Αυγούστου 16, 2018
maria politou

maria politou

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε και φέτος στην χθεσινή "ΓΙΟΡΤΗ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ" με μέλι και λουκουμάδες, στον παραδοσιακό Μύλο της Αντιμάχειας. Η εκδήλωση  πραγματοποιείται για τρίτη χρονιά από τον Αθλητικό Σύλλογο ΔΙ.ΑΣ με την στήριξη της  Περιφέρειας Ν. Αιγαίου ,της  Κοινότητας Αντιμάχειας και του ΔΟΠΑΒΣ . Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να απολαύσει λουκουμάδες με ντόπιο μέλι  ενώ το μουσικό πρόγραμμα ανέλαβαν ο Δημήτρης Πέτρου με τον Γιώργο Σκαρπαθιωτάκη ,τον Πάνο Μπλέτσα και τους Φώτη Τράκη στο μπουζούκι,  Βαγγέλης Σοφιανό στα πλήκτρα και τον Αντώνη Χατζηπαυλή στα ντραμς. Η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Ευρυδίκη Νάκη στην ομιλία της επισήμανε πως «Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου θα είναι δίπλα σας σε αυτή την προσπάθεια γιατί είναι υποχρέωσή μας. Η Περιφέρειά μας θα είναι Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019 οπότε οι προσπάθειες όλων κινούνται στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας και το μέλι έχει εξέχουσα θέση στη λίστα των τοπικών προϊόντων. Γι’ αυτό θέλω να πω θερμά συγχαρητήρια στους παραγωγούς μελισσοκόμους που τόσα χρόνια κάνουν ποιοτική δουλειά κι έχουν φέρει το μέλι σε αυτό το επίπεδο που είναι σήμερα”.

Άρχισαν οι προετοιμασίες για τον εορτασμό του λεγόμενου «Πάσχα του Καλοκαιριού» στη Νίσυρο.
Το Μοναστήρι της Παναγίας της Σπηλιανής όπου αποτελεί το κέντρο των εορταστικών εκδηλώσεων του νησιού είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους χιλιάδες προσκυνητές από όλη την Δωδεκάνησο και την Ελλάδα γενικότερα.
Παραμονή της εορτής θα τελεστεί Μέγας και Πανηγυρικός Εσπερινός την επόμενη μέρα θα τελεστεί ο Όρθρος, Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια η ευλόγηση των κολλύβων καθώς και η μεγάλη λιτανεία της ιεράς εικόνας της Παναγίας στους δρόμους και τα σοκάκια του Μανδρακίου.
Παραμονή της εορτής θα πραγματοποιηθούν αρκετά δρομολόγια από τα γύρω νησιά και ιδιαίτερα από την Κω για προσκύνημα και πληροφορίες για όσους ενδιαφέρονται μπορούν να απευθυνθούν σε τουριστικά πρακτορεία.
39068299 756023364729015 2038075141455347712 n

Ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας της ομάδας μας για τη σεζόν 2018-19.

Σελίδα 1 από 781
© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.