Δεκεμβρίου 13, 2018

Κοσμοσυρροή στον ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ Σύμης – Χιλιάδες προσκυνητές από Κω Ρόδο & άλλες περιοχές της Ελλάδος/video

Πλήθος προσκυνητών συνέρρευσε φέτος – βοηθούντος του εξαιρετικά καλού καιρού και με μία θάλασσα «λάδι»- στον ΠΑΝΟΡΜΙΤΗ Σύμης για την μεγάλη εορτή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ.

Πολιούχος της Σύμης, προστάτης της Δωδεκανήσου και παραστάτης των ναυτικών και των σφουγγαράδων, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ ο Πανορμίτης τιμάται από τους Συμιακούς, αλλά και τους Δωδεκανησίους σε όλη την οικουμένη. Η μονή του, που βρίσκεται στον κόλπο του Πανόρμου της Σύμης, από όπου έχει λάβει την προσωνύμια της, έχει καταστεί πανελλήνιο προσκύνημα.

Παρά την κοσμοσυρροή και την πολυκοσμία αξίζει να αναφερθεί ότι πολλοί πρσκυνητές που είχαν κάνει τάμα έφτασαν στην εκκλησία με τα γόνατα…

Ενώ οι ντόπιοι Συμιακοί ψαράδες -όπως το συνηθίζουν κάθε χρόνο- πρόσφεραν στους προσκυνητές, όσα ψάρια έπιασαν την προηγούμενη μέρα.

Παρόντες στην σημερινή εορτή και τη λιτάνευση της εικόνας του Πανορμίτη ήταν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Σύμης Λ. Παπακαλοδούκας και άλλοι επίσημοι, καθώς και πολλές χιλιάδες προσκυνητών από Κω, Ρόδο και τα υπόλοιπα νησιά.

πηγή: aegeanews

 

 
 
 
 
© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.