Απριλίου 24, 2018
maria politou

maria politou

Ο Δήμος της Κω και ο Πνευματικός Όμιλος Κώων «ο Φιλητάς», με την στήριξη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου, διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση, με θέμα «Διάσωση, προστασία, ανάδειξη και αξιοποίηση πρώην αγροτικού οικισμού Λινοποτίου Κω», με σκοπό την ενημέρωση των πολιτών για την αξία του κτιριακού συμπλέγματος ως «Ιστορικού Τόπου» και τις προοπτικές ανάπτυξής του ως πολυλειτουργικού κέντρου με χαρακτήρα αγροτουριστικό/ πολιτιστικό/ εκπαιδευτικό.

Στόχοι της εκδήλωσης είναι:

 • η προστασία του οικιστικού συνόλου, μέσω της ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας για την σημασία του

 • η ανάδειξη των δυνατοτήτων επανένταξης του τοπικού πολιτιστικού πόρου σ΄ ένα σύγχρονο πλαίσιο ζωής, έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας

 • η επισήμανση ότι, η αξιοποίηση του «παρελθόντος» μπορεί να συμβάλει στην βιωσιμότητα του κοινού «παρόντος και μέλλοντός μας»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου, 28 Απριλίου 2018, στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο πόλης Κω («Χάνι»), στην οδό Γρηγορίου Ε΄.

Θα ακολουθήσει ανακοίνωση – πρόσκληση με το αναλυτικό πρόγραμμα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην ενημερωτική συνάντηση – εσπερίδα που διοργανώνουν ο Δήμος της Κω και o Πνευματικός Όμιλος Κώων «ο Φιλητάς», με την στήριξη του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Δωδεκανήσου, με θέμα «Διάσωση, Προστασία, Ανάδειξη και Αξιοποίηση Αγροτικού Οικισμού Λινοποτίου Κω», το Σάββατο, 28 Απριλίου 2018, στις 7:30 μ.μ, στο πολιτιστικό κέντρο «Χάνι».

Με τιμή

Ο Δήμαρχος Κω                     Ο Πρόεδρος του Π.Ο.Κ. «ο Φιλητάς»

Γιώργος Κυρίτσης                      Κώστας Ιωάννου

 

 

Εσωκομματικές Εκλογές .

 «Ενόψει των επερχόμενων Εσωκομματικών Εκλογών του Κόμματος με ημερομηνία διεξαγωγής τους την 13η Μαΐου 2018, ενημερώνονται τα μέλη του Κόμματος ότι, προκειμένου να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, οφείλουν με βάση το Καταστατικό του Κόμματος και τον Κανονισμό Πανελλαδικής Οργάνωσης, να καταβάλουν την καθορισμένη ετήσια οικονομική συνδρομή  των 12€ για το έτος 2018.

Σε αντίθετη περίπτωση αποκλείονται από το δικαίωμά τους να συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής των Οργάνων της Πανελλαδικής Οργάνωσης, είτε ως εκλογείς είτε ως υποψήφιοι για οποιοδήποτε αξίωμα ή θέση. Ειδικότερα, διευκρινίζονται τα εξής:

 1. Όσα μέλη του Κόμματος έχουν καταβάλει ήδη την οικονομική συνδρομή του έτους 2018 και έχουν λάβει την κάρτα μέλους, έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
 1. Όσοι δεν έχουν καταβάλει την οικονομική συνδρομή του έτους 2018 και δεν έχουν λάβει την κάρτα μέλους για το τρέχον έτος, προκειμένου να ασκήσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις επερχόμενες εκλογές του Κόμματος, δύνανται να υποβάλουν αίτηση για την κάρτα μέλους  έως τις 04.05.2018, εφόσον εξοφλήσουν το ποσό της οικονομικής συνδρομής μόνο ηλεκτρονικά πλέον , με την υποβολή της αίτησής τους.

 

 

 

Έκδοση κάρτας μέλους

 • Ηλεκτρονικά, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του κόμματος: www.nd.gr, συμπληρώνοντας τη φόρμα παραγγελίας ή αντίστοιχα τη φόρμα ανανέωσης της κάρτας μέλους.

Θα θέλαμε να σας διευκρινίσουμε πως όταν πρόκειται για ανανέωση κάρτας μέλους, δεν παραλαμβάνετε νέα κάρτα..

Έναρξη προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων στις  25/4/2018  και  λήξει στις 27/4/2018  και  ώρα 19:00.

Οι  αιτήσεις θα υποβάλλονται  στην  αρμόδια  επιτροπή της ΝΕΦΕ στα  γραφεία της ΝΟΔΕ ΔΩΔΚΑΝΗΣΟΥ   ( Νέα Μαρίνα   – πάνω από την καφετέρια  OPUS)  και  ώρες από  17:00  έως  22:00.

Για   τη ΝΕΦΕ   ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΤΑΚΗΣ   ΜΙΧΑΗΛΟΥ

ΘΕΜΑ : “Η Κως κερδίζει την τουριστική αγορά της Κύπρου – Θετικά τα μηνύματα από την έκθεση Ταξίδι 2018 στη Λευκωσία.”

 

Απόλυτα θετικός κρίνεται ο απολογισμός της συμμετοχής της Κω στην 21η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Ταξίδι 2018, που διοργανώθηκε στη Λευκωσία.

Η Κως εκπροσωπήθηκε από το Δήμαρχο Κω κ. Γιώργο Κυρίτση και το Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μαραγκό, οι οποίοι είχαν επαφές και συναντήσεις με τουριστικούς φορείς της Κύπρου ενώ στο περίπτερο της Κω υπήρχε μεγάλη επισκεψιμότητα κατά το διήμερο 20 και 21 Απριλίου.

Ιδιαίτερα σημαντική και η συνάντηση του Δημάρχου με τον CEO της αεροπορικής εταιρείας TUS κύριο Michael Weinstein.

Η TUS έχει ήδη απ´ευθείας πτήσεις Λάρνακα-Κω την περίοδο Ιουλίου-Αυγούστου και ο Δήμαρχος Κω πρότεινε την επέκταση των δρομολογίων με τον κύριο Weinstein να το αποδέχεται και να σχεδιάζει ειδικές τιμές για τους Κωους φοιτητές.

Η Κυπριακή Τουριστική Αγορά είναι μια αγορά στην οποία επενδύει η Κως, διεκδικώντας να αυξήσει το μερίδιό της αλλά και τον αριθμό των Κυπρίων τουριστών που επισκέπτονται το νησί μας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας Κύπρου, το 2017 ταξίδεψαν στη χώρα μας 538.000 Κύπριοι.

Παράλληλα με την συμμετοχή της Κω στην έκθεση Ταξίδι 2018, ο Δήμαρχος της Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Στροβόλου κ. Ανδρέα Παπαχαραλάμπους.

Ο Δήμος Στροβόλου είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος στην Κύπρο και στη συνάντηση των δύο δημάρχων συζητήθηκαν ζητήματα συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ο Δήμαρχος Κω κ. Κυρίτσης και ο Δήμαρχος Στροβόλου κ. Παπαχαραλάμπους συμφώνησαν να αναπτυχθούν δράσεις πολιτιστικών ανταλλαγών ανάμεσα στους δύο δήμους αλλά και να υπάρξει συνεργασία στον τομέα του τουρισμού.

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

ΣΑΣ   ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ   ΣΕ  ΤΑΚΤΙΚΗ   ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΚΩ, ΣΤΗΝ  ΑΙΘΟΥΣΑ   ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ   ΤΟΥ,  ΣΤΙΣ   27  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2018,  ΗΜΕΡΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  &  ΩΡΑ  19:00,  ΜΕ  ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ  ΘΕΜΑΤΑ  ΣΤΗΝ  ΗΜΕΡΗΣΙΑ  ΔΙΑΤΑΞΗ:

 1. 1.    Λήψη απόφασης υποβολής πρότασης για χρηματοδότηση της πράξης µε τίτλο: «Προστασία και αντιμετώπιση διαβρωμένων ακτών στον Δήμο Κω, μήκους ακτογραμμής 500μ. και κατασκευή ΣΠΑΑ» στο πλαίσιο της  υπ. αριθμ. πρόσκλησης : ΝΑΙΓ69, (Α/Α ΟΠΣ 2583) με τίτλο «Προστασία των ακτών της Περιφέρειας από τη διάβρωση» του Άξονα Προτεραιότητας 2 -  «Αειφορική ανάπτυξη και διαχείριση των πόρων», ο οποίος συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης», του Επιχειρησιακού Προγράµµατος «Νότιο  Αιγαίο». (Εισηγητής:  Αντιδήμαρχος κος Χατζηκαλύμνιος Μιχάλης).
 2. 2.    Έγκριση Απόφασης του Δ/Σ της Κ.Ε.Κ.Π.Α.Π.Υ.Α.Σ. περί ψήφισης 2ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού εσόδων εξόδων της κοινωφελούς επιχείρησης οικον. έτους 2018. (Εισηγήτρια: Δημοτική Σύμβουλος & Πρόεδρος του Δ/Σ της Κοινωφελούς επιχείρησης κα Πη Βασιλεία).
 3. 3.    Λήψη απόφασης για τη σύναψη μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Δήμου Κω & του Γραφείου Τύπου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας – εξουσιοδότηση κ. Δημάρχου για την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας. (Εισηγητής:  Δήμαρχος κας Κυρίτσης Γιώργος).
 4. 4.    Έγκριση της υπ’ αριθμ. 15/2018 Απόφασης Δ/Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κω, περί ψήφισης απολογισμού εσόδων εξόδων οικον. έτους 2017. (Εισηγητής:  Αντιπρόεδρος του Δ/Σ ΔΛΤ κος Κοκκαλάκης Γιώργος).
 5. 5.    Λήψη απόφασης για την τροποποίηση  της υπ’ αριθμ. 21/2017 μελέτης του έργου: “Αντικατάσταση ιστών φωτισμού από Αστυνομικό Τμήμα Αντιμάχειας μέχρι πλατείας Αγίας Τριάδας”, λόγω διόρθωσης του  Φ.Π.Α. (Εισηγητής:  Αντιδήμαρχος κος  Γερασκλής  Δαυίδ).
 6. 6.    Έγκριση  1ου Α.Π.Ε. του έργου : “Οριζόντιες κυκλοφοριακές διαγραμμίσεις”, (A.M.: 34/2017).  (Εισηγητής:  Αντιδήμαρχος κος  Γερασκλής  Δαυίδ).
 7. 7.    Έγκριση 1ης παράτασης συμβατικής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου: “Αποκατάσταση Δημοσίων & Κοινόχρηστων Υποδομών στη Νήσο Κω – Έργα γεφύρωσης στην περιοχή «ΚΕΡΟΥΛΙΑ» Δημοτικής Κοινότητας Κεφάλου, (Α.Μ.: 40/2017). (Εισηγητής:  Αντιδήμαρχος κος  Γερασκλής  Δαυίδ).
 8. 8.    Έγκριση της διακοπής των εργασιών στο έργο: “Συντήρηση – Αποκαταστάσεις στο Δημοτικό Σχολείο Δημοτικής Κοινότητας Πυλίου”, (Α.Μ.: 55/2016). (Εισηγητής:  Αντιδήμαρχος κος  Γερασκλής  Δαυίδ).
 9. 9.    Έγκριση Αποφάσεων του υπ’ αριθμ. 2/27-03-2018 Πρακτικού της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών Δήμου Κω. (Εισηγητής:  Αντιδήμαρχος & Πρόεδρος της ανωτέρω Επιτροπής κος Σιφάκης Ηλίας).
 10. 10.  Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής συντήρησης υδραυλικού εξοπλισμού Δημοτικού Σφαγείου Κω για το χρονικό διάστημα από 08/01/2018 έως 05/04/2018. (Εισηγητής:  Αντιδήμαρχος κος Χατζηκαλύμνιος Μιχάλης).
 11. 11.  Γνωμοδότηση επί της Μ.Π.Ε. του έργου: “Υφιστάμενη ξενοδοχειακή μονάδα με την επωνυμία «ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΤΗΣ ΚΩ», κατηγορίας 4* αστέρων και δυναμικότητας 474 κλινών, για λογαριασμό της “COSTAL – CLUB ΞΤΕ ΑΕ”, σε γήπεδο τελικής έκτασης 64.394 τ.μ. μετά την προσάρτηση όμορου γηπέδου ίδιας ιδιοκτησίας, στη θέση «ΤΟΥΒΑΚΙ» Δημοτικής Κοινότητας Αντιμάχειας, Δημοτικής Ενότητας Ηρακλειδών, Δήμου Κω, νήσου Κω, Π.Ε. Κω, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου”. (Εισηγητής:  Αντιδήμαρχος κος  Γερασκλής  Δαυίδ).
 12. 12.  Γνωμοδότηση επί της Μ.Π.Ε. του έργου: “Υφιστάμενο Ξενοδοχείο με διακριτικό τίτλο: “ΧΡΥΣΗ ΑΚΤΗ – (SOVEREIGN)” δυναμικότητας 404 κλινών στην Κ.Μ. 1254 Γαιών Καρδάμαινας στη θέση «ΠΕΔΙΑΣ ΒΕΪΖΗΣ», Δημοτικής Κοινότητας Καρδάμαινας, Δημοτικής Ενότητας Ηρακλειδών, Δήμου Κω, Νήσου Κω, Π.Ε. Κω, Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ιδιοκτησίας «ΑΕ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ & ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΦΡΑΓΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ»”. (Εισηγητής:  Αντιδήμαρχος κος  Γερασκλής  Δαυίδ).
 13. 13.  Έγκριση για την ανανέωση των συνδρομών του Δήμου Κω σε εφημερίδες. (Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος κα Παπαχρήστου – Ψύρη Ευτέρπη).
 14. 14.  Προέγκριση μετάβασης κ. Δημάρχου για εκτός έδρας υπηρεσίας & ψήφιση – διάθεση πίστωσης. (Εισηγητής: Δήμαρχος κος Κυρίτσης Γιώργος).

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

 

ΚΡΗΤΙΚΟΣ Σ. ΑΝΤΩΝΙΟΣ

 

                              

 

                                                    

Σελίδα 1 από 652
© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.