Μαρτίου 23, 2019

8 Μάρτη Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας- Ημέρα μνήμης! /video

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας Παγκόσμια ημέρα γυναικείων δικαιωμάτων…  γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου, σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη, οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η πρώτη Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας γιορτάστηκε το 1909 με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ και υιοθετήθηκε δύο χρόνια αργότερα από τη Σοσιαλιστική Διεθνή.

 Η ΕΓΕ Κω σε ανακοίνωση της επισημαίνει πως Η παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι ημέρα αποτίμησης των αγώνων και των κατακτήσεων του Γυναικείου Κινήματος καθώς και αφετηρία νέων στόχων για την κατοχύρωση και επέκταση των κεκτημένων γυναικείων ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Αγωνιστικό κάλεσμα στις γυναίκες του καθημερινού μόχθου απευθύνει ο σύλλογος γυναικών ΟΓΕ Κω , να ενώσουν τις φωνές  στο δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τα σύγχρονα δικαιώματά των γυναικών.  κάλεσμα στις νέες γυναίκες, στις φοιτήτριες-σπουδάστριες, στις νέες μητέρες, να βγουν μπροστά στον αγώνα για το μέλλον που τους αξίζει, να παλέψουν όλες οι γυναικες μαζί για μόρφωση, εργασία και δημιουργική ζωή.

  ΟΙ ΓΧΣ Κω αναφέρουν πως η συγκεκριμένη  ημέρα , είναι ημέρα τιμής και σεβασμού για όλες τις γυναίκες με τους πολυδιάστατους ρόλους τους , Τιμούμε όλες τις γυναίκες και την κάθε μία χωριστά
Την πρωτοπόρο , την μέντορα , την ηγέτιδα , την ιδεαλίστρια , την επαναστάτρια , την μητέρα , την σύζυγο , την αδελφή , την φίλη , την μετανάστρια ,

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, δεν είναι μια ακόμη γιορτή με επετειακό χαρακτήρα. Η 8η Μαρτίου, είναι μια ημέρα με έντονο συμβολισμό κατά των διακρίσεων και των κοινωνικών ανισοτήτων.

Διαχρονικά οι γυναίκες αγωνίζονται και παλεύουν για τα δικαιώματά τους, με επιμονή και δυναμισμό. Οφείλουμε να τιμούμε τον πολλαπλό ρόλο της γυναίκας, ως μητέρας, συζύγου, εργαζόμενης και ως ενεργού μέλους της κοινωνίας μας όχι μόνο σήμερα, αλλά και τις υπόλοιπες 364 ημέρες του χρόνου».

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.