Ιανουαρίου 19, 2019
Παπαζαχαρίου Μαρία

Παπαζαχαρίου Μαρία

Το Σαββατοκύριακο συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία της Δίεσης και αποφασίζει πως θα πορευθεί μετά την απόσυρση της στήριξης -όπως τόνισε ο Γ. Ζερβός- από την ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ Κω.

Τη Δευτέρα οι επίσημη ανακοίνωση της ΔΙΕΣΗΣ

Η Δήλωση του Επικεφαλής της Δήλωσης Γιάννη Ζερβού στο Δημοτικό συμβούλιο για τις τελευταίες εξελίξεις στα δημοτικά μας πράγματα:

Πρώτα, πρώτα να ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά. Μια χρονιά που θα σηματοδοτήσει -θέλω να πιστεύω- κάτι καινούριο, αρχής γενομένης από την επομένη των εκλογών.

Ίσως ο κόσμος δεν έχει καταλάβει ακόμα τι ακριβώς είναι ο «Κλεισθένης» και τι ακριβώς επιβάλλει και τι είδους πολιτικές και αντιλήψεις προϋποθέτει όσον αφορά την επόμενη μέρα.

Δεν θα έπαιρνα το λόγο κύριε Πρόεδρε για να πω μόνο τις ευχές, αν τις τελευταίες μέρες δεν παρακολουθούσαμε όλοι, ένα όργιο φημολογίας, αλλά ταυτόχρονα και δημοσιεύματα από έγκυρες τοπικές εφημερίδες οι οποίες ανακατεύουνε την παράταξη που εκπροσωπώ και αναρωτιούνται για το μέλλον της.

Νομίζω ότι δεν είμαι εκτός θέματος. Είμαι εντός θέματος γιατί η πορεία μιας παράταξης η οποία έχει πέντε χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο και αρθρώνει πολιτικό λόγο, αφορά τόσο το ίδιο το συμβούλιο όσο και τους δημότες της Κω.

Πολύ λακωνικά, χωρίς να θέλω να απαντήσω σε «φαντάσματα» και σε «αόρατους εχθρούς», εμείς πορευθήκαμε από την πρώτη μέρα μέχρι σήμερα και μέχρι το τέλος της θητείας θα το κάνουμε, με αξιοπρέπεια και ένα πράγμα κάναμε πάντοτε. Τα πάντα και ότι κάναμε τα κάναμε στο φως.

Ποτέ δεν ραδιουργήσαμε, ποτέ δεν βυσσοδομήσαμε, ποτέ δεν σκεφτήκαμε να τραβήξουμε την καρέκλα από αυτόν που κάθεται.

Βέβαια, η επιδίωξη της παράταξης δεν είναι η καρέκλα. Σε παλαιότερη φάση και με σας αγαπητέ Πρόεδρε, έχουμε ανταλλάξει δελτία τύπου συγκρουόμενοι για την απλή αναλογική αν θυμάστε. Και τότε – δεν σας κρύβω- ότι το έκανα με μια σιγουριά, με τη σιγουριά ότι η παράταξη θα βρίσκεται στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και θα είναι εδώ μέσα ως εγγυητής της ενότητας.

Εγώ, το μήνυμα που θέλω να στείλω στους δημότες της Κω είναι ότι η παράταξη, ότι και να της κάνουνε, όσο και να βυσσοδομήσουνε, θα συνεχίσει να υφίσταται και να υπάρχει, είτε κατέβει στις εκλογές, είτε δεν κατέβει. Είναι ξεκάθαρο αυτό το οποίο λέω.

Επίσης, ξεκάθαρο είναι το γεγονός ότι κάποιοι αποφάσισαν να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους ως προς το πρόσωπο το δικό μου και κατ’ επέκταση της παράταξης. Προς αυτούς στέλνω ένα και μόνο μήνυμα το ότι η αριστερά -γιατί αυτοί οι κάποιοι έχουν όνομα:

Τοπική Οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ της Κω. Η αριστερά δεν έχει μάθει να κρύβεται, η αριστερά δεν έχει μάθει να διχάζει, η αριστερά έχει μάθε μόνο να ενώνει. Εν προκειμένω τον Κωακό λαό, αλλά γενικότερα τους Έλληνες.

Αυτού του είδους οι τακτικές να είναι σίγουροι ότι θα ηττηθούν. Και εμείς θα παίξουμε ουσιαστικό ρόλο να είναι σίγουροι γι’ αυτό.

Όχι μόνο να ηττηθούν, να εξαλειφθεί κάθε είδους πολιτικός δεινοσαυρισμός. Γιατί το νησί νοσεί από αυτό το πράγμα τα τελευταία έτη. Να εξαλειφθεί κάθε είδους διχασμός. Να πορευθούμε στη νέα Κω -γιατί θα αλλάξει και η δεκαετία σε λίγο, σε ένα χρόνο αλλάζει- οι προκλήσεις θα είναι τεράστιες.

Η νέα εποχή επιβάλλει ένα μόνο πράγμα. Έχουμε τις ζημιές οι οποίες θα πάρει τουλάχιστον 2-3 χρόνια ακόμα μέχρι να αποκατασταθούν. Και δεν μπορώ να διανοηθώ πως μπορεί να γίνει αυτό, αν δεν ομονοήσουμε και συμφωνήσουμε σε πέντε πράγματα τα οποία προϋποθέτει ο ίδιος ο νόμος.

Η παράταξη μέσα στο Σαββατοκύριακο θα συνεδριάσει, όσον αφορά την Πολιτική της Γραμματεία και τη Δευτέρα θα ενημερώσουμε άπαντες.

Επαναλαμβάνω: Όλα στο φως, τίποτα κάτω από το τραπέζι και τίποτα ασκήσεις επί χάρτου, για το πως θα πορευθούμε. Και να είναι βέβαιοι ότι θα είμαστε εδώ πέρα και την επόμενη τετραετία, νικώντας -και η νίκη δεν διασφαλίζεται μόνο με τα ποσοστά- νίκη είναι η προσφορά στον τόπο.

Εμείς, έτσι αντιλαμβανόμαστε, η νέα γενιά της Κω, γιατί αυτοί που απέμειναν από την παράταξη εκφράζουν τη νέα γενιά της Κω. Βεβαίως, την εκφράζουν και οι άλλες παρατάξεις.

Εμείς θα δώσουμε τον αγώνα για τις γενιές που έρχονται, όχι αγώνα για να εξαλείψουμε δυνάμεις. Όχι αγώνα για να διχάσουμε. Όχι αγώνα απολίτικο.

Θα μιλήσουμε με προγράμματα, θα τα κάνουμε όλα στο φως.

Σελίδα 1 από 2117
© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.