Δεκεμβρίου 13, 2018

«Ορκωμοσία και Ανάληψη Καθηκόντων μόνιμου Ιατρού Ε.Σ.Υ. ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής & Επικουρικής Ιατρού Μαιευτικής-Γυναικολογίας στο ΓΝ-ΚΥ ΚΩ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ»»

Ιανουαρίου 05, 2018 0

Κως, Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: «Ορκωμοσία και Ανάληψη Καθηκόντων μόνιμου Ιατρού Ε.Σ.Υ. ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής & Επικουρικής Ιατρού Μαιευτικής-Γυναικολογίας στο ΓΝ-ΚΥ ΚΩ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ»»

Το Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κω «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ» στο πλαίσιο της συνεχούς ενημέρωσης του κοινού ανακοινώνει ότι σήμερα Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018 ορκίστηκε και ανέλαβε καθήκοντα ο Ιατρός ΕΣΥ Γρηγόριος Κωστόπουλος ειδικότητας Γενικής Χειρουργικής σε θέση Επιμελητή Β΄. Η ορκωμοσία του Ιατρού έγινε από τον Αν. Διοικητή κ. Νεκτάριο Γεωργαντή παρουσία της Αν. Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας κας Διονυσίας Διονυσοπούλου, του Προέδρου του Επιστημονικού Συμβουλίου κ. Κομνηνού Κουλτινιού, της Συντ. Διευθύντριας Αναισθησιολογίας κας Έλλης Καρανίκα, της Διευθύνουσας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κας Όλγας Ιωαννίδου, και των συναδέλφων του Γενικών Χειρουργών της Χειρουργικής Κλινικής κας. Φραγκέσκας Χατζηπαναγιώτη και κ. Ιωάννη Βολακάκη. Νωρίτερα το πρωί ανέλαβε καθήκοντα η Ιατρός Ειρήνη Αναγνώστου ειδικότητας Μαιευτικής-Γυναικολογίας αφού προηγουμένως υπεγράφη η σχετική σύμβαση εργασίας από τον Αν. Διοικητή κ. Νεκτάριο Γεωργαντή παρουσία του Συντονιστή Διευθυντή Μαιευτικής-Γυναικολογίας και Προέδρου της Επιτροπής Χειρουργείου κ. Ιωάννη Κοτσίδα. 

Το τελευταίο διάστημα σταδιακά και μεθοδικά υλοποιείται σχέδιο ενίσχυσης και αναβάθμισης της χειρουργικής κλινικής που αντιμετωπίζει σημαντικό αριθμό σοβαρών περιστατικών με ιδιαίτερη ένταση κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 2017 εξετάστηκαν περίπου 2300 ασθενείς στο τακτικό χειρουργικό ιατρείο ενώ πραγματοποιήθηκαν 174 χειρουργεία εκ των οποίων 17 λαπαροσκοπικές επεμβάσεις. Το σχέδιο αναβάθμισης περιελάμβανε τα παρακάτω διακριτά σημεία τα οποία έχουν υλοποιηθεί:

ü  Πρόσληψη του Επικουρικού Γενικού Χειρουργού κ. Ιωάννη Βολακάκη

ü  Επιδιόρθωση και Συντήρηση Εξοπλισμού Λαπαροσκοπικών Επεμβάσεων

ü  Διενέργεια Λαπαροσκοπικών Επεμβάσεων

ü  Προμήθεια επαρκούς ποσοτήτων όλων των απαραίτητων υλικών για τις χειρουργικές επεμβάσεις

ü  Δημιουργία Νέου Εξωτερικού Ιατρείου για τα Χειρουργικά Περιστατικά

ü  Διορισμός 3ου μόνιμου Γενικού Χειρουργού

Με την συγκεκριμένη πρόσληψη ενισχύεται περαιτέρω ο κρίσιμος τομέας της  Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας στην οποία πλέον θα υπηρετούν τέσσερεις (4) Γενικοί Χειρουργοί - τρεις (3) μόνιμοι και ένας (1) επικουρικός.

Τακτικά εξωτερικά ιατρεία χειρουργικών περιστατικών πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα, Τρίτη, και Πέμπτη με ραντεβού. Για τον προγραμματισμό των ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν όλο το 24-ωρο στο 1535 – το αυτόματο σύστημα της Πύλης για την Υγεία – ενώ  παράλληλα μπορούν να χρησιμοποιούν και την διαδικτυακή σελίδα στην διεύθυνση http://www.1535.gr όπου έχουν την επιπλέον δυνατότητα να επιλέξουν την ημερομηνία και την ώρα που τους εξυπηρετεί.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΝ-ΚΥ ΚΩ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ»

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.