Δεκεμβρίου 17, 2017
maria politou

maria politou

Ξεκίνησαν ομαλά  σήμερα στο επιμελητήριο Δωδ/σου οι αρχαιρεσίες 66 υποψήφιοι σύμβουλοι και ένας υποψήφιος πρόεδρος διεκδικούν 51 θέσεις στις ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΠΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΔΩΔ/ΣΟΥ ενώ παράλληλα σήμερα διεξάγονται στην Κω  ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ  για ανάδειξη νέου Δ.Σ ΣΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ . Η διαδικασία ξεκίνησε  από της 8 το πρωί έως τις 7 το βράδυ και θα ολοκηρωθεί αύριο το απόγευμα. Αύριο αργά το βράδυ θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα. Αν υπάρξει μεγάλη προσέλευση θα υπάρξει παράταση στην ώρα λήξης της αυριανής εκλογικής διαδικασίας.

Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, από τα πιο αγαπημένα και γνωστά κείμενα του Ρίτσου, είναι ένας σκηνικός μονόλογος, μια «εκ βαθέων» εξομολόγηση, μια παρατεταμένη ικεσία για ζωή κι ελπίδα, μέσα από ροή παραστάσεων και συμβόλων.

Ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Φάμης ζωντανεύει  τις σκέψεις μιας μοναχικής γυναίκας έτσι όπως παρουσιάζονται στο ποίημα, υπό τους ήχους μουσικής των Μπετόβεν, Σατί, Χατζιδάκι και Πλάτωνος που ερμηνεύονται ζωντανά στο πιάνο από την Αναστασία Παπαθανασίου.

Η καθιερωμένη ετήσια ανοιχτή εκδήλωση φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Ζαχαροπλαστείο «ΚΩΣ»  πραγματοποιήθηκε χθες με πολλά γλυκίσματα και, δώρα για όλα τα παιδια.

Μια πολύ  φιλόξενη, γλυκιά, ζεστή και λαχταριστή γιορτή διοργάνωσε απόψε, για άλλη μια χρονιά, το Ζαχαροπλαστείο ΚΩΣ για τους πολυάριθμους μικρούς και μεγάλους φίλους του.

Ο καλός φίλος Γιώργος Μαίρης με την οικογένεια και το δυναμικό team του, έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό για να ευχαριστήσουν μικρούς και μεγάλους που συγκεντρώθηκαν απόψε στο χώρο του Ζαχαροπλαστείου προκειμένου να φωταγωγήσουν όλοι μαζί το δέντρο του καταστήματος.

Το δέντρο άναψε ταυτόχρονα με τον ερχομό του Άγιου Βασίλη ο οποίος μοίρασε σε μικρούς και μεγάλους δωράκια και γλυκά, ενώ όλοι θαύμασαν δεόντως τα βεγγαλικά που μαζί με τα χαμόγελα των παιδιών, μικρών και μεγάλων, έδωσαν χρώμα και λάμψη στην εκδήλωση.

Η. ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΠΡΟΣ Γ. ΣΤΑΘΑΚΗ: ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΗΣΙΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ Δ.Ε.Η.

Για ενσωμάτωση των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας στον γενικό λογαριασμό  της Δ.Ε.Η. ώστε να μην δημιουργούνται προβλήματα στην εφαρμογή νησιωτικής πολιτικής και να γεννιέται το φαινόμενο του κοινωνικού αυτοματισμού γιατί δημιουργείται η λανθασμένη εντύπωση ότι η υπόλοιπη Ελλάδα πληρώνει το ρεύμα για τα νησιά, έκανε λόγο ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός κατά την ομιλία του στη διάρκεια της συζήτησης στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, χθες (14/12), για την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Ενεργειακές κοινότητες και άλλες διατάξεις».

Αρχικά, ο Ηλίας Καματερός ανέφερε, ότι το παρόν σχέδιο νόμου λαμβάνει ιδιαιτέρως υπόψη του μια βασική ιδιαιτερότητα της χώρας, την έντονη νησιωτικότητα και οπωσδήποτε θα λύσει πολλά προβλήματα.

Σε σχέση με το λογαριασμό των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας που ισχύει για τα νησιά, σημείωσε, ότι καθιερώθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες, προκειμένου να μην αυξήσουν την τιμή του ρεύματος, έβαλαν και έναν λογαριασμό δίπλα, για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας που είναι για τα νησιά. Από την άποψη αυτή, αναρωτήθηκε «Τα νησιά δεν είναι μέρος της ελληνικής επικράτειας; Δηλαδή, τι θα κάνει η Δ.Ε.Η.; Γιατί δεν βγάζει έναν λογαριασμό με το κόστος για την Πελοπόννησο, για τα Γιάννενα, για την Αλεξανδρούπολη κ.τ.λ.; Κάθε επιχείρηση λειτουργεί ενιαία τον προϋπολογισμό της και αλλού της κοστίζει περισσότερο και αλλού λιγότερο».

Πρόσθεσε δε ότι «Αυτή είναι μια πονηριά, ένα κουστούμι που μας φόρεσαν και πρέπει να το αλλάξουμε, όπως αλλάζουμε πολλά και καλά κάνουμε, γιατί δημιουργεί φοβερά προβλήματα στην εφαρμογή νησιωτικής πολιτικής, για να μην πω ότι ενεργοποιεί τον κοινωνικό αυτοματισμό. Ξέρουμε πολύ καλά τα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της νησιωτικότητας που είναι ένα θέμα που έχει αναγνωρίσει και το Σύνταγμα και η Ευρωπαϊκή Ένωση, πολύ περισσότερο που έχει σαν στόχο την άρση των περιφερειακών ανισοτήτων».

Τέλος, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε ότι αυτά πρέπει να σταματήσουν, πρέπει να το δουν σοβαρά ώστε να ενσωματωθούν οι ΥΚΩ στον γενικό λογαριασμό «Το ίδιο θα πληρώνει ο καταναλωτής και δεν πρέπει να ξεχωρίζουμε πόσο ξοδεύουμε για ένα ορεινό χωριό που επιτέλους πήγε ρεύμα και ήταν επανάσταση κάποτε ή πόσο μας κοστίζει σε ένα απομακρυσμένο νησί που είναι υποχρέωση του κράτους να το πάει εκεί πέρα».

Το Γραφείο Τύπου

Σελίδα 1 από 400
© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.