Ιουλίου 18, 2018

Χαιρετισμός Ν.Μανούση στην εκδήλωση της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2017

Οκτωβρίου 11, 2017 0

Νίκος Στ. Μανούσης

      Ψυχίατρος 

Αντιπρόεδρος ΔΙΙΚΩ 

 

Θέμα: Χαιρετισμός στην εκδήλωση της ΕλληνικήςΨυχιατρικής Εταιρείας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 2017

Αγαπητέ Πρόεδρε και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΨΕ,

Κυρίες και Κύριοι,

Εκ μέρους του Προέδρου και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΙΙΚΩ θα ήθελα να συγχαρώ όλους εκείνους που με την ευαισθησία πού τούς διακρίνει προωθούν με τις πρωτοβουλίες των την στήριξη της ψυχικής υγείας.

Το θέμα του σημερινού εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας για το 2017 «Ψυχική υγεία στο χώρο εργασίας» περιλαμβάνει επιμέρους θεματολογία που περικλείει σημαντικές παραμέτρους που συνδέονται με την καθημερινότητα και φυσικά με την ποιότητα της ζωής των εργαζομένων και των εργαζομένων με ψυχικά προβλήματα, την επίπτωση του χώρου εργασίας στην ψυχική υγεία και ακόμη την αναγκαιότητα και τα οφέλη της εργασίας καθημερινά στον ψυχικά πάσχοντα.  ´Εχουν δε ως αποτέλεσμα την ομαλότερη κοινωνική και οικογενειακή ζωή του ψυχικά ευαίσθητου.

Κύριο μέλημα για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, το υποστηρικτικό πλαίσιο της κοινωνίας, που οφείλει να είναι ενεργό ,με όλες τις δομές του, για την παροχή ουσιαστικής βοήθειας. »

«Η Ψυχική Υγεια θέλει δουλειά»

Με τις σκέψεις αυτές θα ήθελα να ευχαριστήσω και δημόσια τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ της ΕΨΕ, που επέλεξαν την ΚΩ για τη διεξαγωγή του 26ου Πανελληνίου Συνεδρίου. Η δοκιμαζόμενη Κως του Ιπποκράτη από τους σεισμούς και το μεταναστευτικό έχει ανάγκη την στήριξη όλων.

Σας περιμένουμε όλους στην όμορφη Κω!

Σκοπός μας είναι όπως αναφέρει και ο ακαδημαϊκός Αλεξ. Καββαδίας, «Δεν θέλουμε να πάμε πίσω στον Ιπποκράτη αλλά εμπρός με τον Ιπποκράτη».

Νίκος Στ Μανούσης

© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.