Μαρτίου 22, 2019

LIONS NOTIOY EΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ :ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΥΛΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αυγούστου 07, 2018 0

                                                                                                                       

                                                                                               Αθήνα 06-08-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 LIONS  η μεγαλύτερη ανθρωπιστική Οργάνωση στον Κόσμο.

Οι LIONS της Ελλάδος και Κύπρου , από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκαν άμεσα  και βρέθηκαν κοντά στους συνανθρώπους μας,  που επλήγησαν από τις καταστροφικές και θανατηφόρες πυρκαγιές.

Το ενδιαφέρον    και η έμπρακτη συμπαράσταση των  Lions δεν προήλθε  μόνο από την Ελλάδα,  αλλά και από τους Lions του εξωτερικού.

 Η Κεντρική Διοίκηση των  Lions μέσω του ιδρύματος  LCIF ( Lions Clubs International Foundation)  έστειλαν  οικονομική βοήθεια 10.000,00 USD $ .

 Οι LIONS του  Θέματος  117Β ( Βορείου Ελλάδος  και Κύπρου)  , ενημέρωσαν ότι συγκεντρώνουν και  θα στείλουν άμεσα  υλική και οικονομική βοήθεια.

Οι LIONS  του Θέματος  124 της Ρουμανίας έστειλαν  οικονομική βοήθεια 5.000 €

Ο Κυβερνήτης  των LIONS του Θέματος 117 Α (Noτίου Ελλάδας και Νήσων ) Κωνσταντίνος Λυμπέρης,  επισκέφθηκε δύο φορές τις περιοχές που επλήγησαν από τη φωτιά   

Την πρώτη φορά ,  2 ημέρες μετά την εκδήλωση των πυρκαγιών,  όπου  μαζί με τους Αξιωματούχους του Θέματος 117Α  που τον συνόδευαν , ήρθε σε επαφή με τους κατοίκους και τους  αρμόδιους φορείς των Δήμων Ραφήνας και Μαραθώνα Νέας Μάκρης,   και ενημερώθηκε για τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί.

Τη δεύτερη φορά, στις  2 Αυγούστου 2018,  συνοδευόμενος από την Α  Αντικυβερνήτη  Έφη Νικολαϊδη , την  Β Αντικυβερνήτη Μαργαρίτα Δασκαλάκη    και   Αξιωματούχους  του Θέματος 117Α καθώς και τον   Κυβερνήτη  των LIONS του Θέματος 124 της Ρουμανίας, Dr RADU CRISTEA ,  ο οποίος  θέλησε να επισκεφθεί  προσωπικά  την πληγείσα περιοχή  και να  επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον  των LIONS της χώρας  του, φροντίζοντας να σταλεί   οικονομική βοήθεια 5000 ,00 € στους πυρόπληκτους  από τους LIONS της Ρουμανίας. Κατά την επίσκεψη αυτή ενημερώθηκαν εκ νέου ,  για τυχόν νέες ανάγκες που στην συνέχεια έχουν δημιουργηθεί.

 Οι LIONS προχώρησαν στην συγκέντρωση κλινοσκεπασμάτων και συναφών ειδών προκειμένου να διανεμηθούν στις πληγείσες οικογένειες από τις φονικές πυρκαγιές . Τα είδη αυτά συγκεντρώνονται στα γραφεία των LIONS του Θέματος 117Α  επί της οδού Ιπποκράτους 203 και Φαναριωτών  στην Αθήνα   

Υπεύθυνη : Εφη Φιλίππα- Κωστούλα   τηλ.  επικοινωνίας : 6972-228839

Στην πορεία εάν γνωστοποιηθούν νέες ανάγκες,  οι LIONS  θα ανταποκριθούν άμεσα.

                                                                                                

                                                                                               Ο Κυβερνήτης του Θ117Α

                                                                                                      Κωνσταντίνος Λυμπέρης

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.