Απριλίου 20, 2019
maria politou

maria politou

Νίκος Κάππας, υποψήφιος με το «Όραμα & Δράση»:

Μισώ την πολιτική αλλά εάν θέλω να αλλάξω τα πράγματα,

τότε πρέπει να το κάνω από μέσα

Το «Εγώ» είναι μια απ’τις πιο κοινές λέξεις που χρησιμοποιούνται στον κόσμο. Χρησιμοποιείται 3900 φορές, κάθε 500 συζητήσεις. Το «Εμείς» είναι σε αύξηση, αλλά με αργό ρυθμό.

Αυτό που θα δείτε σε αυτό το άρθρο είναι μια έρευνα η οποία περιλαμβάνει φίλους που αγαπάνε τη φύση. Δεν είναι δική μου, προσωπική έρευνα. Έχω συναντηθεί με δημάρχους τα τελευταία 8 χρόνια, και τους κέντρισα την προσοχή απέναντι σε σοβαρά περιβαλλοντικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε σαν κοινωνία. Δεν είναι σκοπός μου να κατηγορήσω κανέναν, το μόνο που θέλω είναι να φέρω την προσοχή όλων απέναντι σε ορισμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Δεν είναι μόνο ευθύνη του δημάρχου. Είναι ευθύνη όλων μας.

Είναι εύκολο να είσαι απ’έξω και να κατηγορείς τους πολιτικούς. Εάν είσαι αποφασισμένος να παλέψεις, τότε πρέπει να παλέψεις από μέσα. Μισώ την πολιτική αλλά εάν θέλω να αλλάξω τον τρόπο με τον οποίο γίνονται τα πράγματα, τότε πρέπει να το κάνω από μέσα.

Η Κως έχει ένα υπέροχο οικοσύστημα, που ενθαρύνει τους τουρίστες να την επισκέπτονται. Δεν είναι μόνο η φιλοξενία, οι παραλίες μας και ο καλοκαιρινός καιρός μας εξαιρετικά. Υπάρχουν παραπάνω. Έχουμε ένα υπέροχο οικοσύστημα και η ευθύνη να το διατηρήσουμε θα έπρεπε να είναι μεγάλη. Το μέλλον του νησιού και του τουρισμού εξαρτώνται απ’την προστασία και διατήρηση του περιβάλλοντός μας.

Μερικοί από μας είναι περήφανοι και ξαφνικά εμφανίζονται στο προσκήνιο όταν τα πράγματα πηγαίνουν καλά, αλλά όταν χειροτερεύουν, κρύβονται. Το έχουμε δει αυτό να συμβαίνει ξανά στο παρελθόν. Σαν νησί, είχαμε τα προβλήματά μας. Προσφυγική κρίση, μεγάλος σεισμός. Πέρυσι, η κατάσταση καλυτέρευσε. Βλέπετε, δεν εξαρτάται απ’τον καθένα να αναλάβει την ευθύνη σε περιπτώσεις που η κατάσταση καλυτερεύει ή χειροτερεύει. Είναι η ελεύθερη αγορά που καθορίζει την ανάπτυξη. Η σταθερότητα και η επένδυση στην ασφάλεια, καθώς και ένα καθαρό περιβάλλον, μακριά από μολύνσεις και ρύπανση, είναι το κλειδί στην οικονομική ανάπτυξη.

Παρακάτω σας παρουσιάζω τα οικολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε:

 1.    Κάποια απ’ τα δάση μας πεθαίνουν από βαμβακίαση. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, αλλά θα σας πω το εξής. Πλημμύρες και πυρκαγιές.
 2.    Κάποιες μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων μολύνουν το περιβάλλον. Βεβαίως είμαι υπέρ της ανάπτυξης εφ’οσον σεβόμαστε τους περιβαλλοντικούς νόμους.
 3.    Το νησί μας ιδιαιτέρως τους καλοκαιρινούς μήνες, βομβαρδίζεται από σκουπίδια και μόλυνση. Το μεγαλύτερο πρόβλημα των τουριστών ήταν πέρυσι τα σκουπίδια.
 4.    Η προστασία και η διατήρηση του περιβάλλοντος των αλυκών. Οι αλυκές προστατεύονται από τη συνθήκη τηςNatura 2000. Ο προεδρικός νόμος 1650/86 ενθαρρύνει το Δήμο, να αναπτύξει ένα διεθνές πάρκο με σεβασμό στο περιβάλλον και στα είδη αποδημητικών πουλιών και ζώων.

Όσον αφορά στη βιοποικιλότητα και γενικότερα στα οικολογικά ενδιαφέροντα και αξίες του φυσικού χώρου της περιοχής, όχι μόνο μπορούν, αλλά και επιβάλλεται να ενταχθούν στο πλαίσιο μιας ποιοτικής αναψυχής, μέσω κατάληλων τρόπων ανάδειξης και διαδρομών περιήγησης (μονοπάτια, περίπτερα πληροφορήσης, μουσεία και άλλα μέσα ερμηνείας περιβάλλοντος). Είναι προφανές ότι τα οικολογικά ενδιαφέροντα της περιοχής, όντας πολύ αξιόλογα, αποτελούν ένα συγκριτικό πλεόνεκτημα και σόβαρο πρόσθετο πόλο έλξης ποιοτικού τουρισμού και ως εκ τούτου μπορούν να συμβάλλουν στη βελτίωση της οικονομίας και ευημερίας.

Οι προτάσεις μας:

 1.            Κάθε κτίριο θα πρέπει να είναι συνδεδεμένο με τον βιολογικό. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα all-inclusiveξενοδοχεία θα είναι συνδεδεμένα καθώς τα πάντα ξεκινούν από ένα καθαρό περιβάλλον.
 2.            Μια νέα αναβάθμιση του βιολογικού.
 3.            Ολοκάθαρη και διάφανη οικονομία. Να στηθεί ένα site στο οποίο όλοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και να παρατηρούν τις χρηματικές συναλλαγές που θα πραγματοποιούνται από τη δημοτική αρχή. Είναι αναγκαίο να ξέρουμε που πάνε τα φορολογούμενα χρήματα. Να μην υπάρχουν πια μυστικά!
 4.            Να προωθηθεί ο οικο-τουρισμός. Έχουμε ένα τόσο όμορφο φυσικό νησί. Να εκμεταλλευτούμε τα φυσικά τοπία μας.
 5.            Να προωθηθεί ο χειμερινός τουρισμός. Έχουμε υπέροχα δασικά μονοπάτια, ποδηλατόδρομο, αρχαία μνημεία και θερμικές πηγές.
 6.            Να επεκταθεί η χρήση ηλιακών συλλεκτών στους φωτιζόμενους στύλους της ΔΕΗ.
 7.            Να εφαρμοστούν αυστηρές ποινές σε όσους πετούν σκουπίδια στη φύση.
 8.            Σχέδιο για το δάσος που καταστρέφεται από βαμβακίαση.
 9.            Να υποστηριχθούν τα υπάρχοντα κέντρα φιλοξενίας των φιλόζωων και φιλανθρωπικών οργανώσεων.
 10.         Ανακύκλωση.
 11.         Νοσοκομείο. Ντροπή σε όλους τους πολιτικούς που έχουν επισκεφθεί το νησί μας, και αγνοούν παντελώς την κατάσταση του νοσοκομείου μας. Είναι όλοι τους ανεπιθύμητοι. Υπουργοί, βουλευτές, υφυπουργοί. Η Ρόδος δημιούργησε καινούριο νοσοκομείο, εξ’αιτίας του τότε υπουργού κ. Κρεμαστινού, αλλά εμείς εδώ στην Κω ζούμε ένα δράμα.

Πρόταση μου, να χτιστεί ένα καινούριο νοσοκομείο το οποίο θα χρηματοδότηθεί από τα προγράμματα της Ευρωπαικής Ένωσης, και από τον προυπολογισμό του νησιού. Γνωρίζω πολύ καλά πως δεν είναι καθόλου εύκολο, αλλά πιστέυω πως με συνεχείς πιέσεις, ίσως προκύψει κάτι παραγωγικό.

 1.         Συντήρηση και επέκταση του ποδηλατοδρόμου.

Οι φωτογραφίες μιλούν καλύτερα απ’τα λόγια και ιδού η απόδειξη που σας υποσχέθηκα.

Φιλικά

 

Νίκος Κάππας

Υποψήφιος με το «Όραμα & Δράση»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Στην έκθεση Greek Travel Show που διοργανώθηκε για 3η χρονιά από την

ΔΕΘ- XELEXPO στο Μαρούσι από 12 – 14 Απριλίου 2019 συμμετείχε ο Δήμος της Κω με εκπρόσωπο της Δημοτική υπάλληλο Φλάσκου Μαρία, αποσπώντας θετικές κρητικές από το κοινό που την επισκέφτηκε και τους παριστάμενους εκθέτες.

Για πρώτη φορά φέτος διοργανώθηκε παράλληλα και η έκθεση Healthy Life Festival από την ECOPOLIS.

Η 3η Διεθνής Έκθεση έδωσε έμφαση και στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, περιηγητικό – ποδηλατικό και τουρισμό ευζωίας.

Συμμετείχαν 115 εκθέτες, 50 τουριστικοί προορισμοί και εταιρείες κρουαζιέρας.

Στα εγκαίνια της έκθεσης που πραγματοποιήθηκαν στις 12 Απριλίου 2019 παραβρέθηκαν η Γενική Γραμματέας Τουρισμού κα Γεωργία Καραστάθη, η εκπρόσωπος του ΕΟΤ – Αναπληρώτρια Διεθνούς προβολής κα Πηνελόπη Νομπιλάκη, ο Διευθύνων Σύμβουλος της HELEXPO κ. Κυριάκος Ποζρικίδης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ECOPOLIS κ. Σάκης Μανάφης.

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 

 

                                                        

Σας προσκαλούμε στην 6η τακτική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που θα γίνει στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ την Δευτέρα 22-04-2019 και ώρα 11.30 π.μ. με τα ακόλουθα θέματα στην ημερήσια διάταξη:

1.Εγκριση τευχών δημοπράτησης του έργου «Αντικατάσταση κεντρικού δικτύου μεταφοράς νερού από δεξαμενή στη θέση «Σφαγεία» στην πόλη της Κω λόγω πολλαπλών διαρροών εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού της 21-07-2017»

2.Εγκριση δημοπράτησης του έργου «Αντικατάσταση κεντρικού δικτύου μεταφοράς νερού από δεξαμενή στη θέση «Σφαγεία» στην πόλη της Κω λόγω πολλαπλών διαρροών εξαιτίας του καταστροφικού σεισμού της 21-07-2017»

 

3. Αποδοχή όρων για τη λήψη επενδυτικού τοκοχρεολυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την εκτέλεση του έργου: «Αναβάθμιση και επέκταση της  εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων της πόλης Κω με σκοπό την  αύξηση της επαναχρησιμοποιούμενης εκροής για επωφελείς χρήσεις» ενταγμένου στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι», χορηγούμενο από πόρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) και από πόρους του Τ.Π. & Δανείων

4. Παροχή νομικής υποστήριξης για τον υπολογισμό της μισθοδοσίας του προσωπικού της ΔΕΥΑΚ σε εφαρμογή της απόφασης 158/2018 του Εφετείου Δωδεκανήσου.

 

5.Έγκριση της υπ’αριθμ.7/2019 μελέτης «Προμήθεια οχημάτων»

6.Έγκριση της υπ’αριθμ.17/2019 μελέτης «Ανάθεση υπηρεσίας για τοποθετήσεις αντλητικών συγκροτημάτων και καθαρισμούς σε γεωτρήσεις της ΔΕΥΑ ΔΗΜΟΥ ΚΩ »

7.Έγκριση της υπ’αριθμ.18/2019 μελέτης «Προμήθεια  ανoξείδωτων σωλήνων – εξαρτημάτων, μεταλλικών καλυμμάτων και μεταλλικών κατασκευών»

8.Εγκριση πρακτικών επιτροπής διαγωνισμού και λήψη απόφασης  προσωρινού αναδόχου για την «Προμήθεια ειδών  ένδυσης και υπόδησης και μέσων ατομικής προστασίας   του προσωπικού της ΔΕΥΑ Δήμου Κω για το έτος  2019»

 

9.Εγκριση πρακτικού επιτροπής διαγωνισμού και λήψη απόφασης  προσωρινού αναδόχου για την «Διασύνδεση Αντλιοστασίων Ακαθάρτων σε Ενιαίο Δίκτυο Επικοινωνίας»

10.Εγκριση πρακτικού επιτροπής διαγωνισμού και λήψη απόφασης  προσωρινού αναδόχου για την «Προμήθεια και εγκατάσταση υποβρύχιου αντλητικού συγκροτήματος στην γεώτρηση Παπούλη»

11.Εγκριση πρακτικού επιτροπής διαγωνισμού και λήψη απόφασης  προσωρινού αναδόχου για την «Προμήθεια οικοδομικών υλικών και ασφάλτου»

12.Εγκριση πρακτικού επιτροπής διαγωνισμού και λήψη απόφασης  προσωρινού αναδόχου για την « Προμήθεια φρέσκου γάλακτος για τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑ ΔΗΜΟΥ ΚΩ για το Έτος 2019-2020»

13.Εγκριση πρακτικού επιτροπής διαγωνισμού και λήψη απόφασης  κατακύρωσης για την «Λειτουργία εξωτερικών υδραγωγείων της Δημοτικής Ενότητας Ηρακλειδών»

 14.Εγκριση παράτασης του έργου «Ανακασκευή Υδατόπυργου της Δημοτικής Κοινότητας Αντιμάχειας Κω λόγω βλαβών από τον σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017»

15.Έγκριση της υπ’αριθμ.16/2019 μελέτης για την «Προμήθεια ηλεκτρονικών υπολογιστών – περιφερειακών - ανταλλακτικών και λογισμικού»

16.Εγκριση δαπάνης και δέσμευση πίστωσης για την προμήθεια αντλητικού συγκροτήματος για την γεώτρηση Αγιος Πέτρος.

17. Εγκριση δαπάνης και δέσμευση πίστωσης και ανάδειξη προσωρινού μειοδότη για την επισκευή αποφρακτικού μηχανήματος.

18.Εγκριση της κατάστασης πληρωμής της δαπάνης  για την ημερίδα : «Λογιστικά,φορολογικά,μισθολογικά, εργασιακά, ασφαλιστικά θέματα » 

19.Παράταση σύμβασης υπ αριθμ. 4631/26-11-2018 για την «Προμήθεια  ανταλλακτικών βιολογικού καθαρισμού πόλεως Κω»

 20.Παράταση σύμβασης 405/8-2-2019  για την «Συντήρηση – επισκευή Η/Μ εξοπλισμού Βιολογικού Καθαρισμού Καρδάμαινας»

21. Εγκριση και δέσμευση πίστωσης   δαπάνης δημοσίευσης της ΣΟΧ 1/2019  πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου στην ΔΕΥΑΚ στο τοπικό τύπο.

22.Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής υπηρεσιών.

23.Εγκρίσεις δαπανών.

24.Λοιπά θέματα.

25.Αιτήσεις δημοτών.         

Εσωτ. Διανομή:Γραφείο Διευθύντριας ΔΕΥΑΚ

Τεχνικές Υπηρεσίες ΔΕΥΑΚ

Λογιστήριο ΔΕΥΑΚ             

                                                                 

                                                                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΚ

 

ΜΗΝΑΣ ΚΙΑΡΗΣ

Σελίδα 1 από 1029
© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.