Μαρτίου 22, 2019

Συνάντηση Ν.Μπακογιάννη- Χ. Σταϊκούρα με μέλη της ΝΔ και της Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήματος Δωδεκανήσου

Διεύθυνση:

Τ.Κ:

(:

Fax:

e-mail:

web site:

Γ.Σεφέρη 80-Ρόδος

85100  Τ.Θ: 464

2241066660

2241060197

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.ptdoee.gr

Αρ.πρωτ.:  /Φ8

Ρόδος:31-5-2018

   

ΠΡΟΣ:

ΜΜΕ

 

Με αφορμή την επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στη Ρόδο, την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 αποτελούμενο από τηΤομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης, κα. Ντόρα Μπακογιάννη, τον Τομεάρχη Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα και Τομεάρχη Τουρισμού, κ. ΜάνοςΚόνσολα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση σε γεύμα εργασίας με τα μέλη της Διοίκησης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, τμήματος Δωδεκανήσου.

Στη συνάντηση  παρευρέθηκαν εκτός των παραπάνω ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Παύλος Μπακίρης, οι πολιτευτές κκ. Ιωάννης Παππάς, Στέφανος Δράκος , κα ΜίκαΙατρίδη, κ. Βασίλης Υψηλάντης,  ο αντιπεριφερειάρχης κ. Χαράλαμπος  Κόκκινος, μέλη της ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου όπως και εκπρόσωποι άλλων νησιών της Δωδεκανησου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  συζητήθηκαν διεξοδικά τα προβλήματα των νησιών της Δωδεκανήσου όπως  η πορεία του τουρισμού, τα έργα υποδομής που είναι απαραίτητα αλλά και οι νομοθετικές παρεμβάσεις που απαιτούνται προκειμένου να προσπελαστούν σοβαρά θεσμικά προβλήματα για την υλοποίηση επενδύσεων.

Σχετικά με τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ ο πρόεδρος κ. Ζωγραφίδης και τα μέλη της Τοπικής Διοίκησης του Ο.Ε.Ε. τόνισαν ότι θέση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας είναι   η μόνιμη εφαρμογή των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. που προβλέπονται στο άρθρο 120 της Οδηγίας 2006/112/ΕΚ του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως μέτρο για την ανακούφιση των νησιωτικών περιοχών, που είναι «ευάλωτες» σε εξωτερικούς οικονομικούς, κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Όπως είπαν  η κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ από 1/7/2018 θα οδηγήσει:

α. Στην αύξηση του κόστους ζωής των κατοίκων των νησιών (αύξηση κόστους μεταφοράς, εμπορευμάτων και πρώτων υλών, αύξηση κόστους παρεχόμενων υπηρεσιών).

β. Στη μείωση της ανταγωνιστικότητας παραγομένων υπηρεσιών και προϊόντων, στα οποία τα συγκεκριμένα νησιά διαθέτουν συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως ο τουρισμός.

γ. Στη μη είσπραξη των αναμενομένων φορολογικών εσόδων, η οποία θα οφείλεται στη μείωση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και στην αύξηση της παραοικονομίας και φοροδιαφυγής που παρατηρείται σε κάθε αύξηση φορολογικών συντελεστών.

Κλείνοντας, οι επίσημοι προσκεκλημένοι δεσμεύτηκαν να επισκεφτούν κι άλλα νησιά της Δωδεκανήσου στο άμεσο μέλλον προκειμένου να διαπιστώσουν ιδίοις όμμασι την έκταση και τις επιδράσεις των  προβλημάτων που τους αναλύθηκαν στη καθημερινή οικονομική δραστηριότητα.

ΓΙΑ  ΤΗ  ΔΙΟΙΚΗΣΗ  ΤΟΥ  Π.Τ. ΔΩΔ/ΣΟΥ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

         

Ο   Πρόεδρος

 

Ζωγραφίδης Κωνσταντίνος

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.