. Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την ανανέωση του στόλου οχημάτων της Α΄ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου.

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

 

Συνεδρίαση της Π.Ε.Δ. Ν. Αιγαίου 23/10/2017

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Σας προσκαλώ σε συνεδρίαση του Διοικητικού μας Συμβουλίου, σύμφωνα με το άρθρο 16 του Π.Δ. 75/2011 (ΦΕΚ Α΄ 182/22-8-2011), η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2017, στις 6 το απόγευμα, στη Συνεδριακή Αίθουσα του Επιμελητηρίου Κυκλάδων στη Σύρο (αίθουσα «Βαλμά», Αγίου Νικολάου 6, Ερμούπολη).

 Συνημμένα στην παρούσα πρόσκληση ακολουθεί πίνακας με τα Θέματα Ημερήσιας Διάταξης. Προσδοκώντας στη συμμετοχή σας στη συνεδρίασή μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

                                                                                                                   Με εκτίμηση

                                                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. της Π.Ε.Δ.

 

                                                                                                        Φώτης ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

                                                                                                              Δήμαρχος Ρόδου

                                                                                                                          

                                                                                                                          

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ:

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Π.Ε.Δ. ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2014-2019

 1. ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ Φώτης Δήμαρχος Ρόδου ΠΡΟΕΔΡΟΣ
 2. ΜΑΡΑΓΚΟΣ Γεώργιος Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
 3. ΠΟΚΚΙΑΣ Γεώργιος Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
 4. ΓΑΛΟΥΖΗΣ Ιωάννης Δήμαρχος Καλύμνου
 5. ΖΩΡΖΟΣ Αναστάσιος – Νικόλαος Δήμαρχος Θήρας
 6. ΚΟΛΙΑΣ Μιχάλης Δήμαρχος Λέρου
 7. ΚΟΝΤΑΡΑΤΟΣ Πανορμίτης Δήμαρχος Αστυπάλαιας
 8. ΚΟΥΚΑΣ Κωνσταντίνος Δήμαρχος Μυκόνου
 9. ΚΥΡΙΤΣΗΣ Γεώργιος Δήμαρχος Κω
 10. ΛΑΜΠΡΟΣ Ηλίας Δήμαρχος Καρπάθου
 11. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ Εμμανουήλ Δήμαρχος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων
 12. ΜΠΑΜΠΟΥΝΗΣ Ανδρέας Δήμαρχος Σίφνου
 13. ΣΟΥΣΟΥΔΗΣ Θεοδόσιος Δήμαρχος Άνδρου
 14. ΑΡΜΑΟΣ Παντελεήμων Δημοτικός Σύμβουλος Τήνου
 15. ΓΙΑΝΝΙΚΟΥΡΗΣ Αντώνιος Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου
 16. ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗΣ Δημήτριος Δημοτικός Σύμβουλος Καλύμνου
 17. ΚΡΟΝΤΗΡΑΣ Παναγιώτης Δημοτικός Σύμβουλος Τήνου
 18. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Αθηνόδωρος Δημοτικός Σύμβουλος Ρόδου
 19. ΣΚΕΜΠΕΣ Ιωάννης Δημοτικός Σύμβουλος Πάτμου
 20. ΤΟΥΡΛΟΥ Ζαμπέτα Δημοτική Σύμβουλος Μήλου
 21. ΧΑΝΙΩΤΗΣ Μιχάλης Δημοτικός Σύμβουλος Καρπάθου

 

Συνεδρίαση της 23/10/2017

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ                       

ΘΕΜΑ 1ο: Επικύρωση πρακτικών Δ.Σ. της τακτικής συνεδρίασης της 03/04/2017και της έκτακτης συνεδρίασης της 24/07/2017.

ΘΕΜΑ 2ο: Ενημέρωση προέδρου.

ΘΕΜΑ 3ο: Προγραμματισμός δράσης και έγκριση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2018. 

ΘΕΜΑ 4ο: Συζήτηση και λήψη απόφασης για το νέο εκλογικό σύστημα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. (Εισηγητής κος Πόκκιας Γ. Γραμματέας Δ.Σ. ΠΕΔ και Αντιδήμαρχος Δ. Ρόδου).

ΘΕΜΑ 5ο: Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αιτημάτων κου Διακομιχάλη Δημήτρη Δημοτικού  Συμβούλου Καλύμνου, σχετικά με :

α) Ίδρυση Ογκολογικής Μονάδας στο Νοσοκομείο της Ρόδου και

Β) Μειωμένοι Συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά μας

ΘΕΜΑ 6ο: Συζήτηση και λήψη απόφασης επί αιτήματος κου Κόλια Μιχάλη Δημάρχου Λέρου, για τροποποίηση  διατάξεων του Ν. 4412/2016 «Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών (προσαρμογή στις Οδηγίες 2014/24/ΕΕ και 2014/25/ΕΕ», σχετικά με τη συγκρότηση Επιτροπών Διαγωνισμών Έργων Ο.Τ.Α.

ΘΕΜΑ 7ο: Συζήτηση και λήψη απόφασης επί του υπ΄ αριθμ. 2/66965/ΔΛΔ της 13/9/2017 εγγράφου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με θέμα: «Μεταφορά διαθεσίμων των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στις ομάδες Λογαριασμών Νο 250 – Κοινού Κεφαλαίου του Ν. 2469/997 και του Νο 260 – Ταμειακής Διαχείρισης στην Τράπεζα της Ελλάδας».

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας

Νοτίου Αιγαίου, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου και του Κ.Ε.Κ. Γ. Γεννηματάς Α.Ε., για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Δράσεις ενημέρωσης επιμόρφωσης και κατάρτισης» σε νησιά της Δωδεκανήσου.

ΘΕΜΑ 9ο : Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου και της ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ Α.Ε. Νοτίου Αιγαίου για το έργο «Επιστημονική και Τεχνική Υποστήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την υλοποίηση έργων στα πλαίσια του ΕΣΠΑ και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων εδαφικής συνεργασίας»

ΘΕΜΑ 10ο : Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της Περιφερειακής Ένωσής Δήμων Νοτίου Αιγαίου και του Περιφερειακού Φυτωρίου Ν. Αιγαίου Α.Ε., για «Έργα και ενέργειες προστασίας και βελτίωσης του φυσικού περιβάλλοντος και υποστήριξης του πρωτογενούς τομέα»

ΘΕΜΑ 11ο : Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου και του Κ.Ε.Κ. Γ. Γεννηματάς Α.Ε., για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Δράσεις κατάρτισης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στις Κυκλάδες»

ΘΕΜΑ 12ο : :  Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης για την λειτουργία του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης (Europe Direct) την τριετία 2018 – 2020. 

ΘΕΜΑ 13ο : Συζήτηση και λήψη απόφασης επί προτάσεων για αναδιοργάνωση ακτοπλοϊκού δικτύου (σχετ. έγγραφα δήμων Αγαθονησίου και Πάρου). 

ΘΕΜΑ 14ο  : Ενημέρωση, συζήτηση και λήψη απόφασης επί εγγράφων Δήμου Θήρας, σχετικά με : Α) Αίτημα τροποποίησης της ΚΥΑ ΔΔΠ0007378/0454ΒΕΞ2017 (ΦΕΚ 1636/Β/12-05-2017) περί καθορισμού, όρων, προϋποθέσεων, τεχνικών θεμάτων αναγκαίων λεπτομερειών και διαδικασίας για την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών.

Β) Αίτημα ανάκλησης μίσθωσης μεταξύ ΕΤΑΔ Α.Ε & Μ. Ανδρώνης και ΣΙΑ ΕΕ & διαμαρτυρία για την εκμίσθωση χώρων από την ΕΤΑΔ Α.Ε.

ΘΕΜΑ 15ο:  Ενημέρωση, συζήτηση και λήψη απόφασης επί εγγράφου Συλλόγου Ελευθέρων Επαγγελματιών Λογιστών Φοροτεχνικών Οικονομολόγων Ελεγκτών Μελετητών Συμβούλων επιχειρήσεων νήσων Σύρου & Τήνου Νομού Κυκλάδων, με θέμα: Διαμαρτυρία για την προθεσμία υποβολής αίτησης «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» για το σχολικό έτος 2017 – 2018.

ΘΕΜΑ 16ο     : Ενημέρωση, συζήτηση και λήψη απόφασης επί εγγράφου Δήμου Μυκόνου με θέμα : «Τραγική υποστελέχωση Δ.Ο.Υ. Μυκόνου».

ΘΕΜΑ 17ο: Ενημέρωση, συζήτηση και λήψη απόφασης επί εγγράφου Δήμου Σύρου Ερμούπολης, σχετικά με αίτημα Δήμου Μυκόνου περί παροχής διοικητικής πολεοδομικής υποστήριξης προς αυτόν.

ΘΕΜΑ 18ο: Ενημέρωση, συζήτηση και λήψη απόφασης επί εγγράφου Δήμου Μήλου με θέμα: «Αίτημα συμπαράστασης στην διεκδίκηση του Δήμου Μήλου για τον επαναπατρισμό του αγάλματος της Αφροδίτης της Μήλου.

ΘΕΜΑ 19ο: Ενημέρωση, συζήτηση και λήψη απόφασης επί εγγράφου Δήμου Πάρου σχετικά με επισημάνσεις και προτάσεις που προκύπτουν από την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

ΘΕΜΑ 20ο: Ενημέρωση, συζήτηση και λήψη απόφασης επί εγγράφου Δήμου Αστυπάλαιας με θέμα: «Λειτουργία των μουσείων και γενικότερα των αρχαιολογικών χώρων στα μικρά νησιά».

ΘΕΜΑ 21ο: Συζήτηση και λήψη απόφασης επί εισήγησης κου Σπιλάνη Γιάννη Αναπληρωτή Καθηγητή Εργαστηρίου Τοπικής και Νησιωτικής Ανάπτυξης Τμήματος Περιβάλλοντος – Πανεπιστημίου Αιγαίου, με θέμα: «Δημιουργία δικτύου Δήμων ΠΝΑ για την προώθηση της κρουαζιέρας».

ΘΕΜΑ 22ο: Έγκριση πρακτικού επιτροπής απόσυρσης και καταστροφής παγίων μηχανογραφικού εξοπλισμού Τ.Π. Δωδεκανήσου της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου.

ΘΕΜΑ 23ο: Έγκριση αποκατάστασης εξωτερικών όψεων γραφείων Τ.Π. Δωδεκανήσου και εσωτερικών χώρων Τ.Π. Κυκλάδων της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και Τροποποίηση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2017 και ειδικότερα του κ.α.: 10-6261 με τίτλο: «Συντήρηση και επισκευή κτιρίων ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου»

ΘΕΜΑ 24οΣυζήτηση και λήψη απόφασης επί αιτήματος της Ο.Ε., Ε. Χαραλάμπους – Ι. Ρουσσουνέλος, ‘’Ο λόγος των Κυκλάδων’’ για προμήθεια αριθμού αντιτύπων του 2ου τόμου του δίτομου έργου του τέως δημάρχου Σύρου Ερμούπολης Γιάννη Δεκαβάλλα , με τίτλο: «Αναμνήσεις ενός Δημάρχου’’.

ΘΕΜΑ 25οΈγκριση εξόφλησης δαπανών λειτουργίας υπηρεσιών ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου

ΘΕΜΑ 26οΕπικύρωση αποφάσεων προέδρου Π.Ε.Δ. με αριθμό 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 /2017. 

ΘΕΜΑ 27ο: Έγκριση μετακινήσεων Προέδρου ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου σε Ελλάδα και εξωτερικό για θέματα αρμοδιότητας του.

 ΘΕΜΑ 28ο: Αίτημα για οικονομική ενίσχυση των δράσεων του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου Δωρεάς Οργάνων Σώματος & Αιμοποιητικών Κυττάρων «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ»

ΘΕΜΑ 29ο: Επικαιροποίηση παλαιότερης απόφασης υπ΄αριθμ. 37/2016 του Δ.Σ. της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου με θέμα: « Αίτημα για χρηματοδότηση μέρους του κόστους έκδοσης βιβλίου, με τίτλο ¨ Οι κοινοτικοί θεσμοί στα Δωδεκάνησα κατά τα χρόνια της δουλείας 1522-1945¨ από το Δωδεκανήσιο συγγραφέα Δρ Μιλτιάδη Λογοθέτη »

ΘΕΜΑ 30οΈγκριση ολοκλήρωσης Προγραμματικής Σύμβασης με τίτλο: «Ενημέρωση και υποστήριξη των μικρών δήμων των Κυκλάδων και του Τοπικού Παραρτήματος Κυκλάδων της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου για τα κοινοτικά προγράμματα και τις κοινοτικές πρωτοβουλίες περιόδου 2014-2020»

ΘΕΜΑ 31οΟρισμός τόπου επόμενης συνεδρίασης Δ.Σ.

 

                                                                 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

 

Σημεία της παρέμβασης του Δημοτικού Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο της 16ης Οκτωβρίου 2017

 •          Στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, όλο το Σώμα αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι για το πρόβλημα της οδικής ασφάλειας, που έθεσε ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Τάκης Πότσος, υπάρχει αναγκαιότητα να αξιοποιηθεί μελέτη η οποία υπάρχει από το 2015 στο Υπουργείο Υποδομών και καταγράφει  τα επικίνδυνα σημεία των δρόμων και στη περιοχή μας, ώστε να γίνουν ανάλογες παρεμβάσεις.Άμεσα πρέπει να δρομολογηθούν ολοκληρωμένες μελέτες παρέμβασης στο οδικό δίκτυο όλου του νησιού και όχι μπαλώματα και μικροδιορθώσεις που ουσιαστικά δεν λύνουν το πρόβλημα.

Το γεγονός ότι στη Ρόδο θρηνούμε συνεχώς θύματα από τροχαία, δεν είναι τυχαίο και ανάμεσα στις αιτίες είναι η κακή κατάσταση των δρόμων, η ανυπαρξία έργων για τη συντήρησή τους, η κακή κατασκευή κ.α. Επίσης οι υπάρχουσες υποδομές στο οδικό δίκτυο, όχι μόνο τους επισκέπτες του νησιού που ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια το χρόνο δεν είναι δυνατόν να εξυπηρετήσουν, αλλά ούτε και τον ντόπιο πληθυσμό.

 •          Επίσης για το θέμα των τελών που επιβάλλει ο Δήμος στους δημότες, είναι ήδη ασήκωτα για τις χιλιάδες λαϊκές οικογένειας, ιδιαίτερα τώρα το χειμώνα όπου οι εργαζόμενοι στο τουρισμό-επισιτισμό, όπως και όλοι οι εποχικά απασχολούμενοι είναι άνεργοι και δεν μπορούν ούτε την επιβίωσή τους να εξασφαλίσουν με το επίδομα των 360 ευρώ που παίρνουν. Ο Δήμος πρέπει να πάρει συγκεκριμένα μέτρα ανακούφισης αυτών των οικογενειών και δεν φτάνει μόνονα μην αυξήσει για το 2018 τα ανταποδοτικά τέλη.
 •          Στο ζήτημα των παραλιών που τέθηκε από τη δημοτική αρχή για να παρθούν έγκαιρα μέτρα, η Λαϊκή Συσπείρωση τόνισε ότι αυτά είναι στην κατεύθυνση της διαχείρισης της κατάστασης, που έχει ήδη διαμορφωθεί από την κεντρική πολιτική του κράτους. Οι εξελίξεις στις παραλίες της Ρόδου, δεν είναι μόνο τοπικό ζήτημα, αλλά συνδέεται με την γενικότερη πολιτική που στηρίζει και προωθεί τις ιδιωτικοποιήσεις, την παράδοση των κερδοφόρων φιλέτων στους επιχειρηματικούς ομίλους ντόπιους και ξένους, γι’ αυτό  εξάλλου εφαρμόζεται η ίδια πολιτική και έχουμε τα ίδια αποτελέσματα σ’ όλες τις παραλίες της Ελλάδας.

Χρειάζεται σύγκρουση με αυτή τη πολιτική που γεννά,  είναι υπεύθυνη για κάθε πρόβλημα που βιώνει στη καθημερινή του ζωή ο εργαζόμενος, ο αυτοαπασχολούμενος, ο άνεργος, ο συνταξιούχος, γενικότερα οι λαϊκές οικογένειες. Γι’ αυτό και είναι δική τους  υπόθεση η πίεση, η διεκδίκηση με βάση τις δικές τους ανάγκες μέχρι να πάρουν  την κατάσταση στα δικά τους χέρια.

Ρόδος 17/10/2017

Η AUTOVISION πρωτοπορεί και λανσάρει

τις κινητές μονάδες τεχνικού ελέγχου

 

HAUTOVISIONwww.autovision.gr,το μεγαλύτερο Δίκτυο ΙΚΤΕΟ στην Ελλάδα, για μία ακόμη φορά καινοτομεί και θέτει σε λειτουργία δύο κινητές μονάδες τεχνικού ελέγχουσε νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Η ενέργεια αυτή καθιστά την AUTOVISION τον πρώτο πανελλαδικά ιδιωτικό φορέα που αναλαμβάνει,με την εξουσιοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, τη διενέργεια τεχνικών ελέγχων στιςΚυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, προσφέροντας έτσι εύκολες και πρακτικές λύσεις για την πιστοποίηση της τεχνικής επάρκειας των οχημάτων.

Πρόκειται για μία μεγάλου μεγέθους επένδυση σε δύο πλήρως εξοπλισμένες κινητές μονάδες, στις οποίες θα διενεργείται τεχνικός έλεγχος σε επιβατικά οχήματα έως 3,5 τόνους και δίκυκλα από ειδικά εκπαιδευμένο ελεγκτικό προσωπικό.

Το πρόγραμμα ισχύει για τα νησιά Μύκονο, Άνδρο, Τήνο, Λέρο και Κάρπαθο και ξεκινάει τον Οκτώβριο 2017 από τη Μύκονο.Η διενέργεια τεχνικών ελέγχων μέσω των κινητών μονάδων της AUTOVISION θα πραγματοποιείται βάσει προγράμματος πρόσκλησης, το οποίο έχει εκδοθεί απότην αρμόδια περιφέρεια.

Για περισσότερες πληροφορίες ή και για ραντεβού,οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλέσουν τον πενταψήφιο αριθμό 10600, τους αριθμούς 6972850000, 6942020225 ήνα επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.autovision.gr.

Σελίδα 1 από 262

Αθλητικά

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.