Οκτωβρίου 16, 2018
maria politou

maria politou

Mετά από 30 χρόνια λειτουργίας ανακαινίστηκαν πλήρως οι τουαλέτες του σχολικού συγκροτήματος Λυκείου Αντιμάχειας το οποίο φιλοξενεί και τους μαθητές του Γυμνασίου. Σήμερα το πρωί μέλη της λέσχης  Lions Κω «Ιπποκράτης» μαζί με τον πρόεδρο της Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής δήμου Κω Μ.Ζερβό, παρέδωσαν επίσημα, στον Διευθυντή του Λυκείου τις πλήρως ανακαινισμένες τουαλέτες κοριτσιών και αγοριών.

Η πρόεδρος της λέσχης Κω Βίκυ Φλάσκου ευχαρίστησε τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής Μανώλη Ζερβό για την διαχρονική συνεργασία  καθώς επίσης για το γεγονός πως ο ίδιος προσωπικά επέβλεπε όλες τις εργασίες και συντόνιζε τα συνεργεία όλο το καλοκαίρι. Το κόστος του έργου που δαπανήθηκε από  τη λέσχη lions Κω ήταν 11.898 ευρώ  από τα έσοδα  της  περασμένης επίδειξης μόδας και λοιπά έσοδα της λέσχης,  ενώ με ακόμα μεγαλύτερο ποσό συμμετείχε οικονομικά και η Δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή του δήμου Κω. Ο διευθυντής του Λυκείου Γ.Σημαντηράκης  επισήμανε την αναγκαιότητα της συγκεκριμένης ανακαίνισης γιατί χρησιμοποιούνται από  μαθητές δυο σχολείων και  γιατί είχαν να γίνουν παρεμβάσεις  εδώ και  30 χρόνια.

Επίσης ο   κ. Ζερβός αναφέρθηκε και στις υπόλοιπές παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο σχολικό συγκρότημα και αφορούν στην τοποθέτηση εξωτερικών πλακιδίων και στην κατασκευή εξωτερικής σκάλας κινδύνου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός πως  το Λύκειο Αντιμάχειας είναι το μόνο σχολείο στο νησί μας που έχει ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ενεργειακού σχολείου.

Εκδήλωση, με θέμα  την  «Πρόληψη της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης» με ομιλήτρια την Έλενα Ράπτη, θα πραγματοποιηθεί σήμερα αμφιθέατρο του 1ου Δημοτικού σχολείου Κω  σε συνδιοργάνωση της Σχολικής Επιτροπής Α’ & Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κω, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α’βάθμιας Εκπαίδευσης και του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κω. Στόχος της καμπάνιας «ΕΝΑ στα ΠΕΝΤΕ» του Συμβουλίου της Ευρώπης, είναι να διδάξει σε κάθε παιδί ότι το σώμα του του ανήκει, να το ενημερώσει πως πρέπει να προστατευτεί αλλά και να βοηθήσει τους ενήλικες να αισθανθούν τον ψυχικό κόσμο των παιδιών και να επικοινωνήσουν μαζί τους, με απώτερο σκοπό τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης.

ΘΕΜΑ : “Το 2ο Λύκειο της Κω υποδέχεται ξανά τους μαθητές του-Αγιασμός τη Δευτέρα το πρωί στις 8.15 π.μ- Ένα μεγάλο στοίχημα κερδήθηκε.”

Η Κως κλείνει τις πληγές που άνοιξε ο σεισμός με τις δικές της δυνάμεις.

Κερδίσαμε, όλοι μαζί, ένα μεγάλο στοίχημα με την πρωτοβουλία του Δήμου Κω να αναλάβει ο ίδιος τα έργα αποκατάστασης των σχολείων, προκειμένου να ολοκληρωθούν γρήγορα.

Όσοι αμφιβάλλουν, δεν έχουν παρά να δουν την πορεία εξέλιξης των έργων αποκατάστασης στις λιμενικές υποδομές του νησιού και στους αρχαιολογικούς χώρους.

Το 2ο Λύκειο της Κω ανοίγει ξανά τις πόρτες του και είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους μαθητές του.

Τη Δευτέρα το πρωί θα ακουστεί και πάλι το κουδούνι στο 2ο Λύκειο Κω.

Στις 8.15 π.μ θα γίνει ο καθιερωμένος αγιασμός και οι μαθητές θα δουν ένα πλήρως ανακαινισμένο και ασφαλές κτίριο.

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα έχουν ολοκληρωθεί και τα έργα στην αίθουσα εκδηλώσεων.

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν και τα έργα στα άλλα δύο σχολεία στην πόλη της Κω.

Η Κως προσπερνά τους ανθρώπους του χθες, της λάσπης και της λογικής του διχασμού και της καταστροφολογίας και προχωρά μπροστά.

Προχωράμε μπροστά με έργα.

 

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

Βραβεύσεις για το αγώνισμα 1ης ημέρας στην ατομική χρονομέτρηση στο πλαίσιο των αγώνων "kos island MTB XCS Stage Race" που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στο νησί μας πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο  αμφιθέατρο του ξενοδοχείου"NATURA PARK " με την  απόδοση των μεταλλίων στους αθλητές που διαγωνίστηκαν.

Σελίδα 1 από 809
© 2017 Δημοτική Τηλεόραση Κω - All Rights Reserved.