Μαϊου 24, 2019

Εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που είχε κλαπεί πριν δυο εβδομάδες στην Ιταλία

Ιουνίου 10, 2018 0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Κω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που είχε κλαπεί πριν δυο εβδομάδες στην Ιταλία

Συνελήφθη ένας 29χρονος αλλοδαπός κάτοχος του οχήματος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Ο δράστης είχε μεταβεί στην Κω με αποκλειστικό σκοπό να ταξιδέψει προς Τουρκία

Εξετάζεται η εμπλοκή του σε διεθνές κύκλωμα αφαίρεσης πολυτελών οχημάτων

Εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε χθες (7 Ιουνίου 2018), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο νέας τεχνολογίας για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή στην Ιταλία και αναζητούνταν.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθη ένας 29χρονος αλλοδαπός, κάτοχός του οχήματος και σχηματίσθηκε σε βάρος του δικογραφία για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου που διενεργήθηκε στο θεσμοθετημένο σημείο εξόδου του λιμένα της Κω, σε συνεργασία με προσωπικό της τελωνειακής αρχής Κω και μετά διασταύρωση στοιχείων εντοπίσθηκε κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του ο οποίου ο κάτοχος σκόπευε να ταξιδέψει με αυτό προς Τουρκία.

Όπως διαπιστώθηκε, κατά τον επιτόπιο έλεγχο, το όχημα έφερε παραποιημένα αναγνωριστικά στοιχεία και ταυτοποιήθηκε ως κλεμμένο στην Ιταλία την 25.05.2018.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελία Πρωτοδικών Κω.

Παράλληλα η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξετασθεί τυχόν εμπλοκή του κατηγορούμενου σε διεθνές κύκλωμα που αφαιρεί πολυτελή οχήματα από πόλεις της Ευρωπαϊκής ένωσης, παραποιεί τα ηλεκτρονικά τους στοιχεία, τα εφοδιάζει με νέα έγγραφα και τα εξάγει σε τρίτες χώρες.

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.