Νοεμβρίου 21, 2017
maria politou

maria politou

Τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε δεν έχουν λάβει από τις ελληνικές αρχές κάποια πρόταση για τη διατήρηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ μετάτις 31 Δεκεμβρίου του 2017” αναφέρειστην απάντησητου προςτοΔήμαρχο Κω κ.ΓιώργοΚυρίτση ο εκπρόσωπος τουΠροέδρουτηςΚομισιόν κ.Γιούνκερ, κ.P.Kutos.

Ο Δήμαρχος Κω από τα τέλη του προηγούμενου Αυγούστου είχε στείλει επιστολή τόσο προς τους κ.κ. Γιούνκερ και Μοσκοβισί όσο και προς τον Πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς ζητώντας την παράταση ισχύος των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά που σηκώνουν το βάρος του μεταναστευτικού προβλήματος, τονίζοντας και την ανάγκη εθνικής συνεννόησης στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο κ.Κυρίτσης είχε θέσειως πρόσθετο επιχείρημα την αντιμετώπιση των συνεπειών από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε την Κω προκειμένου να διατηρηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ.

Στην απάντηση της Κομισιόν προς το Δήμαρχο Κω αναφέρεται ότι :

“Από το 2015, η Ελλάδα έχει δεσμευθεί -στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της σταθερότητας του ΕΜΣ -να καταργήσει τους χαμηλότερους συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά, καθώς δημιουργούν περιττές στρεβλώσεις και διοικητικές δαπάνες. Μολονότι δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν οι ειδικές ανάγκες και δυσχέρειες, οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ δεν είναι οι πλέον αποτελεσματικοί ή στοχοθετημένοι τρόποι για να επιτευχθεί αυτό.

Πάνω απ 'όλα, η φορολογική πολιτική εμπίπτει στην αρμοδιότητα των κρατών μελών της ΕΕ και τόσο η εφαρμογή όσο και τα μέσα εφαρμογής μιας ευρείας φορολογικής δέσμευσης στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης τηςσταθερότητας σχεδιάστηκε από τις ελληνικές αρχές.”

Στην απάντηση της Κομισιόν επισημαίνεται ότι“Σε περίπτωση παρουσίασης σχετικού αιτήματος (από την Ελληνική κυβέρνηση), τα θεσμικά όργανα θα αξιολογήσουν την κατάσταση και τις πιθανές συνέπειές της, υπό το πρίσμα των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η Ελλάδα στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΜΣ και θα καθορίσουν σε πλήρη συνεννόηση με τις ελληνικές αρχές τον τρόπο ή το ενδεχόμενο ανάληψης κατάλληλης δράσης.”

Επισυνάπτονται η επιστολή του Δημάρχου κ.Κυρίτση στις 25 Αυγούστου

epistoligiounker1epistoligiounker2

και η απαντητική επιστολή της Κομισιόν με ημερομηνία 20 Νεομβρίου.

FinalreplyEL

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΤΟΥ Κ.Υ. ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ κ. ΜΕΤΑΞΑ

Ζητούν την άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας

Προς:

Υπουργό Υγείας

2η Υ.ΠΕ. Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου

Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου

Δήμαρχο Κω

Διοικητή Νοσοκομείου Κω

Πρόεδρο Κοινότητας Αντιμάχειας Κω

            Εμείς οι παρακάτω υπογράφοντες, κάτοικοι της Αντιμάχειας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, πληροφορούμενοι ότι κάποιοι απεργάζονται την απομάκρυνση του γιατρού του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας  κ. Αναστάσιου Μεταξά, διαμαρτυρόμαστε και τους καλούμε να εγκαταλείψουν τα πονηρά τους σχέδια, γιατί θα μας βρουν απέναντί τους.

            Εκτιμούμε τον γιατρό για την επιστημονικότητά του και τον ακάματο ζήλο του, να βοηθήσει τους κατοίκους της περιοχής και τον αγώνα που έχει δώσει μαζί με τους εθελοντές για την λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας.

            Ούτε να τον αλλάξουμε θέλουμε, ούτε να μείνουμε χωρίς γιατρό. Αρκετά έχουμε ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν.

            Κλείνοντας, θα θέλαμε να εκφράσουμε το πάγιο αίτημά μας για την επιβεβλημένη στελέχωση του Κ.Υ. Αντιμάχειας.

           

Ακολουθούν οι υπογραφές (850)

(οι πρωτότυπες υπογραφές βρίσκονται στο Κέντρο Υγείας Αντιμάχειας και είναι στην διάθεση οποιουδήποτε της ζητήσει)

Η  ΝΟΔΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ  σε  συνεργασία  με τις  ΔΗΜ.ΤΟ Νήσου Ρόδου και τον Τομέα Γραμματείας Γυναικείων θεμάτων Δωδεκανήσου συμμετέχει στη  δράση της Νέας Δημοκρατίας για τη  στήριξη των πληγέντων από τις τελευταίες καταστροφές στην Δυτική Αττική,  συγκεντρώνοντας είδη ρουχισμού,  κλινοσκεπάσματα  και τρόφιμα μακράς διαρκείας.

Η  συλλογή των παραπάνω ειδών θα γίνει στην οδό  Εθνικής Αντιστάσεως (Άννης Μαρίας), στο κατάστημα  δίπλα στην τράπεζα  Eurobank.

Ημέρες παραλαβής από Τρίτη   21/11/2017  έως Παρασκευή  24/11/2017  και ώρες 9:00  το πρωί έως  21:00 το βράδυ.

Μια προσπάθεια με μοναδικό  γνώμονα την συμπαράσταση στον ανθρώπινο πόνο.

Οι συνέργειες ενδυναμώνουν το  τουριστικό προϊόν

 

Στη σημασία των συνεργειών ως αξία που ενδυναμώνει τον τουρισμό και αποτυπώνεται ανάγλυφα στο τουριστικό προϊόν αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, κ. Γιάννης Α. Ρέτσος, σε χαιρετισμό που απηύθυνε, σήμερα, κατά την έναρξη των εργασιών του τριήμερου επιμορφωτικού σεμιναρίου «7ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας».

 

O κ. Ρέτσος επισήμανε ότι το Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πως ο ιδιωτικός τομέας μπαίνει μπροστά εκπροσωπώντας τις αξίες εκείνες που πρέπει να αναδείξουν οι σύγχρονες τοπικές κοινωνίες. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ιδιωτική αυτή πρωτοβουλία έχει καταφέρει να φωτίσει την έννοια της συνέργειας και του εθελοντισμού. Ο τομέας μας αποτελείται από πολλούς κρίκους μίας αλυσίδας. Άνθρωποι, συστήματα, τοπικά προϊόντα, τοπικές κοινωνίες, όλα, πρέπει να συνεργάζονται για να μπορέσουμε να προσφέρουμε ολοκληρωμένες εμπειρίες. Και δουλεύοντας όλοι μαζί, είναι βέβαιο ότι θα κερδίσουμε περισσότερα υποστηρίζοντας, τελικά, τις τοπικές κοινωνίες».

 

Αυτή την κατεύθυνση έχει χαράξει και ο ΣΕΤΕ, επιδιώκοντας συνέργειες για την επίτευξη των στόχων του. Έτσι, δημιουργήθηκε και το σχολείο Τουρισμού On Tour, μέσα από τη σύμπραξη του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας με το Ινστιτούτο του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) και τον εκπαιδευτικό του πυλώνα, το SETE Τraining. To Σχολείο Τουρισμού On Tour θα ξεκινήσει να υλοποιείται το 2018. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα πρότυπο έτσι ώστε το συγκεκριμένο σχολείο να μπορεί να υιοθετηθεί από την ιδιωτική πρωτοβουλία και να υλοποιηθεί πανελλαδικά.

 

Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο του χαιρετισμού του Προέδρου του ΣΕΤΕ, κ. Γιάννη Α. Ρέτσου, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Σελίδα 1 από 339
© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.