Φεβρουαρίου 21, 2019

‘’ 9 Γαλάζιες σημαίες στην Κω το 2018- Για μία ακόμα χρονιά η γαλάζια σημαία κυματίζει στη Μαρίνα της Κω.’’

ΘΕΜΑ :  ‘’ 9 Γαλάζιες σημαίες στην Κω το 2018- Για μία ακόμα χρονιά η γαλάζια σημαία κυματίζει στη Μαρίνα της Κω.’’

8 παραλίες του νησιού και η Μαρίνα της Κω απέσπασαν το βραβείο ‘’ Γαλάζια Σημαία 2018.’’

Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν χθες από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης , που είναι ο Εθνικός Χειριστής του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζια Σημαία” στη χώρα μας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη βράβευση μίας ακτής με τη Γαλάζια Σημαία, είναι η ποιότητα υδάτων σε αυτήν να χαρακτηρίζεται ως «Εξαιρετική». Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και «Καλή», δεν είναι αποδεκτή από το πρόγραμμα.

Υπάρχουν επίσης 33 κριτήρια για τις παραλίες και 38 για τις μαρίνες προκειμένου να απονεμηθεί η γαλάζια σημαία. Τα κριτήρια επικεντρώνονται σε  καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Η διάκριση για τη Μαρίνα της Κω, για μία ακόμα χρονιά, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και ενισχύει την εικόνα της ενώ οι 8 παραλίες του νησιού που βραβεύτηκαν με ‘’ Γαλάζια Σημαία’’ είναι οι εξής:

Άκρο Χελώνας/Robinson Club Daidalos
Βουνό/Mitsis Hotels
Γουρνιάτης/Lakitira Resort &Village
Λάμπη/Blue Lagoon
Μαρμάρι/Caravia Beach
Μπαμιαλίκι/Astir Odysseus
Πευκοκεφαλή-Αγ. Φωκάς/Oceanis
Τρούλος/Neptune Hotels.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κως είχε 5 γαλάζιες σημαίες το 2014 ενώ το 2018 έχει πλέον 9.

Ο στόχος όλων μας είναι να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο αυτό τον αριθμό, να ενισχύσουμε ακόμα περισσότερο την εικόνα του νησιού μας ως τουριστικού προορισμού.

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.