Νοεμβρίου 21, 2018
maria politou

maria politou

Ένα  σπάνιο μουσικό λαογραφικό υλικό το οποίο περιλαμβάνει 3 CD – 2 DVD με παλαιές και νεότερες ηχογραφήσεις  και μια έκδοση με 400 σελίδες με πλήρη στοιχεία για τη μουσική παράδοση, ολόκληρου του νησιού παρουσιάστηκε xθες βράδυ  στο Πολύκεντρο Πυλίου.

Πρόκειται για την πολυσυζητημένη έκδοση του ΚΕΠΕΜ (Κέντρου έρευνας και προβολής της εθνικής μας μουσικής) η οποία αφιερώνεται στη μνήμη της Άννας Σαρρή Καραμπεσίνη, της Κατίνας Παππούλη, του Φίλιππου Περρή και του Δημήτρη Συνεσίου . Την παρουσίαση της έκδοσης έκανε με τον δικό του μοναδικό τρόπο ο καθηγητής Εθνομουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Λάμπρος Λιάβας.

Για την έρευνα και τη μουσική παράδοση της Αντιμάχειας και της Καρδάμαινας από την πλευρά του ντόπιου, μίλησε ο Κυριάκος Παππούλης.

 

Η γενιά του 1970 γιόρτασε τα 30 χρόνια αποφοίτησης (1988) το Σάββατο βράδυ στο Νηρηίδες  . Οι συμμαθητές και φίλοι ξανασυναντήθηκαν, θυμήθηκαν ιστορίες από τα μαθητικά τους χρόνια,  τραγούδησαν, χόρεψαν, γέλασαν με την ψυχή τους και ευχήθηκαν να επαναλάβουν πολλές κι άλλες επανενώσεις στο μέλλον…

Με μεγάλη επιτυχία για άλλη μια χρονιά, πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο BINGO, το διασκεδαστικότερο παιχνίδι της χρονιάς από τη Λέσχη Lions Κω «ο Ιπποκράτης» στην Νέα Φαντασία . Τα έσοδα από το BINGO θα διατεθούν για την αγορά εξοπλισμού της Ομάδας Διάσωσης Παράρτημα Κω  & την ενίσχυση του Νοσοκομείου μας. Πολύς ήταν ο κόσμος που συμμετείχε στο παιχνίδι συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην επιτυχία του στόχου, σε ένα ευχάριστο απόγευμα-βράδυ με πολλά δώρα, εκπλήξεις και πλούσιο μπουφέ με παρουσιαστή τον ο Παύλο Πάτση

Σελίδα 1 από 848
© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.