Δεκεμβρίου 13, 2018
maria politou

maria politou

Έρευνα για το μέγεθος και τις επιδόσεις των ξενοδοχειακών αλυσίδων 5 αστέρων στην Ελλάδα πραγματοποίησε η GBR Consulting

Σχεδόν το 8% των ξενοδοχείων και το 27% των δωματίων της ελληνικής αγοράς είναι branded, ανήκουν δηλαδή σε κάποια διεθνή αλυσίδα με παρουσία σε περισσότερες από μία χώρες, ή σε κάποιο εγχώριο ξενοδοχειακό brand με παρουσία σε περισσότερες από μία περιοχές της Ελλάδας, ή σε κάποιο τοπικό brand με πολλαπλή παρουσία σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή της Ελλάδας και/ή σε ένα consortium, καλύπτοντας ξενοδοχεία που συνεργάζονται για σκοπούς marketing υπό ενιαίο προωθητικό σχήμα, σύμφωνα με έρευνα της GBR Consulting.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η κατανομή των brands ανά κατηγορία καταλύματος: Το 59% των ξενοδοχείων 5 αστέρων, το 41% των ξενοδοχείων 4 αστέρων και το 4% των ξενοδοχείων 3 αστέρων ανήκουν σε κάποια ξενοδοχειακή αλυσίδα, ενώ από πλευράς δωματίων, τα ποσοστά είναι 70% για την κατηγορία 5 αστέρων, 41% για εκείνη των 4 αστέρων και 8% για την κατηγορία 3 αστέρων.

Στην κατάταξη των εθνικών brands ξεχωρίζουν οι όμιλοι Grecotel και Mitsis, με συνολικά 11.244 δωμάτια σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ σε τοπικό επίπεδο, τα brands H Hotels Collection, Koullias, Esperia Hotel Group και τέλος, στις πρώτες θέσεις βρίκονται τα consortia Tablet Hotels, Mr. & Mrs Smith και Leading Hotels of the World.

Στη λίστα των κορυφαίων διεθνών αλυσίδων με βάση τον συνολικό αριθμό δωματίων, κυριαρχούν οι tour operators με 1η την TUI, 2η την Thomas Cook και 4η την Der Touristic. Η Marriott International κατέχει την 3η θέση, ενώ ο όμιλος Sani/Ikos είναι 5ος και είναι η μόνη διεθνής αλυσίδα ελληνικής καταγωγής μεταξύ των 5 κορυφαίων.

Στα Δωδεκάνησα τα περισσότερα branded δωμάτια ξενοδοχείων 5 αστέρων
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα περισσότερα branded δωμάτια ξενοδοχείων 5 αστέρων βρίσκονται στα Δωδεκάνησα, με την Κρήτη (Ν. Ηρακλείου και Ν. Λασιθίου), την Αττική, τη Χαλκιδική, την Κέρκυρα και τις Κυκλάδες να ακολουθούν.

H διείσδυση του brand, ως ποσοστού του συνολικού αποθέματος σε δωμάτια 5 αστέρων ανά γεωγραφική περιοχή δείχνει ότι η Αττική βρίσκεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 90%, με τον Ν. Λασιθίου να ακολουθεί (84%) στη δεύτερη, τη Χαλκιδική (78%) στην τρίτη και τα Δωδεκάνησα στην τέταρτη (76%). Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλη διείσδυση των branded καταλυμάτων πολυτελείας καταγράφεται και σε μεμονωμένες περιοχές, όπως η Λάρισα, η Φθιώτιδα, η Ηλεία, η Μεσσηνία και η Αργολίδα, όμως εκεί οι μονάδες 5 αστέρων είναι λίγες.

Μερίδιο και έσοδα ανά δωμάτιο πολυτελείας
Με βάση τους δημοσιευμένους ισολογισμούς της περιόδου 2014-2016, το μέγεθος της ελληνικής αγοράς 5 αστέρων φτάνει τα €2,5 δισ. το 2016, έναντι € 2,1 δισ. το 2015 και € 1,9 δισ. το 2014. Από πλευράς μεριδίου, τα branded ξενοδοχεία 5 αστέρων κατείχαν 78% το 2016, 79% το 2015 και 81% το 2014.

Από πλευράς εσόδων, το υψηλότερο συνολικό έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο (δείκτης TRevPar) καταγράφηκε σε πεντάστερα ξενοδοχεία – μέλη consortium, και το αμέσως χαμηλότερο από ξενοδοχεία 5 αστέρων που ανήκουν σε κάποιο διεθνές brand.

Αναφορικά με τη γεωγραφική κατανομή των εσόδων, οι Κυκλάδες εμφανίζουν το υψηλότερο TRevPAR το 2016 (€ 68.519), καθώς μεγάλο ποσοστό των branded πεντάστερων ξενοδοχείων των Κυκλάδων ανήκουν σε ένα ή περισσότερα marketing consortia.

Τα branded ξενοδοχεία 5 αστέρων της Μακεδονίας ακολουθούν με TRevPar € 55.765, ενώ τα branded ξενοδοχεία 5 αστέρων της Αττικής είχαν TRevPAR € 49.353 (με την επισήμανση ότι τα ξενοδοχεία της Αττικής λειτουργούν 12 μήνες τον χρόνο).

Επενδύσεις
Σε δείγμα 124 εταιρειών με σύνολο 24.639 δωμάτια 5 αστέρων, οι συνολικές κεφαλαιουχικές επενδύσεις του 2016 ανήλθαν σε € 216 εκατ., με το 92% του συνόλου να μην αφορά μεμονωμένες μονάδες, αλλά μέλη επώνυμων ξενοδοχειακών αλυσίδων.

πηγή euro2day.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Επισκεφτήκαμετο ειδικό δημοτικό σχολείο και το ΕΕΕΕΚ στο πλατάνι...

Θέτουμε ευθαρσώς το ερώτημα:

με ποια κριτήρια τα μέλη της επιτροπής καταλληλότητας υπέγραψαν το πρακτικό καταλληλότητας για σχολική χρήση και μάλιστα για παιδιά με αναπηρίες σ αυτό το κτήριο;;

 -Στο σύνολο του το ΕΕΕΕΚ στεγάζεται σε λυόμενες αίθουσες.

 - το κύριο κτήριο χρησιμοποιεί μόνο το χώρο της κουζίνας ο οποίος έμπαζε νερά και δεν μας εδόθη η δυνατότητα να τον επισκεφτούμε.

-Τα παιδιά τόσο του ειδικού σχολείου όσο και του ΕΕΕΕΚ πρέπει να διανύσουν μια αρκετά μεγάλη, γι αυτά, απόσταση για να πάνε στις τουαλέτες μέσα στη βροχή και το κρύο.

-Δεν υπάρχουν στέγαστρα ούτε για τη βροχή ούτε για τον ήλιο.

-Τα γραφεία των διευθυντών δεν έχουν άμεση πρόσβαση με τις λυόμενες αίθουσες διδασκαλίες.

Υπάρχει ένα φιλότιμο προσωπικό που προσπαθεί μέσα από αντίξοες συνθήκες να παράξει έργο...

Αυτό είναι το επίτευγμα αυτής της ανάλγητης και κυνικής δημοτικής αρχής;;

Για αυτό υπερηφανεύονται;

Είναι ντροπή και όνειδος για την κοινωνία της Κω.

-Γιατί άραγε δεν προχώρησαν στο διαγωνισμό για την μίσθωση κτηρίου;;

-Γιατί επέλεξαν την απευθείας μίσθωση ενός κτηρίου που είχε κριθεί ακατάλληλο για σχολική χρήση;;

-Γιατί βάφτισαν ΕΕΕΕΚ τις λυόμενες αίθουσες;;

Καμιά επιτροπή καταλληλότητας δεν θα μας πείσει.

Μια επιτροπή που κλήθηκε να νομιμοποιήσει ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΑ μια παράνομη απόφαση απευθείας μίσθωσης λες και επρόκειτο για αποθήκη και όχι για σχολείο...

Θα υπερασπιστούμε το δικαίωμα των παιδιών μας για ένα σύγχρονο, κατάλληλο και ανθρώπινο ειδικό δημοτικό σχολείο και ΕΕΕΕΚ.

Είναι υποχρέωση της κοινωνίας.

Είναι προτεραιότητα και ΔΕΣΜΕΥΣΗ μας.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΡΑΜΑ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΗΣΟΥ ΚΩ

Ρόδος, 13 Δεκεμβρίου 2018

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Εκπρόσωποι των Αξιωματικών Νοτίου Αιγαίου συμμετείχαν στο 29ο  εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α.

 

 

Ο πρόεδρος (Α/Υ ΖΗΦΟΣ Αναστάσιος), ο γενικός γραμματέας (Α/Α’ ΒΑΣΙΛΑΛΗΣ Πέτρος) και οι τρεις αντιπρόσωποι (Α/Υ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Ευθύμιος, Α/Β’ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ Βασίλειος και Υ/Α’ ΔΟΞΑΚΗΣ Βασίλειος), έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συμμετείχαν στο 29ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της Π.Ο.ΑΞΙ.Α., που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 10-11 Δεκεμβρίου 2018 στη Χαλκίδα.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο πρόεδρος της Ένωσης μας αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε ζητήματα όπως:

  •          Το κόστος των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων των αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους
  •          Η εξασφάλιση κάρτας ελεύθερης μετακίνησης με τα ΜΜΜ της Αττικής στους αστυνομικούς της περιφέρειας.
  •          Η έγκαιρη και επαρκής ενίσχυση με αστυνομικό προσωπικό των Υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένες με την αστυνόμευση των αεροδρομίων και τουριστικών προορισμών της περιοχής μας, τουλάχιστον από το μήνα Απρίλιο
  •          τη στελέχωση των γενικών και μερικών διαχειρίσεων των επιτελείων των Γενικών Περιφερειακών Διευθύνσεων και Διευθύνσεων Αστυνομίας με προσωπικό ειδικών καθηκόντων ή πτυχιούχους αστυνομικούς (οικονομικών-λογιστικής).

Η Ένωση μας, με ενότητα και δυναμισμό, στηρίζει και συμπορεύεται με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών Αστυνομίας στον κοινό αγώνα διεκδίκησης των οικονομικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

«ΠΕΡΙΠΑΤΟΣ ΑΓΑΠΗΣ»

Το Τμήμα Πολιτισμού του ΔΟΠΑΒΣ,σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινότητα Αντιμάχειας και τα σχολεία της, στο πλαίσιο των χειμερινών Ιπποκρατείων, διοργανώνουν τον Περίπατο Αγάπης Αντιμάχειας “Χέρι- χέρι στον ίδιο δρόμο περπατάμε για την Αγάπη”. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στις 14 Δεκεμβρίου, στις 9:00,στην πλατεία Αγίων Αποστόλων, στην Αντιμάχεια.

Σας περιμένουμε!!!!!!

                                                                                  Με εκτίμηση

                                                                                  Τμήμα Πολιτισμού Κω

Σελίδα 1 από 879
© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.