Ιουνίου 17, 2019

Μ.ΚΟΝΣΟΛΑΣ: ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΩΡΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΡΙΟΥ ΛΕΡΟΥ

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των υπερωριών στους εργαζόμενους του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου»

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν από σήμερα οι εργαζόμενοι του Κ.Θ-Γ.Ν-Κ.Υ Λέρου, ζητώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών τους.

Το ζήτημα ανέδειξε με ερώτηση του στη Βουλή, ο Τομεάρχης Τουρισμού και Βουλευτής Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου τονίζει ότι η αρχή της ισονομίας, που επιβάλλει να μην υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων και ανισότητες, δεν τηρείται στην περίπτωση  του προσωπικού του Κρατικού Θεραπευτηρίου-Κέντρου Υγείας Λέρου.

Ο κ. Κόνσολας ζητά από τον Υπουργό Υγείας να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα επισημαίνοντας ότι έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, κάτι που σημαίνει ότι οι ανάγκες στις δομές δημόσιας υγείας και ο πληθυσμός του νησιού αυξάνονται.

Τονίζει, επίσης, ότι το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου καλύπτει τις ανάγκες δημόσιας υγείας ολόκληρου του νησιού, αλλά και των προσφύγων και μεταναστών που παραμένουν στο hot spot.

Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του κ. Κόνσολα.

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς

Κύριο Υπουργό Υγείας

ΘΕΜΑ: «Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπερωριών στους εργαζόμενους του Κ.Θ-Γ.Ν-Κ.Υ Λέρου»

Κύριε Υπουργέ,

Η αρχή της ισονομίας επιβάλλει να μην υπάρχουν εργαζόμενοι δύο ταχυτήτων αλλά και ανισότητες.

Στην περίπτωση του προσωπικού του Κρατικού Θεραπευτηρίου-Κέντρου Υγείας Λέρου, η αρχή αυτή δεν τηρείται.

Εδώ και πολύ καιρό, οι εργαζόμενοι αναμένουν να επιλυθεί το πρόβλημα της μη καταβολής των δεδουλευμένων υπερωριών.

Με δεδομένο ότι δεν έχουν σαφείς απαντήσεις αλλά και επίσημη ενημέρωση ξεκίνησαν ήδη από σήμερα, 29 Μαΐου, επίσχεση εργασίας με δίωρη διάρκεια.

Πρέπει να επισημανθεί ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη, δημιουργεί όχι μόνο αναστάτωση στους εργαζομένους αλλά και προβλήματα στην ομαλή λειτουργία των δομών δημόσιας υγείας.

Πρέπει, επίσης, να τονιστεί ότι έχει ήδη ξεκινήσει η τουριστική περίοδος ενώ το Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου καλύπτει τις ανάγκες δημόσιας υγείας ολόκληρου του νησιού αλλά και των προσφύγων και μεταναστών που παραμένουν στο hot spot.

Το Υπουργείο Υγείας οφείλει να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα και να προχωρήσει στην εξόφληση όλων των δεδουλευμένων υπερωριών του προσωπικού.

Κατόπιν των ανωτέρω

Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός

1. Εάν υπάρχουν οι απαιτούμενοι πόροι που έχουν διατεθεί στο Κ.Θ-Γ.Ν-Κ.Υ Λέρου για την άμεση εξόφληση των υπερωριών των εργαζομένων. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα για την πληρωμή τους;

Ο Ερωτών Βουλευτής

Μάνος Κόνσολας

Βουλευτής Δωδεκανήσου

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.