Μαρτίου 22, 2019

“Αποκατάσταση της βλάβης στη γεώτρηση που προκάλεσε τα προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης στην Αντιμάχεια-Αποκαλύφθηκε παράνομη υδροληψία.”

Αυγούστου 10, 2018 0

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ : “Αποκατάσταση της βλάβης στη γεώτρηση που προκάλεσε τα προβλήματα στο δίκτυο ύδρευσης στην Αντιμάχεια-Αποκαλύφθηκε παράνομη υδροληψία.”

Τις ημέρες Τετάρτη 8/8 και Πέμπτη 9/8 παρατηρήθηκαν θολερότητα και ιζήματα σε κάποια σημεία του δικτύου ύδρευσης στην Αντιμάχεια.

Τα προβλήματα αυτά οφείλονταν σε βλάβη σε μια από τις γεωτρήσεις από τις οποίες αντλείται νερό για τις δεξαμενές του Υδατόπυργου και του Κάστρου της Δ.Κ. Αντιμάχειας.

Η βλάβη επισκευάστηκε ήδη από συνεργεία της ΔΕΥΑΚ και ακολούθησε καθαρισμός των δικτύων με άνοιγμα των 18 βανών καθαρισμού που βρίσκονται στις απολήξεις των δικτύων.

Σήμερα Παρασκευή έγινε εκ νέου καθαρισμός των δικτύων με άνοιγμα των τερματικών βανών όπου διαπιστώθηκε ότι το χρώμα και η διαύγεια του παρεχόμενου ύδατος βρίσκονται σε φυσιολογικά επίπεδα.

Ταυτόχρονα ελήφθησαν δείγματα για αναλύσεις.

Επίσης κατά τον καθαρισμό των τερματικών βανών διαπιστώθηκε ότι σε 2 από αυτές γίνεται παράνομη υδροληψία. Σε αυτό το γεγονός οφείλεται και η πτώση πίεσης στις συγκεκριμένες γραμμές του δικτύου.

Οι συγκεκριμένες βάνες σφραγίστηκαν και αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα πτώσης πίεσης.

Αυτό που πρέπει να αντιληφθούν όλοι είναι ότι η ανάγκη για ορθολογική χρήση του νερού είναι διαρκής.

Υπάρχουν αυξημένες ανάγκες λόγω της μεγάλης τουριστικής κίνησης αφού στο νησί βρίσκεται περισσότερος κόσμος από κάθε άλλη χρονιά ενώ το 2018 είναι μια χρονιά λειψυδρίας.

 

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.