Αυγούστου 22, 2019

Πολυτελές γιοτ με 22 μετανάστες & 1 διακινητή προσάραξε στα αβαθή της Αμόγλωσσας στην Κω/video

Προσάραξη Θ/Γ σκάφους στην Κω -Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών και σύλληψη του αλλοδαπού χειριστή της λέμβου

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κω, πρωινές ώρες xθες, για περιστατικό προσάραξης Θ/Γ σκάφους στη θαλάσσια περιοχή «ΑΜΜΟΓΛΩΣΣΑΣ» ν. Κω.
Άμεσα στην περιοχή έσπευσε πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX, το οποίο βρισκόταν σε περιπολία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής επιχείρησης »ΠΟΣΕΙΔΩΝ 2019», όπου εντόπισε το ανωτέρω θαλαμηγό, ενώ στην περιοχή έσπευσαν επίσης περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το διασωστικό σκάφος «ΖΕΤΑ» της Ελληνική Ομάδας Διάσωσης.
Συνολικά στο θαλαμηγό σκάφος εντοπίστηκαν είκοσι δύο (22) αλλοδαποί, οι οποίοι μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια με μέριμνα στελεχών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στο  πλωτό σκάφος δύναμης FRONTEX και στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν στον επιβατικό λιμένα Κω, όπου συνελήφθησαν διότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.
Το ως άνω σκάφος αφού αποκολλήθηκε με τη συνδρομή του ρυμουλκού   «ΠΑΝΑΓΙΑ ΦΑΝΕΡ» Ν.Π. 8481 ρυμουλκήθηκε συνοδεία Π.Λ.Σ. στον λιμένα Κω .
Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το θαλαμηγό σκάφος, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.