Σεπτεμβρίου 22, 2018
Παπαζαχαρίου Μαρία

Παπαζαχαρίου Μαρία

Συνάντηση με τον Βουλευτή κ. Ηλία Καματερό είχε εχθές το απόγευμα ο Πρόεδρος, κ Γιάννης Πάππου και τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κ.κ. Παπασταματίου (Α Αντιπρόεδρος) και Ασπράκης (Οικονομικός Επόπτης). Τον κο Καματερό συνόδευε ο κ. Αποστολίδης, συντονιστής της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Νότιας Δωδεκανήσου.

Βασικό θέμα συζήτησης ήταν το σχέδιο νόμου για τα υδατοδρόμια, το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή και του οποίου εισηγητής είναι ο βουλευτής Δωδεκανήσου.

Έγινε σαφής η πολιτική βούληση της κυβέρνησης να στηρίξει τη νέα δραστηριότητα. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Γιάννης Πάππου υπογράμμισε την ανάγκη ανάληψης ενεργειών και πρωτοβουλιών με σκοπό τη διαφοροποίηση συγκεκριμένων σημείων του νομοσχεδίου για την απλούστευση και τη συντόμευση των διαδικασιών…. «Η ανάπτυξη των υδατοδρομίων για την περιοχή μας, δεν αφορά μονάχα την αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος. Αποτελεί ανάσα και έμπρακτη στήριξη για τις απομακρυσμένες νησιωτικές περιοχές μας, για την άρση του απομονωτισμού των νησιών μας, για την κοινωνική και εμπορική ανάπτυξη του τόπου μας. Για τις εύκολες και γρήγορες μετακινήσεις και μεταφορές, ανθρώπων, ασθενών, εμπορευμάτων. Το οφείλετε στα νησιά μας και πρέπει να το επισπεύσετε».

Ακολούθησε παρουσίαση των θέσεων από πλευράς του κου Καματερού για το θέμα των αστικών συγκοινωνιών, την υποστελέχωση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και του μεταφορικού ισοδύναμου.

Τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου συζήτησαν με τον κο Βουλευτή, θέματα όπως η πραγματική εικόνα της οικονομίας, η ρύθμιση των 100 δόσεων, το φορολογικό νομοσχέδιο, οι ακτοπλοϊκές συνδέσεις, ενώ δεν παράλειψαν να αναφερθούν στην ανάγκη επιστροφής του καθεστώτος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ για τα νησιά μας, υπενθυμίζοντας τις φορολογικές παρεμβάσεις που κατέθεσε εγγράφως ο φορέας προς την Κυβέρνηση στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου τον περασμένο Απρίλιο.

Από την πλευρά του ο κος Καματερός στάθηκε στο γεγονός πως πολλές από τις προτάσεις του Επιμελητηρίου τον βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο και δεσμεύθηκε να τις προωθήσει προς συζήτηση πάντα σε συνεργασία με τον φορέα.

Ένα μεγάλο έργο ξεκίνησε στο Δήμο της Κω.

Πρόκειται για την κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης σε Αντιμάχεια, Κέφαλο και Μαστιχάρι.

Ένα έργο πνοής και πολιτισμού που καθιστά την Κω πρότυπο περιβαλλοντικής προστασίας και αλλάζει την εικόνα της Αντιμάχειας, της Κεφάλου και του Μαστιχαρίου.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 16.447.629,34€ και μελετήθηκε, εντάχθηκε, δημοπρατήθηκε, συμβασιοποιήθηκε και υλοποιείται από την ΔΕΥΑΚ.

Τα «Δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων Αντιμάχειας, Καμαρίου – Κεφάλου και Α΄φάσης Μαστιχαρίου», είναι το πρώτο υποέργο της πράξης «Κατασκευή έργων διαχείρισης λυμάτων οικισμών Αντιμάχειας και Κεφάλου νήσου Κω». Ο συνολικός προϋπολογισμός, μετά τη δημοπράτηση του ανέρχεται σε 10.354.978,75 ευρώ. Η χρηματοδότηση ύψους 8.941.183,56 ευρώ από πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020 και η συμμετοχή της ΔΕΥΑΚ από ίδιους πόρους είναι 1.413.795,19 ευρώ.

Η πράξη «Κατασκευή έργων διαχείρισης λυμάτων οικισμών Αντιμάχειας και Κεφάλου νήσου Κω» που αφορά στην ολοκληρωμένη διαχείριση των αστικών λυμάτων των οικισμών Αντιμάχειας, Μαστιχαρίου και Καμαρίου -Κεφάλου περιλαμβάνει τα κάτωθι:

Το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων του Μαστιχαρίου και τα έργα μεταφοράς των λυμάτων στην Αντιμάχεια.

Το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων της Αντιμάχειας και τα έργα μεταφοράς των ακαθάρτων Αντιμάχειας και Μαστιχαρίου στην υφιστάμενη Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Καρδάμαινας.

Το εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων της παραλιακής ζώνης του οικισμού της Κεφάλου (Καμάρι) και τα έργα μεταφοράς των λυμάτων του συνόλου του οικισμού στο τελικό αντλιοστάσιο της ΕΕΛ Κεφάλου.

Τη νέα ΕΕΛ Κεφάλου με τα έργα προσαγωγής και διάθεσης των επεξεργασμένων λυμάτων.

Εμείς μιλάμε με έργα.

Η Κως προχωρά μπροστά με έργα.

Σελίδα 1 από 1910
© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.